WerkTalent

Verkoopmedewerker Binnendienst - Doorgroeimogelijkheden

Details van de functie

Logo Bedrijfsomschrijving
Destil is één van de grootste groothandels in de bouw en industrie. Zij zijn al ruim 150 jaar actief en hebben een assortiment met ruim 150.000 artikelen. De producten die het mooie bedrijf levert worden verzonden vanuit vestigingen door heel Nederland en worden gebruikt voor de bouw en industrie in de breedste zin van het woord. Collegialiteit staat ontzettend hoog in het vaandel want je doet het echt samen!

Functieomschrijving
Als fulltime verkoopmedewerker binnendienst kom je te werken in de Destil vestiging van Nieuwegein. Je start de dag met een kop koffie en begin je met de inkomende goederen die de dag ervoor zijn geleverd. Je werkt natuurlijk niet alleen. Samen met de senior verkoopmedewerkers en verkoopmedewerkers run je de vestiging. Zo heb je veel collega's om je heen!

Je controleert de goederen, ruimt de goederen op in de winkel en zorgt ervoor dat het e.a. administratief goed wordt verwerkt. Komt er een klant binnen? En is hij op zoek naar een boor die speciaal voor houtmaterialen is? Met jouw kennis informeer je de klant en geef je advies over welke boor de klant het beste kan aanschaffen. In de middag ben je verantwoordelijk voor de offertes, deze werk je uit en stuur je naar de klanten, mocht er nog vragen zijn vanuit de klanten dan neem je telefonisch contact met ze op. Je helpt ook de klanten aan de balie en voer je een aantal verkooporders in.

De functie in het kort:

- Je bent het aanspreekpunt voor klanten. Je informeert de klanten over de producten, technische specificaties, prijzen en levertijden.
- De inslag van goederen wordt door jou gecontroleerd, juist opgeslagen en administratief verwerkt
- Je zorgt voor het behoud van een juiste presentatie en uitstraling van het assortiment als ook de vestiging en denkt mee over het presenteren van de acties.
- Je houdt de contactgegevens van de klanten up-to-date in het verkoopsysteem

Aan het einde van je werkdag bekijk je de planning waar je de volgende dag staat ingedeeld, dit kan namelijk bij een andere vestiging zijn. Bijvoorbeeld vandaag sta je in Tiel omdat jouw collega in Tiel op vakantie is maar morgen werk je in Breda omdat de Senior Verkoopmedewerker van Breda een verlofdag heeft. Het komt ook wel eens voor dat je meerdere dagen op 1 vestiging komt te werken. Doordat je veel kilometers maakt krijg je een auto van de zaak, deze mag je ook privé gebruiken!

Functie-eisen
- Je beschikt over een rijbewijs B
- Je hebt een mbo werk- en denkniveau
- Je hebt een gezonde dosis enthousiasme voor zowel verkoop als techniek
- Je woont in de omgeving van Utrecht, Vianen of Nieuwegein
- Je bent een teamplayer en stelt je daarmee automatisch collegiaal op naar je collega's

Arbeidsvoorwaarden
- Een goed salaris tussen de EUR 2100 en EUR 2800, afhankelijk leeftijd van ervaring
- Een fulltime functie waar je direct in dienst komt en met kans op een vast contract
- Een professionele werkomgeving met gedreven collega's
- 25 vakantie dagen met daarop ook nog eens 12 ATV dagen op jaarbasis
- Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, doorgroeimogelijkheden en diverse opleidingen
- Zorgverzekering, pensioenregeling en bedrijfszorg
- Je krijgt een aantrekkelijke korting op het gehele assortiment
- Een goede en informele werksfeer. Een familiecultuur waarin je in een warm bad belandt. "Ons kent ons" heerst binnen de organisatie, zo kun je gewoon bij iedereen binnenlopen voor een praatje.
- Jaarlijks (sport) activiteiten die worden georganiseerd door de organisatie

Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van WerkTalent