Tata Steel

Vaktechnisch Specialist Bindmachines

Details van de functie

Logo Breng jij het onderhoud van onze installaties naar een hoger niveau?

Wat ga je doen?

Als Vaktechnisch Specialist Bindmachines ben jij dé drijvende kracht achter het team dat zich bezig houdt met het onderhoud aan installaties. In deze functie ondersteun je monteurs in de complexe problemen waar ze tegen aanlopen in onderhoud, zoals storingen. Als kennisdrager deel jij jouw kennis en heb je van nature een drive om processen ten aanzien van onderhoud te verbeteren. Het is jouw uitdaging om de installaties elke dag weer op zijn best te laten functioneren. Hierin adviseer je de monteurs en specialisten. Jouw kennis en expertise is een onmisbare schakel in deze rol. Door jouw vakkundigheid ben je in staat om de klant steeds beter te adviseren over het onderwerp onderhoud. Dat betekent minder storingen.

Je komt voor verbeterprojecten bij alle fabrieken op ons terrein en je hebt te maken met een enorme diversiteit aan techniek, waardoor je een zeer breed werkveld hebt en geen dag hetzelfde is. Hierin krijg je volop de ruimte om op zoek te gaan naar verbeteringen, zowel op technisch gebied van de bindmachines maar ook om de afdeling naar een hoger plan te krijgen.

We bieden je de vrijheid om, binnen de gestelde kaders, deze functie vorm te geven. Jij weet als geen ander wat er gedaan moet worden om de gewenste prestaties van onze installaties, met name bindmachines, op het gebied van beschikbaarheid, betrouwbaarheid en onderhoudskosten te behalen. Dat zou kunnen betekenen dat je een training gaat opzetten om de collega?s op te leiden en kennis bij te brengen. Als afdeling HTD Maintenance Services willen we ons continu blijven verbeteren en ontwikkelen. Daarmee motiveren we je om je loopbaan binnen Tata Steel verder vorm te geven.

Wat heb je over 2 jaar bereikt?
 • Je hebt jezelf opgewerkt als kennisdrager en vraagbaak voor alles wat de bindmachines aangaat. Met de opgedane kennis stel jij samen met het team een onderhoudsplan samen om jullie doelen vast te leggen
 • Dankzij jou is het niveau van onderhoud aan bindmachines verder verbeterd door onderhoudsvraagstukken te analyseren en de verbeteringen door te voeren.

Herken jij jezelf hierin?

 • Je bent in bezit van een afgeronde mbo-4 opleiding.
 • Je hebt een aantal jaren ervaring opgedaan in het onderhoud of in een productieomgeving en bent toe aan een volgende stap.
 • Weet je effectief samen te werken en complexe storingen op te lossen.
 • Heb je een sterk analytisch vermogen.

Wat bieden wij jou?

 • Een basis maandsalaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal EUR4.636 bruto per maand bedraagt.
 • 10% vaste toeslagen per jaar: een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag
 • En daar bovenop nog een variabele winstdeling.
 • Je kan ervoor kiezen om 5 x 7,5 uur te werken of 4 x 9 uur. De keuze is aan jou!
 • Een goede werk-privé balans doordat je deelneemt aan de flexuren regeling.
 • Standaard 37,5 vrije dagen per jaar: 23 vakantiedagen en 10 ADV dagen.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
 • Dat 2/3 van je pensioenpremie wordt betaald door Tata Steel.

Wij vinden vitaliteit en diversiteit bij onze medewerkers belangrijk. Daarom krijg je niet alleen een tegemoetkoming in de zorgkosten, maar bieden wij je ook korting op een sportschool abonnement én kun je deelnemen aan de gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.a. golf, hockey, hardlopen en roeien.

Wat is jouw werkomgeving?

Jouw team:

De afdeling "Productiemachines en Werktuigen" bestaat uit het team bindmachines, slijpbanken en R&D. Het team draagt zorg voor het uitvoeren van inspecties en werkzaamheden aan installatiedelen van onze opdrachtgevers: de fabrieken. Het team voert in meerdere fabrieken onderhoudswerkzaamheden uit. Het team bestaat uit 20 onderhoudsmonteurs, 2 coördinatoren en 2 specialisten met wie je fysiek samen zit in een ruimte. Het team bestaat uit fijne collega?s om mee te overleggen en om mee te lachen. Je collega?s zullen je met plezier helpen.

Jouw afdeling:

De afdeling Productiemachines & Werktuigen is onderdeel van de HTD Maintenance Services, waar in totaal circa 800 mensen werken. Binnen Tata Steel in IJmuiden is de HTD dé uitvoeringsorganisatie voor het planmatig onderhoud en oplossen van storingen. De afdeling is een spin in het web tussen enerzijds de uitvoeringsteam en specialisten binnen de HTD, en anderzijds de verschillende fabrieken die naast collega ook je klanten zijn.

Solliciteren of meer weten?

Ben jij klaar voor jouw volgende stap? Solliciteer dan direct! Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Rustin Ramadhin, Corporate Recruiter, op telefoonnummer [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur een Whatsapp bericht.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel