Tata Steel

Technisch Specialist Hoogspanning

Details van de functie

Logo Wil jij dť expert worden op elektrotechnisch gebied waarbij je werkveld wel 1.500 voetbalvelden groot is?

Wat ga je doen?

Een gemiddelde dag?..
Als Technisch Specialist ben je medeverantwoordelijk voor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de hoog- en middenspanningsinstallaties. Hier vallen ook de secundaire installaties zoals besturings- en beveiligings -systemen van deze hoogspanningsinstallatie onder.
Je bent mede verantwoordelijk voor het inschakelen van buitenfirma?s voor het uitvoeren van onderhoud. Daarnaast ben je de schakel tussen de projectuitvoering van hoogspanningsprojecten vanuit ons interne engineeringsbureau (PTC) en het Energiebedrijf. Hierbij is het belangrijk dat jij er mede voor zorgt dat de energievoorziening niet wordt verstoord. Jij zorgt voor verbeteringen op het gebied van preventief onderhoud, je houdt je bezig met de spanningskwaliteit en met de integriteitsvraagstukken binnen het hoogspanningsnet. Bij storingen duik jij de diepte in om de grondoorzaak van het probleem te vinden. Hierbij is nauwgezet werken volgens de geldende procedures, een hoog veiligheidsbesef, een goed technisch inzicht, gevoel voor productkwaliteit en een vermogen om goed samen te werken noodzakelijk.
Naast bovenstaande taken ben je troubleshooter en geef je technisch advies. Om dat op niveau te doen blijf je constant op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe trends. Je wordt een kennisdrager op het vlak van hoog- en middenspanning. Ook onderhoud je contact met externe partijen om de laatste ontwikkelingen in de markt te volgen en je kennis op peil te houden. Kortom voldoende uitdaging voor jou om je kennis en ervaring in te zetten.
Jij bent de specialist op het gebied van elektrotechniek en je fungeert als aanspreekpunt voor jouw collega?s van onderhoud, technisch beheer en productie. Je staat jouw collega's met raad en daad bij om ervoor te zorgen dat de installaties veilig en betrouwbaar in bedrijf blijven.

Wat deze functie bijzonder maakt?
  • Je bent mede verantwoordelijk voor het grootste industriŽle net van Nederland. Deze is goed voor maar liefst 3% van de Nederlandse energiebehoefte;
  • Je bent medeverantwoordelijk voor de elektrische hoogspanningsinstallaties die zich over het gehele terrein bevinden;
  • Je wordt creatief uitgedaagd om een mede door jou opgestelde planning en uitvoering te halen.

Herken jij jezelf hierin?

Om deze functie goed uit te kunnen voeren is een hoog veiligheidsbesef van groot belang, daarnaast:

  • Heb je een afgeronde hbo opleiding bij voorkeur in de richting van energietechniek of elektrotechniek;
  • Ben je bereid om vakcursussen te volgen en wil jij jezelf blijven ontwikkelen;
  • Ga jij zeer nauwkeurig en consistent te werk om een betrouwbare installatie te garanderen waarbij de geldende procedures worden opgevolgd;
  • Ben jij communicatief vaardig;
  • Ben je bereid om mee te draaien in het consignatiedienst rooster. Dit is ca. eens in de zes weken.

Wat bieden wij jou?

? Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
? Volop doorgroeimogelijkheden, denk hierbij aan het volgen van cursussen en opleidingen en doorgroeien naar een hogere functie.
? Een salaris dat afhankelijk van je opleiding en ervaring maximaal EUR6.600 bruto per maand is.
? Natuurlijk groeit je salaris bij goed functioneren ieder jaar.
? Naast een variabele winstdeling krijg je een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag.
? Veel vrije tijd, omdat naast je 26 vakantiedagen en 10 ADV dagen ook tijd opbouwt door middel van de flexuren regeling van Tata Steel
? Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenvoorziening, tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.

Wat is jouw werkomgeving?

Jouw team:

In deze functie werk je samen met ca. twintig collega?s samen aan het realiseren van de hoogst mogelijke beschikbaarheid van E-energie voor de fabrieken. Dit team bestaat uit werkvoorbereiders, maintenance engineer, installatieverantwoordelijken, installatiebeheerders, vaktechnische specialisten en uitvoerders.

Jouw fabriek:

Als onderdeel van Manufacturing Iron & Steel produceren en distribueren wij, afdeling Energiebedrijf (ENB), verschillende soorten media zoals stroom, wind, perslucht, water, technische en brandbare gassen en elektriciteit. Het Energie Controle Centrum is het hart van onze afdeling van waaruit de centrales en het uitgebreide distributienetwerk worden bediend en gecontroleerd. Onze producten worden deels geproduceerd op diverse locaties in IJmuiden en deels afgenomen door externe leveranciers. Het energiebedrijf zorgt voor maximalisering van de waarde van de productiegassen door de best mogelijke verdeling over afnemers op de site IJmuiden. Het is onze uitdaging een betrouwbare en efficiŽnte leverancier te zijn van alle energie media voor de locatie IJmuiden. Door betere benutting van beschikbare media en het energieverbruik structureel te verlagen, dragen wij bij aan milieubewust ondernemen.

Solliciteren of meer weten?

Word jij enthousiast van een functie met veel diversiteit en vrijheid? Wil jij mede verantwoordelijk zijn voor het betrouwbare levering van elektrische energie en onderhoud en nieuwbouw van installaties op een fabrieksterrein van 1.500 voetbalvelden groot? Solliciteer dan direct, vergeet niet om je motivatiebrief mee te sturen. Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan telefonisch of via Whatsapp contact op met Maxime Pols op telefoonnummer [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel