Tata Steel

Technisch Specialist Werktuigbouwkunde

Details van de functie

Logo Los complexe werktuigbouwkundige problemen en storingen op van de technische installaties bij één van de grootste staalbedrijven van Europa. Een baan met veel vrijheid, verantwoordelijkheid en diversiteit in (complexe) techniek!

Wat ga je doen?

Jij bent als Technisch Specialist verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige projecten en de ontwikkeling van beheer en onderhoud bij één van de twee Kooks- en Gasfabrieken. Jij wordt ingeschakeld bij complexe problemen en storingen. Je initieert, begroot en motiveert projecten en bent actief betrokken bij de voorbereidings- en uitvoeringsfase en bewaak jij de uitvoering van de stilstanden. Daarnaast treed je op als contactpersoon voor grote projecten en draagt zorg voor het meenemen van de customer requirements in de projecten.     

 

Samengevat bestaan jouw werkzaamheden uit:
?    Het optimaliseren van onderhoudsconcepten en methodieken.
?    Je onderzoekt en voert verbeterprojecten uit middels de Pratical Problem Solving (PPS), A3 methodiek of Six Sigma met de focus op de middellange en lange termijn.
?    Risicomanagement en borging van de Management of Change (MOC), een belangrijk element om een duurzame verbetering te realiseren. Deze verbeteringen zijn gedreven vanuit de staat van de installatie of scherpere doelstellingen vanuit bijvoorbeeld omgeving en milieu.
?    Het voorbereiden van werkzaamheden van grote projecten (circa tussen de EUR100.000,- en EUR1.000.000,-) en het bewaken van de uitvoering hiervan. Het gaat over grote projecten en modificaties van de installaties.
?    Je identificeert daarnaast nieuwe technieken en systemen en benoemt de mogelijkheden en kansen voor de Kooks -en Gasfabrieken.

Kortom, een functie met veel vrijheid, verantwoordelijkheid en diversiteit in (complexe) techniek!

Meer weten over de Kooks- en Gasfabrieken? In deze film leer je alles over het complexe proces dat in de Kooks- en Gasfabriek plaatsvindt. 

Herken jij jezelf hierin?

Voor deze verantwoordelijke en uitdagende functie zoeken wij een kandidaat die zich herkent in de volgende punten: 
  • Minimaal een afgeronde hbo opleiding in de richting Werktuigbouwkunde. 
  • Bij voorkeur heb jij al aantal jaar ervaring met onderhoudsmethoden en onderhoudsplanningen in een productieomgeving, maar schoolverlaters met de wil om te leren zijn ook van harte welkom.
  • Heb jij een goed organiserend vermogen en weet jij zaken goed af te stemmen tussen productie, onderhoud, externe firma?s en de projectenafdeling.
  • Ga jij technisch inhoudelijke diepgang niet uit de weg en wil jij de installatie snappen om problemen op te lossen.

Wat bieden wij jou?

Tata Steel is een internationaal bedrijf dat zich kenmerkt door een open en informele cultuur in een technische omgeving. Als Technisch Specialist kun jij een waardevolle bijdrage leveren vanuit jouw expertise. Wij vragen veel, maar bieden nog meer:

?    Een basis maandsalaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal op EUR6.621,- bruto per maand ligt.
?    Veel vrije tijd omdat je naast 26 vakantiedagen en 11,5 ADV dagen ook tijd opbouwt door middel van de flexuren regeling van Tata Steel.
?    Volop doorgroeimogelijkheden, denk hierbij aan het volgen van cursussen en opleidingen, en doorgroeien naar een hogere functie.
?    Een variabele winstdeling, een vaste eindejaarsuitkering van 2%, en 8% vakantietoeslag.
?    Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
?    Wordt 70% van je pensioenpremie betaald door Tata Steel

Wij vinden vitaliteit bij onze medewerkers belangrijk. Daarom krijg je niet alleen een tegemoetkoming in de zorgkosten, maar kun je bijv. ook deelnemen aan de gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.a. golf, hockey, hardlopen en roeien.
 

Wat is jouw werkomgeving?

Jouw team:

Jouw team is gezamenlijk verantwoordelijk voor het onderhoud en verbeteringen van de installaties van één van de Kooks- en Gasfabrieken. Het team waar jij onderdeel van uitmaakt bestaat uit circa 12 collega?s (Technisch Specialisten, Projectmanagers en Teamleiders) waarbij samenwerken en inzet centraal zijn. Belangrijke stakeholders zijn je collega?s van productie, de storingsdienst en installatietechnici. De verbeteringen zal je direct aan de Onderhoudsmanager rapporteren.

Jouw fabriek:

Als onderdeel van Manufacturing Iron & Steel produceren wij als afdeling Kooks en Gas Fabrieken (KGF) kooks voor de afdeling Hoogovens. Het gas dat tijdens dit proces vrij komt wordt bewerkt zodat het weer hergebruikt kan worden bij diverse afdelingen. Onze afdeling bestaat uit twee Kooksfabrieken en twee Gasreinigingsfabrieken. Wij krijgen steenkool van externe leveranciers aangeleverd en wij leveren het product kooks aan de afdeling Hoogovens en gas aan andere afdelingen. De Kooks en Gasfabrieken staan voor de uitdaging om naast de normale operationele activiteiten waarin veiligheid kwaliteit en kostenbeheersing centraal staan de productie van kooks en gas zeker te stellen. Het realiseren hiervan vraagt optimaal opgeleid personeel en een maximale installatiebeschikbaarheid en betrouwbaarheid tegen het laagst mogelijke kostenniveau. 

Solliciteren of meer weten?

Ben jij de Technisch Specialist die wij zoeken? Solliciteer dan direct online! Wil je nog extra informatie of een keer sparren met één van de Onderhoudsmanagers van de Kooks- en Gasfabriek? Dan kan dat natuurlijk geregeld worden. Neem dan contact op met onze recruiter Shanna Koster via [klik hier voor het telefoonnummer] of per mail [stuur een e-mail]

Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel