Tata Steel

Maintenance Engineer Electrotechniek

Details van de functie

Logo Wil jij dť expert worden op elektrotechnisch gebied waarbij je werkveld wel 1.500 voetbalvelden groot is?

Wat ga je doen?

Jouw aandachtsgebied, bestaande uit hoog- en middenspanningsinstallaties, is belangrijk voor het gehele terrein van Tata Steel. Een grote verstoring bij het Energiebedrijf heeft direct impact op de bedrijfsvoering van vrijwel alle fabrieken. Dat wil jij uiteraard te allen tijden voorkomen. Daarom richt jij je als Maintenance Engineer op het optimaliseren van prestaties van installaties op het gebied van technische beschikbaarheid en onderhoudskosten. Met jouw drive om te verbeteren kijk jij kritisch naar de bestaande onderhoudsplannen. Jij krijgt de ruimte om initiatief te nemen om het onderhoud te verbeteren en te optimaliseren. Het leuke is dat je daadwerkelijk het resultaat van jouw verbetering kunt zien.

Naast dat je een adviserende rol hebt op het gebied van onderhoud heb je operationele taken. Dit zorgt voor een interessante dynamiek in de rol als Maintenance Engineer. Kortom, deze zowel rol is zowel hand-on als theoretisch, een interessante combinatie.

Jij brengt expertise en voert analyses uit van complexe en terugkerende storingen. Jij gaat op zoek naar de grondoorzaak en treft hier de juiste (tegen)maatregelen voor. Daarnaast vertaal je de onderhoudsstrategie naar concrete onderhoudsplannen en deze optimaliseer je verder. Jij waarborgt effectieve en efficiŽnte uitgangspunten voor het preventieve onderhoud waarbij je toewerkt naar een betrouwbare maintenance benadering.

Kortom een functie met veel afwisseling, vrijheid en uitdaging!

Herken jij jezelf hierin?

Als Maintenance Engineer heb je diverse aandachtsgebieden in een uitdagende werkomgeving en daarom heb je altijd een kritische blik. Nog een aantal andere zaken zijn hierin belangrijk:

  • Heb je een HBO diploma in een technische richting, zoals bij voorkeur Elektrotechniek.
  • Weet jij op verschillende niveaus in de organisatie anderen te overtuigen en te winnen voor jouw goede ideeŽn.
  • Ben je bereid om mee te draaien in het consignatiedienst rooster. Dit is ca. eens in de zeven weken.
  • Ben je bereid om vakcursussen te volgen en wil jij jezelf blijven ontwikkelen;
  • Kan je met ons jouw onderhoudservaringen op het gebied van betrouwbaarheid, beschikbaarheid en onderhoudskosten delen die jij de afgelopen jaren hebt opgedaan.

Wat bieden wij jou?

? Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
? Volop doorgroeimogelijkheden, denk hierbij aan het volgen van cursussen en opleidingen en doorgroeien naar een hogere functie.
? Een salaris dat afhankelijk van je opleiding en ervaring maximaal EUR5.700 bruto per maand is.
? Natuurlijk groeit je salaris bij goed functioneren ieder jaar.
? Naast een variabele winstdeling krijg je een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag.
? Veel vrije tijd, omdat naast je 26 vakantiedagen en 11,5 ADV dagen ook tijd opbouwt door middel van de flexuren regeling van Tata Steel
? Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenvoorziening, tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.

Wat is jouw werkomgeving?

Jouw team:

In deze functie werk je samen met ca. twintig collega?s samen aan het realiseren van de hoogst mogelijke beschikbaarheid van E-energie voor de fabrieken. Dit team bestaat uit werkvoorbereiders, technisch specialisten, installatieverantwoordelijken, installatiebeheerders, vaktechnische specialisten en uitvoerders.

Jouw fabriek:

Als onderdeel van Manufacturing Iron & Steel produceren en distribueren wij, afdeling Energiebedrijf (ENB), verschillende soorten media zoals stroom, wind, perslucht, water, technische en brandbare gassen en elektriciteit. Het Energie Controle Centrum is het hart van onze afdeling van waaruit de centrales en het uitgebreide distributienetwerk worden bediend en gecontroleerd. Onze producten worden deels geproduceerd op diverse locaties in IJmuiden en deels afgenomen door externe leveranciers. Het energiebedrijf zorgt voor maximalisering van de waarde van de productiegassen door de best mogelijke verdeling over afnemers op de site IJmuiden. Het is onze uitdaging een betrouwbare en efficiŽnte leverancier te zijn van alle energie media voor de locatie IJmuiden. Door betere benutting van beschikbare media en het energieverbruik structureel te verlagen, dragen wij bij aan milieubewust ondernemen.

Solliciteren of meer weten?

Word jij enthousiast van een functie met veel diversiteit en vrijheid? Wil jij mede verantwoordelijk zijn voor het betrouwbare levering van elektrische energie en onderhoud en nieuwbouw van installaties op een fabrieksterrein van 1.500 voetbalvelden groot? Solliciteer dan direct, vergeet niet om je motivatiebrief mee te sturen. Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan telefonisch of via Whatsapp contact op met Maxime Pols op telefoonnummer [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel