Tata Steel

(Senior) Engineer Process Safety - ATEX Specialist

Details van de functie

Logo Van engineering tot uitvoering betrokken bij je eigen projecten!

Wat ga je doen?

Bij het interne Projectenbureau van Tata Steel zijn wij verantwoordelijk voor alle investeringsprojecten die worden uitgevoerd op ons terrein. Onze project engineers worden uitgedaagd om technische oplossingen te bedenken die bijdragen aan het bestaansrecht van Tata Steel. Hoe mooi is het dat jij hier een bijdrage aan kunt leveren!

Als (Senior) Process Engineer Safety ? ATEX Specialist bij Tata Steel in IJmuiden ben jij degene die de theorie met de praktijk verbindt op het gebied van procesveiligheid met name op het gebied van ATEX. Je werkt in een dynamische omgeving met vele vakinhoudelijke uitdagingen zoals explosiegevaar, brandgevaar en schadelijk stoffen. Binnen PTC werk je veel samen met de verschillende projectteams. Je ben met name bezig met het opstellen en bijwerken van de explosieveiligheidsdocumenten (EVD) en het adviseren van de projectteams op het gebied van ATEX.
Tevens help je bij het bepalen welke veiligheidsstudies nodig zijn in een project en ben je verantwoordelijk voor het toetsen van de door het projectteam opgeleverde veiligheidsdocumenten.

Jouw verantwoordelijkheden als (Senior) Proces engineer safety- ATEX Specialist zijn:

 • Het opstellen en bijwerken van de EVD?s voor de huidige en de nieuwe installaties
 • Je ondersteunt, faciliteert en adviseert over procesveiligheidszaken, met name bij investeringsprojecten
 • Je bent een aanspreekpunt op het gebied van procesveiligheid voornamelijk ATEX gerelateerde zaken.
 • Je ben betrokken bij de continue ontwikkeling van het kwaliteitssysteem voor procesveiligheid
 • Je hebt een belangrijke verantwoordelijkheid in grote projecten om te zorgen dat procesveiligheid optimaal onder de aandacht is
 • Je bent betrokken bij procesveiligheidstrainingen en het uitvoeren van audits

Herken jij jezelf hierin?

 • Je hebt een afgeronde bachelor of Master diploma bij voorkeur, Chemical Engineering of vergelijkbaar
 • Je hebt relevante ATEX cursussen behaald
 • Je hebt bij voorkeur minimaal 5 jaar werkervaring als Process Safety Engineer met ATEX ervaring
 • Je hebt ervaring met kwantitatieve risico analyse in een industriële omgeving Je bent in staat om op een gestructureerde, systematisch en resultaatgerichte manier te werken naar voorafgaand vastgestelde doelen
 • Je bent een uitstekende communicator met overtuigingskracht op verschillende niveaus in de organisatie
 • Je beheerst Nederlands en Engels in woord en geschrift

Wat bieden wij jou?

Tata Steel is een internationaal bedrijf dat zich kenmerkt door een open en informele cultuur in een technische omgeving. Jij kunt een waardevolle bijdrage leveren vanuit jouw expertise. Wij vragen veel, maar bieden nog meer:

 • Volop ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden binnen Tata Steel.
 • Goede secundaire voorwaarden als een variabele winstdeling, een vaste eindejaarsuitkering van 2% en minimaal 26 vakantiedagen en 11,5 ADV-dagen.
 • Een eigen pensioenvoorziening.
 • Je komt werken bij een wereldspeler in de staalindustrie.
 • Je kunt het verschil maken door het succesvol realiseren van veranderingen.
 • flexibele werktijden en een goede werk/privé balans.

Wat is jouw werkomgeving?

De afdeling Projects & Technical Consultancy (PTC) is het interne project- en ingenieursbureau van Tata Steel in IJmuiden. Wij leveren diensten voor de realisatie en het continu verbeteren van de productie-installaties van Tata Steel IJmuiden. Als onderdeel van Engineering & Site Services zijn wij proactief en professioneel leverancier van projectmanagement en engineeringdiensten op basis van specifieke procesinstallatie en vaktechnische kennis.

PTC is georganiseerd in verschillende groepen die elk hun specialistische kennisgebied hebben. Alle projecten die wij uitvoeren zijn multidisciplinair. Dat houdt dus ook in dat je met alle disciplines nauw samenwerkt en daarnaast ook nog eens met de diverse fabrieken. We zullen het niet altijd met elkaar eens zijn over welke weg we moeten bewandelen om het beste resultaat te bereiken. Echter weten we elkaar altijd te vinden want het beste resultaat bereiken voor Tata Steel staat bij iedereen op nummer één. De loyaliteit richting Tata Steel en de site in IJmuiden is iets wat ons echt uniek maakt.

Onze ambitie

Een schoon, groen en circulair staalbedrijf waar iedereen trots op is, dat is onze ambitie. We willen verbeteren hoe mensen over de hele wereld werken, leven en bewegen door middel van duurzaam staal. Om dit te laten slagen hebben we talenten nodig zoals jij. Maak jij samen met ons werk van de toekomst?

Solliciteren of meer weten?

Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct online! Wil je nog extra informatie of een keer sparren met de manager van de afdeling, Wais Reha, dan kan dat natuurlijk geregeld worden. Neem dan contact op met onze recruiter Maud Kuipers via [klik hier voor het telefoonnummer] of per mail op [stuur een e-mail].
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel