Tata Steel

Researcher

Details van de functie

Logo Word researcher bij het Waterlaboratorium.

Wat ga je doen?

Als Researcher bij het Waterlaboratorium voer je onderzoek uit op niet-routinematige monsters (vaak bij storingen in een proces, of afkomstig van R&D).  Je hebt een ondersteunende of coördinerende rol bij het oplossen van vraagstukken en problemen van opdrachtgevers (bijvoorbeeld uit één van de fabrieken). Je werkzaamheden bestaan verder uit:
 • Een ondersteunende en coördinerende rol spelen bij het oplossen van problemen aan analyse apparatuur.
 • Met jou kennis ondersteuning bieden aan de interne laboratoriumgroepen.
 • Ontwikkelen en optimaliseren van (nieuwe) analysemethoden.

 

Door je opgedane kennis en ervaring wordt je kennisdrager op het gebied van verschillende technieken en op het gebied van spectroscopie, gaschromatografie, titrimetrie, ionchromatografie, TOC en continuous flow analyses, maar ook andere expertisegebieden. Daarnaast word je interne auditor.

Jouw analyseresultaten zijn vaak essentiële informatie voor onderzoek, procescontrole, milieubeheer en productkwaliteit. Het is belangrijk om betrouwbare resultaten tijdig te leveren tegen minimale kosten. 

Herken jij jezelf hierin?

Vind jij het leuk om je analytische vermogen in te zetten in deze hoog specialistische functie? Dan vragen wij wel nog het volgende van je:
 • Voltooide HLO (Hoger Laboratorium Onderwijs) met als afstudeerrichting analytische chemie, of vergelijkbare studie.
 • Je beschikt over goede praktische laboratoriumvaardigheden.
 • Je bent bereid aanvullende trainingen te volgen. Dit houdt in dat je een aantal interne en externe cursussen op HBO en HBO+ niveau volgt.  
 • Je vind het leuk om te communiceren met zowel procesoperators uit de fabriek als met de researchers van R&D. 

Wat bieden wij jou?

 • Een salaris dat afhankelijk van je opleiding en ervaring maximaal EUR6600 bruto per maand is. 
 • Volop doorgroeimogelijkheden, denk hierbij aan het volgen van cursussen en opleidingen en doorgroeien naar een hogere functie.
 • Naast een variabele winstdeling krijg je een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag.
 • Veel vrije tijd omdat je naast minimaal 26 vakantiedagen en 11,5 ADV dagen ook tijd opbouwt door middel van de flexuren regeling van Tata Steel.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Wordt 70% van je pensioenpremie betaald door Tata Steel.

Wat is jouw werkomgeving?

Jouw team
Je gaat werken bij het Waterlaboratorium binnen het Analytisch lab (ANA). Het team bestaat uit 5 analisten, 1 senior analist, de groepchef en 2 (associate) researchers, waarvan jij er één bent. 

 

Jouw afdeling
Het analytisch lab is een Centre of Excellence voor analytisch-chemische aspecten rond het staalmaakproces. Er wordt gewerkt met veel verschillende soorten analytische technieken variërend van relatief simpel tot behoorlijk complex. Op basis van de analyses worden o.a. de productieprocessen gecontroleerd en bijgestuurd. De beschikbaarheid van de laboratoriumapparatuur is dan ook van groot belang. ANA is onderdeel van Product Analysis, de dienstverlener en hét expertisecentrum op het gebied van Chemical en Mechanical Testing, dat flexibel inspeelt op veranderingen op de Site IJmuiden en continu streeft naar verbetering in interne efficiency en automatisering met breed inzetbaar personeel.

Solliciteren of meer weten?

Ben jij de analytische (chemisch) laborant die wij zoeken? Solliciteer dan direct online! Wil je nog extra informatie of een keer sparren met de groepschef van het waterlaboratorium? Dan kan dat natuurlijk geregeld worden. Neem dan telefonisch of via whatsapp contact op met recruiter Megan Kuhne via [klik hier voor het telefoonnummer] 3 of per mail [stuur een e-mail]
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel