Incluzio Hollands Kroon

Wijkteammedewerker jeugd I Social Work

 • Vacature
 • Noord-Holland
Wieringerwerf
31 januari 2023

Details van de functie

Logo Ben jij een specialist in jeugd en gezinshulp? Word dan onze nieuwe collega in het wijkteam!

Functieomschrijving

Wij geloven in ondersteuning dicht bij de wijk en de inwoner. Als wijkteammedewerker Jeugd pak jij vragen zo vroeg mogelijk op en help jij het gezin weer in zijn/haar kracht te staan. Jij gaat aan de slag om de juiste begeleiding en ondersteuning te bieden aan het gezin en/of het kind. Daarnaast ben je casusregisseur wanneer andere hulpverlening ook betrokken is. Jij laat de regie bij het kind en/of het gezin maar zorgt altijd voor het borgen van de veiligheid.

Jij wordt onze nieuwe collega en wijkteam medewerker Jeugd. Als wijkteammedewerker Jeugd ben jij vooral actief om het gezin weer in hun kracht te zetten. Op de eerste plaats staat altijd de veiligheid van het kind. Daarbij begeleid je het gezin maar zorg je er vooral voor dat zij zelf de balans en zorg op de juiste manier herstellen. Je laat de regie bij het gezin en jij helpt of grijpt in waar nodig. De hulpvragen en problematiek zijn erg divers en zijn zowel enkelvoudig als complex.

Alle meldingen of vragen komen binnen bij onze collega's van team Toegang en Voorzieningen. Met hun uitvraag ga jij vervolgens verder. Je maakt kennis met het kind, thuis of bij ons op locatie. Jij zorgt voor een verheldering van de hulpvraag en neemt alle leefgebieden hierin mee. Samen met klant(en) maak je een helder gezinsplan.

Je weet hierbij het eigen netwerk te betrekken en/of de informele zorg. Als regisseur biedt je zelf ook de nodige begeleiding aan de gezinnen en betrek je waar nodig specialistische hulp. In jouw werk kom je veel bij gezinnen en inwoners thuis.

Wij zoeken iemand die positief is ingesteld. Een nieuwe collega die stevig in zijn schoenen staat en zelfstandig een caseload kan draaien. Je hebt kennis en bij voorkeur ervaring met de Jeugdwet. Als je eerder met gezinnen hebt gewerkt is dat voor ons een grote pre. Je bent onderdeel van ons wijkteam dus er is altijd expertise aanwezig om elkaar als collega te helpen onder andere middels casuļstiek besprekingen. Je staat er nooit alleen voor!

Bij Incluzio Hollands Kroon werken we vanuit vier wijkteams. Het wijkteam pakt vragen zo vroeg mogelijk op en we zijn betrokken bij het welzijn van de buurt/stad. We zijn dan ook laagdrempelig en dicht bij.

Wat je krijgt

Incluzio Hollands Kroon is een energieke en dynamische organisatie. Wij proberen altijd te innoveren en jij kunt ons daarbij helpen. Er is voldoende ruimte voor eigen inbreng, vrijheid en resultaatverantwoordelijkheid. Jij krijgt een team van collega?s die erg betrokken zijn. We helpen elkaar en leren van elkaar!
 • Beloning conform cao sociaal werk, minimaal ? 2.867,
 • en maximaal ?4.086,
 • bruto per maand o.b.v. 36 uur;
 • Individueel keuzebudget van bijna 19% inclusief eindejaarsuitkering;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de intentie om daarna te verlengen voor onbepaalde tijd;
 • Flexibele werktijden, je hebt de vrijheid om je dag zelf in te delen;
 • Je krijgt voor je werk een smartphone en een laptop ter beschikking.

Wie je bent

 • Een afgeronde HBO opleiding Social Work of vergelijkbaar;
 • In het bezit van een SKJ-registratie, of bereid deze te halen middels een praktijkprogramma;
 • Minimaal een jaar ervaring als Jeugdprofessional;
 • Energie, ondernemende attitude en resultaatgerichtheid;
 • Beschikbaar voor 28-36 uur per week.

Ben je enthousiast over deze functie? Reageer dan snel via het sollicitatieformulier!

Wil je eerst nog iets vragen? Dan kan altijd bij onze corporate recruiter Sabrina Linders op telefoonnummer [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Incluzio Hollands Kroon