Tata Steel

Process Engineer

Details van de functie

Logo Sta jij met jouw kennis van Process Engineering aan de basis van al onze grootschalige CAPEX projecten?

Wat ga je doen?

Als Process Engineer houd je je bezig met het analyseren van processen. Denk hierbij aan het beoordelen, verbeteren en ontwerpen van de bijbehorende systemen. Samen met de ervaren process engineers binnen de afdeling process engineering, ben je in staat om vakkundig te adviseren. Het gaat hier om diverse projecten bijvoorbeeld procesoptimalisaties, milieu-uitstootverbetering of geheel nieuwe installaties. Je analyseert daarnaast oplossingen van leveranciers en werkt met hen samen, benchmarkt met concurrenten. Tevens draag je bij aan veranderingen zodat maximale betrouwbaarheid en benutting van de installaties wordt bereikt.
Verder behoren tot je verantwoordelijkheden:
 • Verantwoordelijk voor het opstellen van basic proces documentatie zoals PFD, P&ID, HMB etc.
 • Het opstellen van procescalculaties en procesmodellen in Aspen/Hysys en FluidFlow.
 • Beoordelen en begeleiden van leveranciers op vlak van process engineering.
 • Het raadplegen en samenbrengen van diverse disciplines in de Option Selection Phase en ondersteuningen in het maken van een keuze uit alternatieven.
 • Ondersteuning bij het inbedrijfstellen van installaties.
 • Onderhouden van de contacten met diverse stakeholders.

Tata Steel staat aan het begin van de grootste ?once in a lifetime? programma?s allertijden. Naast de ?business as usual?, het produceren van staal, lopen er ambitieuze programma?s zoals;
 • De waterstof route die gaat bijdrage om Tata Steel IJmuiden volledig CO2 vrij te maken voor 2050 waarin de ontwikkeling van deze nieuwe technieken centraal staan;
 • Een roadmap om Tata Steel IJmuiden duurzaam in haar omgeving te laten opereren. Dit programma behelst stikstofreductie en het reduceren van stof-, geur- en geluidsoverlast voor de directe omgeving;
 • Innoveren in nieuwe geavanceerde staalsoorten, en de assets die hiervoor nodig zijn, voor de producten van de toekomst.

Projecten van deze grootte gaan gepaard met een grote diversiteit aan uitdagingen op het gebied van process engineering. Dit vergt veel van jouw technisch vernuft om hier de juiste oplossingen voor te bedenken.

Herken jij jezelf hierin?

 • Je hebt een afgeronde hbo of wo diploma in Chemische Technologie of soortgelijk.
 • Je hebt bij voorkeur 3-5 jaar werkervaring als Process Engineer in een operationele omgeving of een ingenieursbureau.
 • Je hebt een positieve houding, je motiveert het team en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je bent in staat om op een gestructureerde, systematisch en resultaatgerichte en veilige manier te werken naar voorafgaand vastgestelde doelen in een multidisciplinaire omgeving.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift.

Wat bieden wij jou?

Tata Steel is een internationaal bedrijf dat zich kenmerkt door een open en informele cultuur in een technische omgeving. Jij kunt een waardevolle bijdrage leveren vanuit jouw expertise. Wij vragen veel, maar bieden nog meer:
 • Volop ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden binnen Tata Steel.
 • Goede secundaire voorwaarden als een variabele winstdeling, een vaste eindejaarsuitkering van 2% en minimaal 26 vakantiedagen en 11,5 ADV-dagen.
 • Een eigen pensioenvoorziening.
 • Flexibele werktijden en een goede werk/privé balans.
 • Je krijgt de mogelijkheid om in verschillende projecten en fabrieken je expertise in te brengen

Wat is jouw werkomgeving?

De afdeling Projects & Technical Consultancy (PTC) is het interne project- en consultancybureau van Tata Steel in IJmuiden. Wij leveren diensten voor de realisatie en het continu verbeteren van de productie-installaties van Tata Steel IJmuiden. Als onderdeel van Engineering & Site Services zijn wij proactief en professioneel leverancier van projectmanagement en engineeringdiensten op basis van specifieke procesinstallatie en vaktechnische kennis.

PTC is georganiseerd in verschillende groepen die elk hun specialistische kennisgebied hebben. Alle projecten die wij uitvoeren zijn multidisciplinair. Dat houdt dus ook in dat je met alle disciplines nauw samenwerkt en daarnaast ook nog eens met de diverse fabrieken. We zullen het niet altijd met elkaar eens zijn over welke weg we moeten bewandelen om het beste resultaat te bereiken. Echter weten we elkaar altijd te vinden want het beste resultaat bereiken voor Tata Steel staat bij iedereen op nummer één. De loyaliteit richting Tata Steel en de site in IJmuiden is iets wat ons echt uniek maakt.

Solliciteren of meer weten?

Solliciteer dan direct online! Wil je nog extra informatie of een keer sparren met Wais Reha (afdelingshoofd) dat kan dat natuurlijk geregeld worden. Neem dan contact op met onze recruiter Maud Kuipers via [klik hier voor het telefoonnummer] of per mail op [stuur een e-mail].
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel