Tata Steel

Teamleider Elektrotechniek

Details van de functie

Logo Aan de slag als Teamleider Elektrotechniek met een team van elektrotechnische professionals in een werkomgeving die geen dag hetzelfde is!

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag als Teamleider Elektrotechniek waar je sturing geeft aan 12 elektrotechnici op de afdeling Inspectie en Kalibratie. Deze afdeling is onderdeel van de Hoogovens Technische Dienst (HTD): de onderhoudsorganisatie van Tata Steel.

Met dit team draag je zorg voor het onderhoud aan meet- en regelinstrumenten in de verschillende fabrieken op het terrein. De specialisten in jouw team kalibreren en inspecteren de verschillende meet- en regelinstrumenten en zorgen ervoor dat ons staal secuur en volgende specificatie van de klant geproduceerd wordt. Denk hierbij aan een bepaalde dikte, hardheid, sterkte of glans van het product, maar ook aan weegschalen die geijkt dienen te zijn.
Als voorbeeld de installaties om de plakken staal te verwarmen in de Warmbandwalserij: dit moet op de juiste temperatuur zijn wanneer de plak door de walsen gaat. Of denk aan onze automobielklanten: zij eisen de juiste laagdikte zink op het staal. Jouw team zorgt ervoor dat dit mogelijk is.

Als Teamleider Elektrotechniek ben je verantwoordelijk dat de werkzaamheden veilig, met de juiste kwaliteit en binnen de afgesproken tijd worden uitgevoerd. De eisen die hierbij gesteld worden bespreek je met de andere afdelingen van de HTD. Verder heb je regelmatig overleg met werkvoorbereiding/ordermanagement en/of de klant over de voortgang van de werkzaamheden en eventuele aanpassingen die gedaan moeten worden. Hierbij werk je nauw samen met het bedrijfsbureau dat het werk voorbereidt en plant.
Daarnaast houd je je ook bezig met administratieve handelingen, zoals: controleren van urenregistratie en werkverdeling in SAP. Ook voer je prestatiegesprekken en ben je er om je team te ondersteunen.

Je start om 07.00 uur tegelijkertijd met je team. Zij kijken zelf in de planning en weten wat ze die dag gaan doen, maar jij bent er om ?last-minute? wijzigingen in de planning met ze af te stemmen en te zorgen dat ze goed voorbereid naar de klus gaan.

Hoe ziet je dag er verder uit?
Zodra iedereen op pad is, duik je meteen in de planning om nieuwe orders, probleemgevallen of aanvullende opdrachten door te nemen en te bespreken met de betrokkenen. Je gaat ook aan de slag met klachten of vragen van klanten, want deze mogen niet blijven liggen. Regelmatig ga je naar een klus toe om te checken of alles goed gaat. Daar vervul je soms toezichthoudende taken of loop je controlerondes.

Het is fijn als je al kennis hebt van elektrotechniek en dan met name richting meetinstrumenten, maar dit is geen eis. Het is veel prettiger als je jouw ervaring met leidinggeven goed in kunt zetten in een uitdagende technische omgeving zoals deze.

Wat deze functie bijzonder maakt?
? Je krijgt de verantwoordelijkheid over een team van specialisten en mag ervoor zorgen dat zij hun werk goed kunnen uitvoeren en zichzelf verder ontwikkelen
? Je bent één met je team, maar zult ook zorgen dat er een duidelijke lijn wordt uitgezet
? Je kunt je creativiteit kwijt in het vinden van passende oplossing voor vraagstukken vanuit de klanten en kijkt daarin over je eigen processen en afdeling heen.

Herken jij jezelf hierin?

In deze functie staat veiligheid van medewerkers op één, niet alleen in woorden maar met daadwerkelijk gedrag. Daarnaast:

? heb je een afgeronde Mbo4, hbo of hbo AD opleiding. Het liefst in een technische richting.
? heb je bij voorkeur een aantal jaar ervaring in een technische werkomgeving en heb je daar ook al enige jaren leiding gegeven.
? Ervaring met meetinstrumenten is een pre.
? Durf je afgewogen beslissingen te nemen en kun je bij medewerkers eigenaarschap creëren.

Wat bieden wij jou?

Vooral een functie waarin jij zelf midden in de techniek en uitvoering staat, maar in deze veelzijdige functie bieden wij je meer, namelijk:

? Je ontvangt een basis maandsalaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal EUR5.116,- bruto per maand bedraagt.
? Standaard 36 vrije dagen per jaar: 26 vakantiedagen en 10 ADV dagen.
? 10% vaste toeslagen per jaar: een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag en daar bovenop nog een variabele winstdeling.
? Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
? Wordt 70% van je pensioenpremie betaald door Tata Steel.

Wat is jouw werkomgeving?

Jouw team:
Je werkt op de afdeling Inspectie en Kalibratie van de pijler Elektrotechniek van de centrale HTD Maintenance Services. Je werkt samen met 12 collega?s kalibratietechnici of keurmeesters en de dienstverlening concentreert zich op kalibratie, inspectie, reparatie, oplossen van storingen en het onderhoud van meet- en regelapparatuur.

Jouw afdeling:
HTD Maintenance Services, waar in totaal 800 mensen werken, bestaat uit meerdere afdelingen met elk hun eigen specialisme op het gebied van onderhoud en techniek. Binnen Tata Steel in IJmuiden is de HTD dé uitvoeringsorganisatie voor het planmatig onderhoud en oplossen van storingen. Bijzonder aan het werken in deze afdeling is dat jouw collega?s in de verschillende fabrieken naast collega ook je klanten zijn. Een echte HTD?er is het best te omschrijven als oplossingsgerichte technisch vakspecialist.

Solliciteren of meer weten?

Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct! Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Tommie Vogelsang, Corporate Recruiter, op telefoonnummer [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel