Facilicom Solutions

Duurzaamheid- en Development Manager bij KLM

Details van de functie

Logo Ben jij de energieke, servicegerichte Duurzaamheid- en Developmentmanager die ons en KLM helpt de facilitaire diensten te verduurzamen en vernieuwen?

Functieomschrijving

Facilicom Solutions is onderdeel van Facilicom, de grootste facilitaire dienstverlener van Nederland. Facilicom Solutions is dé totaalaanbieder van facilitaire en technische dienstverlening, voor alles in en om een gebouw. Wij combineren 'hard services' en 'soft services' en geven advies bij facilitaire vraagstukken. Bijdragen aan de beste werkomgeving voor onze klanten. Dat is wat je samen met 800 collega?s van Facilicom Solutions elke dag weer creëert. De meest passende facilitaire dienstverlening zorgt ervoor dat mensen zich elke dag prettig voelen op hun werkplek en beter presteren. Wij combineren hierbij hospitality en services en zorgen ervoor dat het onze klant en haar medewerkers aan niets ontbreekt.

Facilicom Solution verzorgt per 1 april 2023 alle Soft Services in en rond de gebouwen van KLM Groep. Customer Experience, wendbaarheid, vernieuwing en verduurzaming zijn de belangrijkste uitgangspunten van de samenwerking. De 3 pijlers van onze Integrated Facility Management propositie zijn: we doen het samen, we doen het integraal en we doen het vanuit specialisme.

Wat ga je doen?

Het kernelement van onze duurzaamheidsstrategie is het duurzaamheidsmanagementsysteem: Future FM Footprint, bestuurt door de Duurzaamheid & Development Manager met ondersteuning van een Productspecialist Circulaire Economie & Klimaat, Productspecialist Sociaal & Vitaal en Productspecialist Experience & Communicatie en uiteraard een centrale ondersteuning vanuit Facilicom Groep. Elk jaar formuleren we een jaarplan waarin we aan de hand van de doelen, maar ook geïnventariseerde kansen, opvolging geven.

Je geeft leiding aan een inspirerend Innovatie & Duurzaamheid team. Dit jonge team heeft visie, verrijkende ambities, lef en doorpakkingsvermogen. Er is een directe link met innovatie centers van de divisies binnen Facilicom Group. Daardoor krijgt KLM Groep alle ontwikkelingen mee die wij als early adapter binnen de FM markt implementeren binnen de Facilicom Group, binnen de FM markten en in de volledige keten. We hebben al een verduurzamingsplan opgesteld, hierin onderscheiden we verschillende fases. Het team is zo samengesteld dat we in het eerste jaar voldoende capaciteit hebben om het startpunt te bepalen, een roadmap op te stellen en quick wins te implementeren en in het tweede jaar duurzaamheids
 • en innovatiedoelstellingen realiseren. Zo wordt KLM Groep smart follower. Naast leidinggeven ga jij ook meewerken en meebepalen in het team om zo inhoudelijk meer kennis op te blijven doen.

  Alle producten en diensten binnen onze scope bij KLM hebben een sociaal en duurzaam verhaal. Initiatieven en oplossingen worden zichtbaar gepresenteerd in impact business cases. Verder worden concrete acties en ontwikkelingen actief gecommuniceerd zodat we alle stakeholders inclusief de eindgebruikers van de KLM Groep bereiken, betrekken en inspireren.

Wat je krijgt

Je wordt opgenomen in een no-nonsense organisatie met korte communicatielijnen en een bedrijfscultuur waarin collega?s voor elkaar klaar staan en dat binnen een bijzondere locatie in een bijzondere contract constructie. Je krijgt een leuke afwisselende functie met meer dan voldoende uitdaging en verantwoordelijkheid.

Je maakt deel uit van het Accountmanagement Team en rapporteert rechtstreeks aan de Account Directeur.

Naast een interessante en veelzijdige functie, bieden wij:
 • Een salaris afhankelijk van kennis en ervaring tussen de ? 4.200,
 • en 4.600,
 • per maand;
 • Een elektrische auto van de zaak met NS Business Card;
 • Of, nog duurzamer, een mobiliteitsvergoeding als je afziet van de auto;
 • Een laptop en mobiele telefoon;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenregeling en de mogelijkheid tot deelname aan collectieve (zorg)verzekeringen;
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingsprogramma?s.

Wie je bent

Behalve enthousiast en ambitieus, ben je een echte teamplayer met organisatietalent. Dienstverlening en duurzaamheid zitten in jouw bloed en jouw focus ligt op het leveren van een optimale klantbeleving. Je bent communicatief sterk en je staat stevig in je schoenen; je kan mensen meekrijgen in jouw plan. Taak aan jou de verschillende divisies mee te krijgen. Je bent dan ook sterk in het stakeholdermanagement, je bent daadkrachtig, je snapt de belangen goed. Je neemt de tijd de juiste personen binnen Facilicom te leren kennen. Je bent realistisch in wat er mogelijk is. Je werkt gestructureerd en houdt makkelijk het overzicht over alle activiteiten.

Voor deze zelfstandige en dynamische functie zoeken we een energieke manager die beschikt over:
 • Een afgeronde hbo/wo opleiding;
 • Beheersing van de Engels taal;
 • Leidinggevende ervaring;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke rol;
 • Ervaring/affiniteit met innovatie en verduurzaming.

Wil jij met jouw verbindende aanpak graag een bijdrage leveren aan een het vernieuwen en verduurzamen van onze dienstverlening bij KLM Group? Solliciteer dan via de sollicitatieknop!

Eerst nog meer weten? Dan kan! Neem dan contact op met onze Corporate Recruiter Sven Vos, te bereiken via [klik hier voor het telefoonnummer] of [stuur een e-mail]
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Facilicom Solutions