Facilicom Solutions

Verandermanager

Details van de functie

Logo Ben jij opzoek naar een rol waarin je het verschil kunt maken? Een rol waarin jij organisaties begeleid tijdens complexe transities? Lees dan verder!

Functieomschrijving

Wie zijn wij?
Denkers met daadkracht. Daar staan wij als Management & Advies, onderdeel van Facilicom Solutions, voor. Dit doen wij door samen met onze opdrachtgevers de meest passende dienstverlening neer te zetten. Wij houden ons bezig met het oplossen van brede facilitaire
 • en huisvestingsvraagstukken. We doen dat in het bedrijfsleven, bij overheidsorganisaties en in sectoren als zorg en onderwijs. Met een aanpak die mensgericht, pragmatisch en innovatief of slim is. En bovenal met een grote passie voor het vak. Of het nu gaat om performance of facilitaire ICT-vraagstukken, het inkopen van facilitaire diensten, verandermanagement, advies over de werkomgeving of de (door)ontwikkeling van een facilitaire organisatie, wij pakken het aan. Je kunt dus rekenen op allerlei verschillende uitdagende opdrachten binnen een dynamische werkomgeving waar jij als gedreven verandermanager het verschil kunt maken!

  Wat ga je doen?
  Als verandermanager ben je verantwoordelijk voor het opzetten en realiseren van tactische en/of strategische verandertrajecten in zowel de Facilicom Group organisatie, maar vooral bij klanten. Jouw belangrijkste doel is het optimaliseren bij de klant door het verbeteren van systemen, bedrijfsprocessen, gedrag en samenwerkingsverbanden. Je adviseert directie en management en vertaalt de bedrijfsstrategie naar projecten en begeleidt de juiste uitvoering. Je bewaakt de voortgang, stuurt bij op de vertaling naar concrete doelstellingen en communiceert deze binnen het bedrijf en naar de verschillende stakeholders. Verandering is de enige constante, maar alleen door dat goed te begrijpen en te begeleiden ontstaat er resultaat.

  Je maakt onderdeel uit van de consultants binnen Management & Advies, het team bestaat uit ongeveer 80 collega?s waarvan zeven (inclusief jij!) verandermanagers. Jij bent verantwoordelijk voor de verandertrajecten en de implementaties waarbij een sterk verander component om de hoek komt kijken.

  Wat kan jij?
  Jij schakelt net zo makkelijk met de receptioniste als met de directeur. Jij weet hoe je jouw invloed uitoefent, je herkent weerstand. Je kunt hier goed mee omgaan en weet de ander hierin te begeleiden. Je coacht, reflecteert, betrekt de stakeholders, zorgt dat iedereen zich onderdeel voelt van het project en de borging daarvan.
  Jij brengt de doelgroep(en) in kaart, doet een stakeholders analyse, jij bepaalt de verandermethodiek passend bij het doel en het vraagstuk. Je borgt dat uiteindelijk de medewerkers met het systeem, de nieuwe werkwijze en/of inrichting, gaan werken. Jij weet dat de kracht van een traject ook in de staart zit waarbij jij jezelf overbodig maakt.

  Aan wat voor opdrachten kun je denken?
  Onze opdrachten komen vanuit de facilitaire hoek, met gedrag, ICT, proces en inrichting elementen. Vaak gaat het om bedrijfsvoering optimaliseren en dus verder dan facilitair en huisvesting gerelateerd. Het is een pré en fijn als je snapt hoe ICT werkt. Jouw kennis en kunde wordt ook ingezet bij aanvullende implementatie opdrachten, zoals bijvoorbeeld een AFAS-implementatie of een implementatie van integrale dienstverlening bij ABN Amro.

  Samengevat zijn dit jouw verantwoordelijkheden:

  -Je bent verantwoordelijk voor projecten, programma?s en verandertrajecten. Je denkt en werkt actief mee.
 • Je pakt commerciële signalen op uit de markt of bij je opdrachtgevers.
 • Je houdt jezelf op de hoogte over de laatste ontwikkelingen op het gebied van verandermanagement en bedrijfsvoering.
 • Je houdt je bezig met het opzetten, uitdenken en doorrekenen van trajecten.
 • Je monitort de voortgang.
 • En neemt stakeholders mee in het met elkaar bereiken van de doelen.
 • En stuurt innovatie
 • en verandertrajecten bij.
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan opdrachtgevers over mogelijkheden om strategische doelstellingen te halen.

Wat je krijgt

Bij Facilicom Solutions Management & Advies werk je in een enthousiast team met gedreven collega?s. Je kunt rekenen op een compleet aanbod.
In dat aanbod zit een passend salaris tussen de ? 4.500,
 • en ? 5.000,
 • bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband.
  Een auto of mobiliteitsvergoeding, een laptop en telefoon én een NS-businesscard.
  Een tantièmeregeling en pensioen.

  Verder is er ruimte voor initiatief voor nieuwe ontwikkelingen, zijn er interne opleidingsmogelijkheden en coaching.
  Daarnaast bieden we korting op diverse verzekeringen en een functie binnen een bedrijf met een lange termijn focus. De communicatielijnen zijn kort en de werksfeer is collegiaal en informeel. Wij zijn een familiebedrijf en dat voel en merk je. Wij gaan voor langdurige relaties waar een goede balans is voor privé en zakelijk.
  Management & Advies is onderdeel van de divisie Facilicom Solutions en daarmee onderdeel van Facilicom Group.


Wie je bent

Je bent zelfstandig, empathisch en (zelf)kritisch. Je bent analytisch sterk en je weet hoe je draagvlak kunt creëren en behouden. Verder heb je inzicht, overzicht en gevoel voor timing. Je bent communicatief vaardig, kunt goed netwerken en hebt overtuigingskracht;
Je herkent patronen, stelt onbevangen vragen en je bent in staat om analytisch en conceptueel te denken;
Je bent mensgericht én procesgericht en weet te inspireren;
Je bent prettig in de omgang, kan goed reflecteren en je bent zelfbewust;
Een pré is als je de vertaalslag weet te maken van business naar IT en van IT naar de business.

Verder beschik je over:
Academisch werk
 • en denkniveau en daarbij een afgeronde HBO of WO opleiding;
  Minimaal 8 jaar werkervaring in een soortgelijke rol;
  Een beschikbaarheid van minimaal 4 of bij voorkeur 5 dagen per week.
  De wil om het maximale uit je vakmanschap en jezelf halen.

  Beschik jij over de juiste mentaliteit, motivatie en energie, kunnen onze collega?s op jou bouwen en heb je affiniteit met verandermanagement? Klik dan op onderstaande button.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Facilicom Solutions