Tata Steel

Onderhoudstechnicus Werktuigbouwkunde

Details van de functie

Logo Als Onderhoudstechnicus werk je in een dagdienst en onderhoud en repareer je zeer gevarieerde installaties bij het op vijf na grootste staalbedrijf ter wereld.

Wat ga je doen?

In deze rol houd jij je met name bezig met het onderhoud van de verschillende installaties wat tussen de storingsdienst en het geplande onderhoud van technisch beheer valt. Het betreft voornamelijk prio hoog klussen die binnen een week moeten worden opgelost. De werkzaamheden zijn dan ook zeer afwisselend en iedere dag is anders. De installaties zijn zeer gevarieerd, waar jij als techneut je kennis op los kan laten. De werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het wisselen van pompen, afsluiters, kleppen, lassen van diverse installatiedelen, of andere reparaties.

? Als Onderhoudstechnicus ben je onderdeel van een werktuigkundig team dat zich ontfermt over de diverse installaties bij heel Kooks- en Gasfabriek 1.
? De werkzaamheden worden, onder normale omstandigheden, in dagdienst uitgevoerd. Daarnaast verhelp je storingen en diverse andere technische klussen binnen de fabriek.
? Je hebt een grote mate van veiligheidsbesef en zelfstandigheid.
? Je bedient bovenloop (montage)kranen, heftrucks en dergelijke (uiteraard na de noodzakelijke opleidingen) en een verscheidenheid aan gereedschappen.

Wat het voor jouw uitdagend maakt?
? Je komt terecht in een team bestaande uit 6 personen onder leiding van een teamleider. Binnen het team heerst een goede sfeer en staat samenwerking hoog in het vaandel. Mede hierdoor is flexibel werken een mogelijkheid.
? Door de verscheidenheid aan klussen en het oplossen van storingen is geen dag of week hetzelfde.
? Jouw werkgebied ligt op een uitgestrekt gebied waardoor je veel in beweging bent en de werkzaamheden divers zijn.

Herken jij jezelf hierin?

In deze functie is een hoog veiligheidsbesef van groot belang. Ook krijg jij energie van oplossingsgericht werken en ben jij een doorzetter. Daarnaast:
  • Ben je in het bezit van een mbo-2 diploma in een technische richting en ben je bij voorkeur bereid om jouw diploma mbo-3 te behalen.
  • Heb je enige ervaring met onderhoudswerkzaamheden.
  • Zijn communiceren, overleggen en informeren eigenschappen die bij je passen.
  • Kun je goed in team verband werken, maar ben je ook in staat om zelfstandig je werk te doen.

Schoolverlaters zijn ook van harte welkom om te reageren!

Wat bieden wij jou?

De installaties en het productieproces die gebruikt worden voor het maken van staal zijn uniek in Nederland, dat betekend dat jouw werkplek een absolute bijzondere werkomgeving is. Naast deze unieke werkplek bieden wij je:

? Een basis maandsalaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal op EUR 3.322,- bruto per maand ligt.
? Veel vrije tijd omdat je naast 23 vakantiedagen en 10 ADV dagen ook tijd opbouwt door middel van de flexuren regeling van Tata Steel.
? Volop doorgroeimogelijkheden, denk hierbij aan het volgen van cursussen en opleidingen, en doorgroeien naar een hogere functie.
? Een variabele winstdeling, een vaste eindejaarsuitkering van 2%, en 8% vakantietoeslag.
? Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
? Wordt 70% van je pensioenpremie betaald door Tata Steel

Wij vinden vitaliteit bij onze medewerkers belangrijk. Daarom krijg je niet alleen een tegemoetkoming in de zorgkosten én kun je deelnemen aan de gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.a. golf, hockey, hardlopen en roeien.

Wat is jouw werkomgeving?

Jouw team:

In deze functie ben jij werkzaam in een team met 5 andere collega monteurs en een teamleider. Jullie zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het zo snel mogelijk verhelpen van storingen en uitvoeren van geplande klussen. Binnen het team heerst een goede sfeer en staat samenwerking hoog in het vaandel.

Jouw fabriek:

Onze indrukwekkende Kook en Gasfabrieken (KGF) zijn onderdeel van de afdeling Manufacturing Iron & Steel in IJmuiden, waar wij de zo?n 3 miljoen ton aangevoerde kolen verwerken tot ongeveer 2 miljoen kooks voor de werkeenheid Hoogovens. Het gas dat tijdens dit proces vrij komt wordt bewerkt in onze gasfabrieken, zodat het weer hergebruikt kan worden bij diverse afdelingen. Een van de grote uitdaging van de Kooks en Gasfabrieken voor de komende jaren, is het innoveren van onze installaties met bijbehorend onderhoud om zo te kunnen blijven voldoen aan wet- en regelgeving en verwachtingen van onze omgeving.

Solliciteren of meer weten?

Ben jij de Onderhoudstechnicus die wij zoeken? Solliciteer dan direct online! Wil je nog extra informatie of een keer sparren met Niek Schokkenbroek, Teamleider Onderhoudsteam, dat kan dat natuurlijk geregeld worden. Neem dan contact op met onze recruiter Shanna Koster via [klik hier voor het telefoonnummer] of per mail [stuur een e-mail]
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel