Tata Steel

Technisch Specialist Packaging - Elektro

Details van de functie

Logo Met jouw ruime E-kennis weet je onze installaties bij Packaging draaiende te houden.

Wat ga je doen?

Jou belangrijkste taken binnen Tata Steel Packaging zijn het optimaliseren van prestaties en het sturen op het gebied van technische beschikbaarheid. Dit doe je om de betrouwbaarheid te verhogen.

Je werkt mee aan het onderhoud voor de installaties op de Schoonmaak- en gloeilijnen binnen de Tata Steel Packaging fabriek en je hebt een sleutelrol als specialist op het gebied van besturing en PLC.

Als Technisch Specialist ben je een belangrijke schakel tussen de installatiebeheerders, andere Technisch Specialisten en de Projectleiders. Gezamenlijk zijn jullie verantwoordelijk voor de asset integriteit en beschikbaarheid van de installaties binnen werkgebied 2. Dit geldt zowel voor regulieren onderhoud activiteiten als projecten in het kader van instandhouding en/of wet- en regelgeving.

Je assisteert en ondersteunt het beheer en de storingsdienst bij complexe storingen, analyseert deze achteraf om de grondoorzaak te achterhalen, komt met oplossingen en aanbevelingen op het gebied van preventief onderhoud, onderhoudsplannen en mogelijke modificaties. Het ultieme resultaat hiervan is om voor altijd van de storing af te zijn!

Voor projecten, modificaties of vervanging van installaties stel je alternatieven en motiveringen op, beschrijf je de functionele en technische specificaties in bestekken. Je bespreekt deze vervolgens met de eigen beheerders / specialisten en de opdrachtnemers. Je geeft hierin advies, bewaakt uniformiteit en standaardisatie, toetst de kwaliteit van de aanbiedingen en bent betrokken bij de implementatie.

Je profileert jezelf als kennisdrager op het vlak van elektrotechniek & besturingstechniek en onderhoudt contacten met externe partijen om de laatste ontwikkelingen in de markt te volgen en je kennis op peil te houden. Kortom voldoende uitdaging voor jou om je kennis en ervaring in te zetten.

Herken jij jezelf hierin?

Je werkt veel samen met collega?s van technisch beheer, storingsdienst, productie maar ook met externe partijen zoals firma?s. Je kunt daarom goed samenwerken en weet draagvlak te creëren. Daarnaast heb je:
? Minimaal een afgeronde hbo opleiding in de richting Elektrotechniek.
? Al een aantal jaar ervaring met onderhoudsmethoden en onderhoudsplanningen in een productieomgeving of ben je een schoolverlater met de wil om te leren!
? Heb jij een goed organiserend vermogen en weet jij zaken goed af te stemmen tussen productie, onderhoud, externe firma?s en de projectenafdeling.
? Ga jij technische inhoudelijke diepgang niet uit de weg en wil jij de installatie snappen om problemen op te lossen.

Wat bieden wij jou?

Tata Steel is een internationaal bedrijf dat zich kenmerkt door een open en informele cultuur in een technische omgeving. Als Technisch specialist kun jij een waardevolle bijdrage leveren vanuit jouw expertise. Wij vragen veel, maar bieden nog meer:
? Een contract voor onbepaalde tijd.
? Een basis maandsalaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal op EUR5.802 bruto ligt.
? Veel vrije tijd, omdat je naast 26 vakantiedagen en 11,5 ADV dagen ook tijd opbouwt door middel van de flexuren regeling van Tata Steel.
? Volop doorgroeimogelijkheden, denk hierbij aan het volgen van cursussen en opleidingen, en doorgroeien naar een hogere functie.
? Een variabele winstdeling, een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag.
? Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
? Wordt 70% van je pensioenpremie betaald door Tata Steel.

Word jij onze nieuwe collega? Dan kun je, afhankelijk van jouw vakgebied, een flinke tekenbonus van minimaal EUR1000,- verdienen! Het bedrag is bruto en wordt binnen twee maanden na je indiensttreding uitgekeerd. Of je nu fulltime of parttime gaat werken, dat maakt voor de tekenbonus niet uit. Let op: interne medewerkers zijn uitgesloten van deze bonus.

Wat is jouw werkomgeving?

IJmuiden Works produceert hoogwaardig verpakkingsstaal voor diverse klanten in de wereld. Bij Packaging doorloopt warmgewalste band een volledig productieproces (beitsen, koudwalsen, gloeien, nawalsen, vertinnen en nabewerken) om tot het door de klant gewenste product te komen.
Packaging IJmuiden Works is opgedeeld in 7 werkgebieden. Deze functie is voor Werkgebied 2, Schoonmaken en Gloeien.

Het team bestaat uit een 20-tal zeer betrokken collega?s met wie je samen zorgt voor optimale prestaties van de diverse onderhoudslijnen.

Solliciteren of meer weten?

Ben jij de Technisch Specialist die wij zoeken? Solliciteer dan direct online! Wil je nog extra informatie of een keer sparren met één van de Onderhoudsmanagers van Packaging? Dat kan dat natuurlijk geregeld worden. Neem dan contact op met onze recruiter Jerina Boer via [klik hier voor het telefoonnummer] of per mail [stuur een e-mail]
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel