Gom

HR Manager bij Kleentec

Details van de functie

Logo Ben jij de bevlogen HR Manager die we zoeken? Ga jij ons verder helpen met grote vraagstukken op het gebied van onder andere verzuim?

Functieomschrijving

Kleentec is onderdeel van Gom, een van de meest toonaangevende schoonmaakbedrijven van Nederland. Kleentec is thuis in de schoonmaak in industriŽle foodproductie. Het biedt de levensmiddelenindustrie hoogwaardig specialisme op het gebied van natte reiniging en droogreiniging, desinfectering en productieklaar maken. Meer dan 160 gerenommeerde bedrijven in de food en feed industrie gebruik van de diensten van Kleentec. Meer dan 1500 specialisten in de schoonmaak leveren dagelijks de vele bedrijfsruimtes van onze relaties weer schoon op.

Dit ga je doen

Als HR Manager ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van beleid op gebied van verzuimmanagement, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Tevens houd je je met je team bezig met overige relevante HR-vraagstukken en projecten. Je stuurt de afdeling HR aan die bestaat uit 3 HR Adviseurs en 1 Medewerker HR Support. Daarnaast werk je uitvoerend mee met de HR adviseurs.

Bij Kleentec zijn we werkzaam in een net wat andere en specialistische tak van sport. Elke dag moeten de productielijnen 100% schoon zijn. Deze ruwe reiniging vraagt om veel nachtwerk maar ook zwaar werk. Er ligt een grote uitdaging op het gebied van verzuim, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Als HR Manager ontwikkel en formuleer je een visie waarbij je het management, de teamleiders en het HR-team inspireert en proactief adviseert op deze belangrijke thema's. Je bent in staat de organisatie mee te nemen in de aanpak. Je zorgt voor een verdere bewustwording van arbeidsomstandigheden, op verschillende lagen in de organisatie. Kortom, je schakelt feilloos tussen strategische, tactische en operationele werkzaamheden. Jouw doel is het beheersen en reduceren van het verzuim, de verzuimkosten en het beheersen van de WIA instroom binnen de organisatie.

Je zorgt dat de HR projecten binnen de organisatie worden uitgerold en uitgevoerd en je richt hier de processen voor in waar het verzuim en andere thema?s betreft. Daarnaast zorg je voor gezondheids
 • en welzijnsbevordering, ziektepreventie en het voorkomen en verlagen van arbeidsongeschiktheid en het bevorderen van de inzetbaarheid van alle medewerkers.

  Je bent ook degene die de contacten met externe stakeholders initieert en tot slot draag je zorg voor de kwaliteit van verzuim

  -en registratiedossiers, diverse rapportages en analyses en houd je de markt
 • en wettelijke ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Wat je krijgt

Je kunt rekenen op een informele werksfeer waar ruimte is voor uitdaging en afwisseling. Wij bieden je een functie waarin voldoende ruimte is om initiatief te nemen. Als HR manager ben je onderdeel van het MT van Kleentec maar ook die van Gom. Je acteert dus in een kleinschalig georganiseerde organisatie en je bent onderdeel van een grote corporate en sluit ook regelmatig aan bij centrale overleg.

Daarnaast bieden we:
 • Een marktconform salaris tussen ? 4.900,
 • en ? 5.400,
 • per maand (obv fultime) afhankelijk van jouw ervaring;
 • Onbeperkte inzet van vakantiedagen;
 • Reiskostenvergoeding (? 0,19 per kilometer woon-werk);
 • Telefoon en laptop;
 • Een pensioenregeling.

Wie je bent

Jij zoekt proactief naar kansen en mogelijkheden. Je bent de aanjager van de transitie op het gebied van verzuim, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid en weet anderen te inspireren en te adviseren. Je hebt een sterke manier van communiceren en adviseren, hebt lef om zaken voor elkaar te krijgen en je bent een verbinder die procesmatig kan denken. Je bent regelmatig onderweg om te kijken wat er speelt op onze fabrieken en ondersteunt de managers waar nodig. Onze werkwijze en onze branche spreekt je aan.

Daarnaast beschik je over:

 • Minimaal 5 jaar ervaring in het HRM domein op de thema?s verzuim, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en diverse HR projecten. Daarbij heb je een uitgesproken affiniteit met vitaliteit coaching en ontwikkeling;
 • Een afgeronde opleiding op hbo-niveau, in de richting van HR, gezondheidswetenschappen of een aanverwante opleiding. Kandidaten met een bedrijfskundige achtergrond aangevuld met verzuim/casemanagement nodigen we ook uit om te solliciteren;
 • Actuele kennis van de sociale wetgeving en juridische zaken in relatie tot verzuimmanagement en schadelastbeheersing;
 • Het werkveld van verzekeraars, WGA, ARBO en re-integratiebedrijven is voor jou bekend terrein.

Ben jij de HR Manager die inspireert en mee bouwt op actuele thema's op het gebied van verzuim, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid? Solliciteer dan nu!

Wil je liever eerst nog meer informatie ontvangen? Dat kan! Neem dan contact op met Sven Vos, onze Corporate Recruiter, via [klik hier voor het telefoonnummer] of [stuur een e-mail]
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Gom