Tata Steel

Maintenance Estimator

Details van de functie

Logo Jij helpt als Maintenance Estimator geld te besparen op het onderhoud van Tata Steel.

Wat ga je doen?

Tata Steel heeft in IJmuiden een enorme site met 11 werkeenheden die continu produceren. Je kunt je voorstellen dat de productie alleen in stand kan worden gehouden met efficiŽnt onderhoud. Voor dit onderhoud maken we gebruik van diensten van onze eigen onderhoudsorganisatie of firma?s en kopen we onderdelen in.

Op verzoek van de onderhoudsafdelingen of inkoop doe je voor-, tegen- of nacalculaties waarmee offertes vergeleken worden op volledigheid van scope en op prijs. Met het advies dat jij geeft kan de beste partij en de beste prijs gekozen worden.

Ook kan gevraagd worden om de specificatie waarmee werkzaamheden worden aangevraagd te beoordelen op volledigheid en correctheid zodat de aanvraag op de juiste manier op de markt uit gezet kan worden
Je doet dit door:
 • Het leveren van vakinhoudelijke kennis op het gebied van technische specificaties en maken van kosteninschattingen,
 • Je weg te vinden tussen de fabrieken, inkoop en de firma?s
 • Het effectief managen van de belangen van alle stakeholders,
 • Het beoordelen van aanvragen of deze compleet zijn, zodat we krijgen wat we willen.

Wat maakt deze rol uniek?
 • Jouw rol is belangrijk, want met jouw werk zorg je voor het juiste werk voor de beste prijs,
 • Je wordt onderdeel van een afdeling die relatief nieuw is binnen de organisatie, dus jij gaat mede deze nieuwe dienstverlening op de kaart zetten.

Herken jij jezelf hierin?

 • Je bent een teamspeler, initiatiefrijk en je gebruikt je kennis om anderen te helpen,
 • Je kunt goed schakelen met verschillende stakeholders en weet kritisch door te vragen, waar nodig.
 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau, in een technische richting
 • Je kan duidelijk aangeven waaraan een goede aanvraag moet voldoen
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het kostprijsberekeningen voor (grote) onderhoudsaanvragen of je bent bereidt je hiertoe op te leiden

Wat bieden wij jou?

Tata Steel is een internationaal bedrijf dat zich kenmerkt door een open en informele cultuur in een technische omgeving. Jij kunt een waardevolle bijdrage leveren vanuit jouw expertise. Wij vragen veel, maar bieden nog meer:
 • Volop ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden binnen Tata Steel.
 • Goede secundaire voorwaarden als een variabele winstdeling, een vaste eindejaarsuitkering van 2% en minimaal 26 vakantiedagen en 11,5 ADV-dagen.
 • Een eigen pensioenvoorziening.
 • Flexibele werktijden en een goede werk/privť balans.
 • Je krijgt de mogelijkheid om in verschillende projecten en fabrieken je expertise in te brengen

Wat is jouw werkomgeving?

Central Maintenance Sourcing (CMS) is een relatief nieuwe afdeling die de werkeenheden in IJmuiden ondersteunt in het verstrekken van een volledige en duidelijke opdracht aan uitvoerende partijen voor onderhoud in IJmuiden. Hierbij wordt ook een prijs (should-cost) gecalculeerd voor het onderhoudswerk.

Door deze verbeterde opdrachtverstrekking en de prijscalculatie wordt de juiste prijs-kwaliteit verhouding voor het uit te voeren werk behaald. De administratieve belasting over de keten wordt hierbij geminimaliseerd.

Onderdeel van CMS is een afdeling Calculatie (cost-estimation) waarvoor wij op zoek zijn naar estimators. Je werkt in een klein team, en bouwt samen met je collega?s de nieuwe dienstverlening op. Door je werk komt je bij alle fabrieken van Tata IJmuiden.

Solliciteren of meer weten?

Solliciteer dan direct online! Wil je nog extra informatie of een keer sparren met Hestia Poortinga (afdelingshoofd) dat kan dat natuurlijk geregeld worden. Neem dan contact op met onze recruiter Maud Kuipers via [klik hier voor het telefoonnummer] of per mail op [stuur een e-mail].
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel