Tata Steel

Procestechnoloog IT Mechanical Testing

Details van de functie

Logo Kom jij bij ons als proces en producttechnoloog werken als expert/ kennisdrager op het gebied van IT-zaken, datasystemen, nieuwe apparatuur en ontwikkeling- en verbeter trajecten binnen de afdeling Mechanical Testing?

Wat ga je doen?

In deze rol ben jij als expert en kennisdrager de vraagbaak voor de gehele afdeling Mechanical Testing. Denk hierbij aan alles op het gebied van IT maar uiteraard ook de mechanische beproevingen. Jebegeleidt dan ook diverse IT-projecten als business project manager en je bent tevens voorzitter van interne keyuser groep.

Je vind het leuk om de administratieve handelingen en processen binnen het team efficiŽnter in te richten. Je brengt kansen voor verbetering in kaart en implementeert deze. Ook zal jouw kennis en expertise nodig zijn bij het ondersteunen van het project om te voldoen aan de kwaliteitsnorm voor laboratoria (ISO 17025). Deze ambitie is gevoed door eindklanten zoals Tesla en Volvo die een dergelijke accreditatie van ons eisen.

Je neemt initiatief voor proces- en installatieverbeteringen en speelt een belangrijke rol als projectleider bij het opstellen van specificaties voor nieuwe apparatuur, uiteraard in samenwerking met inkoop, collega?s en kennisdragers. Je bent verantwoordelijk voor gehele aanschaf- en implementatietraject van nieuwe apparatuur.

Waar sta je over 2 jaar?

Jij krijgt de kans je te ontwikkelen tot kennisdrager van de beproevingsmethodes en van de totale automatisering binnen TST, inclusief het certificeringsproces van eindproducten. Sommige beproevingen worden door laboratoria buiten IJmuiden gedaan. De kwaliteitsbewaking van deze beproevingen wordt ook door de afdeling Mechanical Testing gedaan. Je bent mede verantwoordelijk voor dat alle beproevingsinstallaties binnen en buiten IJmuiden werken volgens de normen en procedures.

Jij krijgt de kans je te ontwikkelen tot kennisdrager van de beproevingsmethodes en van de totale automatisering binnen TST, inclusief het certificeringsproces van eindproducten. Sommige beproevingen worden door laboratoria buiten IJmuiden gedaan. De kwaliteitsbewaking van deze beproevingen wordt ook door de afdeling Mechanical Testing gedaan. Je bent mede verantwoordelijk voor dat alle beproevingsinstallaties binnen en buiten IJmuiden werken volgens de normen en procedures.

Wat deze functie bijzonder maakt:

De afdeling Testing is zich aan het door ontwikkelen en om te kunnen blijven voldoen aan klanteisen heeft het ambitieuze plannen voor de nabije toekomst (Testing 4.0). Uiteraard willen met de testapparatuur en automatiseringssystemen op spec blijven wat betekent dat het huidige machinepark ook de nodige aandacht behoeft en deels vervangen moet gaan worden. Daarnaast voldoet de afdeling nog niet volledig aan de ISO 17025 norm. Er moet nog veel verbeterd en gestructureerd worden om samen met de afdeling een goede kwaliteitszorg op te zetten en volledige accreditatie te bereiken.

Jouw rol in voorgaande is daarin cruciaal. Je bent succesvol als de afdeling over een aantal jaren mede door jouw inbreng geaccrediteerd is, middelen up to date zijn en jij je ontwikkeld hebt tot kennisdrager van de beproevingsmethodes en van het automatiserings- en het certificeringsproces van eindproducten.

Herken jij jezelf hierin?

Binnen het team van Mechanical Testing is de rol van Procestechnoloog een verantwoordelijke en uitdagende functie. Daarom vragen we wel wat van je:
 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO in een technische richting
 • Je hebt aantal jaar relevante werkervaring
 • Je hebt grote affiniteit met kwaliteitszorgsystemen bij voorkeur ISO 17025
 • Je hebt affiniteit met besturingssoftware, database en IT-systemen
 • De Engelse taal beheers je goed, eventueel ook Duits

Wat bieden wij jou?

 • Volop doorgroeimogelijkheden, denk hierbij aan het volgen van cursussen en opleidingen en doorgroeien naar een hogere functie.
 • Een salaris dat afhankelijk van je opleiding en ervaring maximaal EUR 6621 bruto per maand is.
 • Natuurlijk groeit je salaris bij goed functioneren ieder jaar.
 • Naast een variabele winstdeling krijg je een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag.
 • veel vrije tijd; minimaal 26 vakantiedagen en 11,5 ADV-dagen
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenvoorziening, tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.

Wat is jouw werkomgeving?

Jouw team

Jij hebt nauwe samenwerking met de operations-, afdelingsmanager en de drie mensen die de administratie bemensen. Verder schakel je met de twee teamleiders, die op hun beurt in totaal 30 medewerkers in de ploegendienst aansturen. De gedeelde verantwoordelijkheid om product vrijgave juist en op tijd te doen is hetgeen dat door iedereen in het team als topprioriteit behandeld wordt.

Jouw afdeling

Mechanical Testing is een afdeling binnen Technical. Zij voert beproevingen uit om de mechanische eigenschappen van onze producten te testen. Op jaarbasis zijn dit circa 300.000 beproevingen, zowel voor product vrijgave als voor productontwikkeling. De afdeling is een belangrijke schakel in het logistieke proces van vrijgave en verzending van de staalproducten.

Solliciteren of meer weten?

Spreekt deze vacature je aan, solliciteer dan direct! Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Isolde Stam, Corporate Recruiter via [stuur een e-mail] of via [klik hier voor het telefoonnummer]
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel