Tata Steel

Manager Technische Projecten & Engineering

Details van de functie

Logo Geef leiding aan het team projectmanagers en specialisten die de grootste technische projecten binnen de Oxystaalfabriek verzorgen!

Wat ga je doen?

Als Manager Technische Projecten & Engineering ben jij verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van de grote vervangings- en nieuwbouwprojecten binnen de grootste staalfabriek van Nederland. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bouw van een extra afzuiginstallatie om emissies verder te reduceren, het vervangen van kranen of het renoveren van beton/staalconstructie. Van begin tot einde ben jij, samen met de afdeling, betrokken. De werkzaamheden beslaan het hele spectrum vanaf het opstellen van een business case en het vrijkrijgen van de juiste budgetten tot en met het opleveren van de projecten. Je werkt veel samen met collega?s vanuit de Technische beheer organisatie van de staalfabriek maar ook met ingenieursbureaus (zowel intern als extern)

In totaal rapporteren 11 projectmanagers en specialisten direct aan jou. Jij kan deze specialisten uitdagen op hun (Capex en Opex) verbetervoorstellen zodat deze binnen het meerjaren assetplan passen. Daarnaast draag jij zorg voor correcte informatievoorziening naar het managementteam.

Wat maakt de rol aansprekend:

 • De afwisseling in de type projecten. Het betreft zowel nieuwbouw als grootschalige renovaties
 • Leiding geven aan een gemengd team van ervaren projectmanagers specialisten
 • Een belangrijke rol in de strategische keuzes die de Oxystaalfabriek maakt, met impact nu en in de toekomst

Herken jij jezelf hierin?

Voor deze positie zoeken wij iemand die er voor zorgt dat verbeter- en innovatieprojecten binnen de Oxystaalfabriek worden gerealiseerd.

Daarnaast:
 • Heb jij een afgeronde WO opleiding in een technische richting
 • Heb jij aantoonbaar ervaring met het direct en indirect aansturen van technische projectteams
 • Stel jij de juiste prioriteiten voor alle projectaanvragen
 • Houd jij het overzicht en blijf jij efficiŽnt sturen op de vele projecten tegelijkertijd
 • Goede communicatieve vaardigheden en in staat snel een netwerk op te bouwen

Wat bieden wij jou?

 • Een bruto maandsalaris tussen de EUR5500 en EUR8800 afhankelijk van je ervaring en opleiding
 • Een variabele winstuitkering, een vaste eindejaarsuitkering van 2% en in Mei een vakantietoeslag van 8%
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 28 vakantiedagen en 11,5 Adv-dagen
 • Een sterke pensioenvoorziening, onkostenvergoeding en een tegemoetkoming in je ziektekosten
 • Mogelijkheden om jezelf te blijven verbeteren door het volgen van cursussen en opleidingen

Wat is jouw werkomgeving?

Tata Steel vindt het belangrijk om een goede werkgever te zijn, waarbij een leven lang leren en ontwikkelen mogelijk is. Het bedrijf heeft bewezen zichzelf keer op keer opnieuw uit te kunnen vinden en om te gaan met veranderende omstandigheden. Hiervoor moet iedereen zich blijven aanpassen. Verandering en vernieuwing staan daarom voorop.

Jouw fabriek

De Oxystaalfabriek, waar in totaal 900 mensen werken, bestaat uit meerdere installaties die van ruwijzer staal maken. Wij krijgen het ruwijzer in hete vloeibare vorm van de Hoogovens aangeleverd en maken hier plakken staal met klant specifieke eigenschappen van. Het is onze uitdaging om de productie fors te verhogen met een betrouwbaar proces en rekening houdend met de strikte kwaliteitseisen.

Jouw team

Jij geeft leiding aan een team van 11 projectleiders, engineers en technisch specialisten. Het is gemengd team met zowel senior als junior specialisten en projectmanagers. Jij rapporteert direct aan de Manager techniek van de fabriek.

Solliciteren of meer weten?

Wil jij aan de slag als Manager Technische Projecten & Engineering? Solliciteer dan direct. Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan telefonisch of via whatsapp contact op met Frank Geerlofs via [klik hier voor het telefoonnummer] of [stuur een e-mail]

Bij Tata Steel zijn wij ervan overtuigd dat diversiteit een grote bijdrage levert aan onze organisatie. Daarom streven wij constant naar een goede afspiegeling tussen de arbeidsmarkt en onze medewerkers.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel