WMO Radar

Co÷rdinator Huis van de Wijk (Post West)

Details van de functie

Logo Een centrale en verantwoordelijke rol waarin je bijdraagt aan het welzijn van de mensen in de wijk

Functieomschrijving

Wil jij mensen helpen en bijdragen dat iedereen in de wijk mee kan doen? Pak jij de verantwoordelijkheid voor het huis van de Wijk? Wij zoeken een Co÷rdinator Huis van de wijk die ondernemend is en zin heeft om de deze uitdaging met beide handen aan te pakken.

Wie zijn wij?Een bruisend hart van de wijk, daar ga jij voor zorgen!

Wmo radar verbindt bewoners, bedrijven en organisaties in Rotterdamse wijken, waardoor we beter voor elkaar zorgen Ún elkaar versterken. Binnen wmo radar zijn de Huizen van de Wijk centrale locaties in de wijken waar buurtbewoners elkaar ontmoeten. Iedereen in de wijk kan deelnemen aan de meest uiteenlopende activiteiten. Deze activiteiten organiseren we samen met wijkpartners, lokale ondernemers en buurtbewoners. Denk aan beweeglessen, workshops en spreekuren. Of schuif gezellig aan voor een gezonde maaltijd. Ook bieden we verschillende programma?s aan die bijdragen aan de ontwikkeling en vitaliteit van bewoners. Daarbij is iedereen welkom

Het Huis van de Wijk Post West is een van onze grootste Huis van de wijk met een breed scala aan gebruikers en functies. Deze locatie fungeert als centrale locatie en uitvalsbasis voor al onze welzijnsactiviteiten in de wijk. Buurtbewoners kunnen hier terecht voor ondersteuning en advies, maar ook om diverse activiteiten bij te wonen. Vaak zijn het mensen die verbinding of aansluiting met de maatschappij missen. Wij helpen hen om die weer op te pakken. Dat doen we niet alleen, we hebben een groot netwerk. Zo leggen we de verbinding met lokale ondernemers om mensen uit de wijk verder te helpen, bijvoorbeeld met werkplekken of stages.

Onze aanpak is gebaseerd op de WIE focus, gericht op Wederkerigheid, het Informele netwerk van de bewoner/ klant, en het versterken van de Eigen kracht, ook van de sociaal kwetsbare burger.

Wil jij onze spin in het web worden, onze nieuwe co÷rdinator? Lees dan vooral verder!

Wat ga je doen?

Samen met je vrijwilligers realiseer je een huis van de Wijk waar iedereen zich welkom, veilig en gezien voelt. Jouw doel is het schoon, veilig en heel houden van het Huis van de wijk. Regelmatig ga je de wijk in om het netwerk rondom het Huis van de Wijk uit te bouwen en bewoners en vrijwilligers aan het huis te binden. Daarnaast controleer je op handhaving van orde, rust en veiligheid in en rondom het Huis van de Wijk en ben jij het aanspreekpunt bij calamiteiten. Je plant het gebruik van beschikbare ruimten voor eigen gebruik, activiteiten ten behoeve van bewoners van de wijk en commercieel gebruik. Namens wmo radar ben je aanspreekpunt respectievelijk gesprekspartner voor opdrachtgevers en netwerkpartners. Je hebt mede-budgetverantwoordelijkheid en zorgt voor de noodzakelijke registraties.

Samen met de vrijwilligers zorg je voor sleutelgebruik en dat het pand ook in het weekend optimaal wordt benut. Van onze Co÷rdinator Huis van de Wijk vragen wij dat hij/zij in staat is om vrijwilligers en stagiaires te coachen op het inzetten van hun talent.

Kortom: je hebt een centrale en verantwoordelijke rol en draagt in grote mate bij aan het welzijn van de mensen uit de wijk.

Wat je krijgt

 • Een baan met veel invloed en verantwoordelijkheid waar je het verschil kunt maken
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar voor 32 -36 uur per week
 • Salaris (bij Hbo opleiding) in schaal 8 van de cao Sociaal Werk (? 2867 - ? 4086 per maand, het uiteindelijke salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring)
 • Een Individueel keuzebudget van bijna 19% bestaande uit
 • 8% vakantiegeld
 • Een eindejaarsuitkering
 • Studiebudget
 • Voldoende ruimte voor eigen inbreng, veel vrijheid en resultaatverantwoordelijkheid
 • Laptop en telefoon

Wie je bent

Herken je jezelf in onderstaande? Dan komen we graag met je in contact

Je bent een doorpakker met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en weet hoofd- en bijzaken te scheiden. Je beschikt over een helicopterview, denkt out of the box en kunt goed plannen. Netwerken, kansen zien en benutten en verbinding maken met anderen gaat je gemakkelijk af en vind je leuk. Daarnaast weet je goed om te gaan met veel vrijheid en voelt je verantwoordelijk voor het behalen van resultaten van jou en het team. Je weet je aan te passen aan de persoon tegenover je en je weet hoe je het verschil kunt maken en hoe je jezelf zowel empathisch als zakelijk op kunt stellen.

Wat neem je mee?

 • Aantoonbaar Hbo werk- en denkniveau
 • Bereid een BHV- en een certificaat Sociale HygiŰne binnen korte tijd te behalen
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Kennis en ervaring binnen het sociaal domein en met werken met vrijwilligers
 • Flexibel werken is geen probleem voor jou, dit is geen 9 tot 5 baan, je werkt ook regelmatig ?s avonds en in het weekend en soms ook op een andere locatie
 • Ondernemend, commercieel, daadkrachtig, proactief en je kunt prioriteiten stellen

Als je inhoudelijke vragen hebt kan je bellen met Rachid el Zohri op [klik hier voor het telefoonnummer] . Je sollicitatie ontvangen we graag via onze website werkenbijfacilicom.nl
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van WMO Radar