Tata Steel

Projectleider Werktuigbouwkunde

Details van de functie

Logo Zet jij jouw technische inzicht en kwaliteiten als Projectleider Werktuigbouwkunde in om tot de beste resultaten te komen?

Wat ga je doen?

Als Projectleider Werktuigbouwkunde bereid je binnen de groep Projecten van Opleidingen en Beheer (O&B) de investeringen en grote onderhoudsprojecten binnen de Hoogovens Technische Dienst (HTD) voor en begeleidt deze interne HTD projecten. Je kunt hierbij denken aan gereedschapsmachines van EUR 20K oplopend tot enkele miljoenen euro?s.
Bij de voorbereiding verlies je uiteraard het budget, tijd en de overeengekomen (kwaliteits)specificaties niet uit het oog. Als leider van een project beheers je de techniek en kun je zaken technisch doorgronden om tot het beste resultaat te komen. Dat je veiligheid in alle gevallen waarborgt is meer dan vanzelfsprekend voor jou. Je rapporteert over jouw projectresultaten aan de Onderhoudsmanager.

Vanuit jouw positie overzie en help jij de gehele HTD organisatie. Je koppelt de juiste machines aan de juiste mensen. Techniek is jouw passie en met jouw kwaliteiten als projectleider zorg je er voor dat je de huidige mogelijkheden op de markt verbindt met de vereiste verwerkingsmogelijkheden. Je doet voorstellen voor verbeteringen en vernieuwingen en assisteert de Onderhoudsmanager bij verbeterinitiatieven en budgetbewaking.

Als Projectleider stel je specificaties en kwaliteitseisen op met betrokkenen en zit je projectvergaderingen voor. Je stelt projectplannen op, doe je marktonderzoek, vergelijkend onderzoek .Ten slotte zorg je voor het overdragen van kennis over de onderhanden projecten aan Beheer en Productie (HTD).

Hoe ziet een dag eruit?
Als Projectleider Werktuigbouwkunde is een dag heel variabel. Je hebt een zelfstandige rol met veel vrijheid en verantwoordelijkheden. In deze rol ben je budgetverantwoordelijk, bewaak je lopende orders, neem je initiatief in het inrichten en houden van overleggen en bezoek je regelmatig de werkplaatsen om bestaande processen te doorgronden. Jouw toekomstige werkplek is daarom ook erg verschillend: de ene dag werk je op kantoor en de andere dag ben je voornamelijk in een werkplaats te vinden.
In deze rol spar je veel met je directe collega?s, maar presenteer je ook ideeŽn aan het management of overleg je met collega?s op de werkvloer.

Toekomstige projecten zijn onder andere vervanging van de frees- en kotterbanken in de centrale werkplaats, klimaatverbetering in de verschillende hallen, afzuigingen op installaties en een nieuwe mixer voor de ovenbouwkundige dienst.

Ben jij toe aan veelzijdige rol met veel mogelijkheden?

Herken jij jezelf hierin?

Om de verschillende projecten optimaal te kunnen leiden is het vanzelfsprekend dat je een sterke en aantoonbare affiniteit met techniek hebt, daarnaast heb je:
  • Een afgeronde technische hbo opleiding, bij voorkeur richting werktuigbouwkunde.
  • Bij voorkeur enkele jaren werkervaring in de techniek.
  • Goede aantoonbare communicatieve vaardigheden met alle lagen binnen de organisatie.
  • Een resultaatgerichte instelling en kennis van projectmatig werken.
  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal en kennis van de Engelse en Duitse taal.

Herken jij je in de bovenstaande punten, dan ben jij de aangewezen persoon om ons team te versterken!

Wat bieden wij jou?

Vooral een functie waarin jij zelf midden in de techniek en uitvoering staat, maar in deze veelzijdige functie bieden wij je meer, namelijk:

? Je ontvangt een basis maandsalaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal EUR5730,- bruto per maand bedraagt.
? Standaard 37,5 vrije dagen per jaar: 26 vakantiedagen en 11,5 ADV dagen
? Je kunt een goede werk-privť balans hanteren doordat je deelneemt aan de flexuren regeling.
? 10% vaste toeslagen per jaar: een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag.
? Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
? Wordt 70% van je pensioenpremie betaald door Tata Steel..

Wij vinden vitaliteit bij onze medewerkers belangrijk. Daarom krijg je niet alleen een tegemoetkoming in de zorgkosten, maar kun je ook deelnemen aan de gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.a. golf, wielrennen, hardlopen en roeien.

Wat is jouw werkomgeving?

Jouw team
Je komt te werken op de afdeling Opleidingen en Beheer, onderdeel van de Hoogovens Technische Dienst. Het team met projectleiders bestaat uit zeven medewerkers waar iedereen zijn/haar eigen specialisme (E,W en Civiel) heeft. De onderlinge sfeer in het team is erg goed te noemen. Je kunt niet zonder elkaar en daarom wordt er regelmatig overleg gepleegd en kun je bij elkaar terecht voor vragen.

Jouw fabriek
Als onderdeel van Engineering & Site Services zijn wij HTD Maintenance Services (HTD) hoogwaardig kwaliteitsleverancier van onderhoud en technische diensten aan voornamelijk technisch complexe productieinstallaties. Onze service-eenheid bestaat uit vijf afdelingen met elk hun eigen specialisme op het gebied van onderhoud en techniek. Wij leveren onze diensten aan de site IJmuiden om het totale resultaat van
de primaire processen continu te verbeteren. Het is onze uitdaging toegevoegde waarde te leveren aan de site door vakmensen op te leiden, storingen te verhelpen en kennis te behouden.

Solliciteren of meer weten?

Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct. Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Tommie Vogelsang via [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel