Buurtteamorganisatie Volwassenen Nijmegen

Buurtteammedewerker (MBO, CAO Sociaal werk schaal 7)

Details van de functie

Logo Wil jij onderdeel zijn van een buurtteam met een unieke aanpak? Kom dan werken in onze nieuwe organisatie als buurtteammedewerker!

Functieomschrijving

Als buurtteammedewerker ondersteun jij (kwetsbare) inwoners bij het oplossen van problemen en het duurzaam verbeteren van hun situatie. Dit doe je door zowel kort- als langdurende begeleiding te bieden. Je voert klantgesprekken, maakt ondersteuningsplannen en signaleert vroegtijdig wanneer er bijgestuurd moet worden. Je bespreekt met de klant wat de klant zelf kan en met het aanwezige (sociale) netwerk wat zij aan de vragen en behoeften kunnen bijdragen. Je overlegt welke aanvullende ondersteuning nog nodig is en zet dit in gang, denk aan praktische, collectieve, materiŽle en sociaal/ juridische ondersteuning. Jij houdt de regie en hebt daarbij contact met diverse partners, zowel binnen een sociaal netwerk maar ook met zorgpartijen, vrijwilligers en andere organisaties. Dit doe je niet alleen, zo stel je het integraal ondersteuningsplan op onder regie van een ervaren collega en/of teamcoach. Je werkt autonoom en zelfstandig, waar nodig ontvang je hulp en begeleiding van de teamcoach of een ervaren collega.

Onze werkwijze binnen de buurtteams ligt het accent op stimulering van eigen regie, activering, samenwerking met en versterking van het sociale netwerk. Jij ondersteunt de klant, doet wat nodig is en schakelt (specialistische) zorg direct in als dat nodig is. In jouw aanpak houd jij de regie waar deze hoort, bij de klant.

Je maakt deel uit van een team, onder leiding van een teamcoach. Je bent een generalist en maakt gebruik van de specifieke vakkennis van je ervaren en/of specialistische collega?s en/of van partners in de buurt en combineert die met je eigen kennis. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de organisatie en de begeleiding in de buurt door deel te nemen aan werkgroepen of aan projecten en pilots die plaatsvinden in de stad. Want in Nijmegen doen wij het gewoon anders en alleen samen kunnen we dat tot een succes maken en daar hebben wij jou bij nodig.

Wie zijn wij?

Wij zijn Buurtteams Volwassenen Nijmegen en in opdracht van de gemeente Nijmegen bieden wij laagdrempelige en toegankelijke ambulante Wmo-begeleiding aan. Onze doelgroepen zijn inwoners tussen 18 en 65 jaar zonder thuiswonende kinderen. Het unieke aan onze opdracht is dat we niet langer meer op indicatie werken. Professionals binnen de buurtteams krijgen de vrijheid om de begeleiding vanuit hun kennis en ervaring zelf uit te voeren, in nauw overleg met de inwoner.

We werken met tien buurtteams, verdeeld over alle wijken van de stad. Op het moment dat bijvoorbeeld een ondersteuningsvraag niet passend is voor het buurtteam, verwijzen we deze door naar onze lokale partners. Deze zijn onder anderen Buurtteams Jeugd & Gezin, Bindkracht 10, Sterker, Wijk GGZ, Ixta Noa, Zelfregiecentrum, de vrijwilligerscentrale en woningcorporaties. Onze ambitie is dat we van iedere buurt een betere buurt maken. We geloven in autonomie, zowel van medewerkers als van klanten. We zijn toegankelijk: lokaal en dichtbij. En we werken radicaal integraal: we leveren maatwerk waarbij het leven en de individuele situatie van de klant leidend is. We zijn een lerende organisatie waarbij we leren vanuit het doen!

Wat je krijgt

We bieden je een afwisselende baan in een bruisende en informele organisatie. Je krijgt de mogelijkheid om mee te bouwen aan een nieuwe organisatie en deze verder vorm te geven. Er is ruimte voor eigen inbreng, vrijheid en resultaatverantwoordelijkheid.

  • Beloning conform cao Sociaal Werk schaal 7 (min ? 2.645 en max ? 3.693);
  • Individueel keuzebudget van bijna 19% inclusief eindejaarsuitkering;
  • Loopbaanbudget, te besteden aan je duurzame inzetbaarheid: 1,5% van het bruto maandsalaris;
  • Ontwikkelings- en scholingsmogelijkheden;
  • Je krijgt voor je werk een smartphone en een laptop ter beschikking.

Wie je bent

  • Je hebt een afgeronde Mbo-opleiding (zoals bijvoorbeeld, MMZ, Sociaal Werk of vergelijkbaar);
  • Je hebt kennis van het sociaal domein (incl. wet- en regelgeving) en de sociale infrastructuur, waaronder (collectieve) voorzieningen en gespecialiseerde ondersteuning;
  • Je bent minimaal 28 uur per week beschikbaar;
  • Ervaring met problematiek op het gebied van psychiatrie, autisme ADHD en/ of NAH is een prť.

Vind jij dat wij jou moeten kennen? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton met CV en motivatie.

Die laatste (de motivatie) vinden we overigens zowel belangrijk als leuk om te lezen; we zijn op zoek naar nieuwe collega's met wie we een duurzame arbeidsrelatie op kunnen bouwen. Daarom willen we graag weten wat je drijft en waar je naar op zoek bent in een baan en werkgever.

?Contact

Voor vragen kun je terecht bij Thijs Metz (corporate recruiter) via [klik hier voor het telefoonnummer] . Bel, mail of WhatsApp hem gerust.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Buurtteamorganisatie Volwassenen Nijmegen