Incluzio Hollands Kroon

Wijkteammedewerker Toegang Jeugd (32 uur)

 • Vacature
 • Noord-Holland
Wieringerwerf
28 maart 2023

Details van de functie

Logo Heb jij ervaring binnen het sociaal domein en lijkt het je leuk om de contacten met klanten op de wachtlijst te onderhouden? Lees dan snel verder!

Functieomschrijving

Incluzio Hollands Kroon is sinds 2016 de organisatie die alle taken vanuit de WMO, de Jeugdwet én de voorliggende voorzieningen in Hollands Kroon uitvoert. Een unieke opdracht in Nederland, want nog niet eerder is zo?n breed takenpakket belegd bij één organisatie. Voor ons is het een gedroomde opdracht: we kunnen nu onze visie op een vernieuwende en integrale aanpak in de zorg waar gaan maken. Wij geloven in de kracht van de lokale samenleving, in echte professionals die effectief (samen)werken en in sterke basisvoorzieningen die de dorpen al bieden. De vier sociale wijkteams vormen daarbij de spil. Als echte pioniers gaan zij te werk. Zij zorgen voor laagdrempelige ondersteuning dichtbij huis. En doen daarvoor wat nodig is. Centraal staat de eigen regie van het gezin. We maken bij gezinnen thuis de kanteling van probleem-georiënteerd naar oplossingsgericht werken samen met het gezin. Tijdig inschakelen van hoogwaardige specialistische zorg hoort daar ook bij. Net zo goed als normaliseren en kijken hoe een gezin met een zetje in de goede richting, ook in complexe situaties, bijvoorbeeld samen met betrokken familieleden, de sportvereniging en de school tot eigen oplossingen komt.

Wat ga je doen?

Als Wijkteammedewerker ben je onderdeel van het team Toegang Jeugd, wat zorgt voor een brede triage van klanten om op die manier de juiste ondersteuning te kunnen bepalen en bieden. Aangezien we niet altijd meteen ondersteuning kunnen bieden is er sprake van een wachtlijst. Om te zorgen dat er in de tussentijd wel het juiste contact wordt onderhouden en er een inschatting gemaakt kan blijven worden van de veiligheid, zoeken wij iemand die de focus heeft op het wachtlijstbeheer. Jouw primaire taak is het blijven monitoren van de zaken op de wachtlijst.

Dit houdt in dat je contactmomenten hebt met de gezinnen op de wachtlijst om te bekijken hoe het met ze gaat. Het kan ook zo zijn dat er een situatie is ontstaan die vraagt om dat je op huisbezoek gaat. Je bent als team verantwoordelijk voor de wachtlijst en de inschatting van de veiligheid. Dit hoef je dus niet alleen te doen, maar in samenwerking met je collega's.

Wat je krijgt

De wijkteams van Hollands Kroon pakken vragen zo vroeg mogelijk op en we zijn betrokken bij het welzijn van de buurt/stad. We zijn dan ook laagdrempelig en dichtbij. Wij proberen altijd te innoveren en jij kunt ons daarbij helpen. Er is voldoende ruimte voor eigen inbreng, vrijheid en resultaatverantwoordelijkheid. Jij krijgt een team van collega?s die erg betrokken zijn en waarin veel expertise aanwezig is. Je staat er dus nooit alleen voor. We helpen en leren van elkaar!

 • Beloning conform cao sociaal werk, minimaal ? 2.867,- en maximaal ?4.086,- bruto per maand o.b.v. 36 uur;
 • Individueel keuzebudget van bijna 19% inclusief eindejaarsuitkering;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de intentie om daarna te verlengen voor onbepaalde tijd;
 • Flexibele werktijden, je hebt de vrijheid om je dag zelf in te delen;
 • Je krijgt voor je werk een smartphone en een laptop ter beschikking.

Wie je bent

Voor ons team Toegang zoeken wij een professional op het gebied van jeugd. Je weet snel de hulpvraag in kaart te brengen en bent communicatief vaardig. Daarnaast durf je ook anders te denken en te doen. Dit heb je nodig in deze rol, zonder gebaande paden. Daarnaast zien we graag:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • In bezit van een SKJ registratie of bereidheid deze op termijn te behalen;
 • Ervaring binnen het sociaal domein en met name de doelgroep jeugd;
 • Stressbestendigheid en de wil om te verbeteren.

Ben jij de persoon die we zoeken? Solliciteer dan direct!
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Incluzio Hollands Kroon