Tata Steel

Installatie beheerder werktuigbouw HTD

Details van de functie

Logo Kom jij als Installatiebeheerder onze installaties en gereedschappen beheren?

Wat ga je doen?

Als Installatiebeheerder ga jij over de technische- en onderhoudsstaat van de installaties en gereedschappen voor de afdeling Opleidingen en Beheer. Denk hierbij aan o.a. draaibanken, freesbanken, lasmachines, vijzels en betonmixers. Samen met collega's en klanten bepalen jullie wanneer de uitvoering van onderhoud en oplevering plaatsvindt. Jij denkt hierbij klantgericht en draagt concrete oplossingen aan. Als Installatiebeheerder beoordeel ontwikkel je adviezen vanuit gelopen inspecties en storingsmeldingen en maak je hier ene plan van aanpak voor. Ook heb jij het jaarbudget jouw portefeuille om installatie in optimale conditie te houden. Een belangrijk deel van het onderhoudsplan is het uitzetten van opdrachten bij externe partijen. Jouw werkzaamheden voer je voor 80% uit vanuit kantoor. De overige 20% ben je in de centrale werkplaats te vinden of kijk je mee op locatie, zodat jij je een goed beeld hebt van de voortgang. Binnen de afdeling zijn we hard bezig met interne verbeteringen, hier zullen ook op jou een beroep doen om met ons mee te denken. 

Tot jouw werkzaamheden behoren onder andere:
 • Het beoordelen van onderhoudsaanvragen van gebruikers en klanten.
 • Het beoordelen van offertes en inplannen van klussen.
 • Het leiden van onderhoudsprojecten zoals vervangingen en modificaties.
 • Toezicht houden op veiligheid, kwaliteit en correcte uitvoering van de klussen.
 • Aansturen, begeleiden en controleren van externe firma?s voor de juiste uitvoer van werkzaamheden.
 • Zorgen voor correcte vastlegging van specificaties van installaties in SAP.

Wat heb jij over 2 jaar bereikt?
 • Gefeliciteerd! jij hebt je ontwikkeld tot een ervaren beheerder, die de assets in jouw werkpakket tot in detail kent.
 • Je hebt diverse ideeėn voor verbetering en optimalisatie van het onderhoudsplan kunnen uitwerken en realiseren.
 • Je levert een belangrijke bijdrage bij het vervangen of modificeren van installaties door jouw kennis te delen met je directe collega?s.

Wat deze functie bijzonder maakt? 
 • Jij kan eraan bijdragen dat de installaties naar behoren functioneren, zodat jouw klanten een stabiele productie hebben.
 • Er zijn nog mooie stappen te maken in het verder professionaliseren van het beheer van deze assets, Jouw inbreng nemen we heel serieus.

Herken jij jezelf hierin?

In deze functie is een hoog veiligheidsbesef en verantwoordelijkheid van groot belang, daarnaast:
 • Heb je een mbo-4 diploma in een technische richting.
 • Heb je ervaring met onderhoud en beheer van installaties.
 • Heb je ervaring met het uitbesteden aan-, begeleiden en beoordelen van werkzaamheden van adviseurs en leveranciers. 
 • Kun je goed overzicht houden over lopende projecten en opdrachten.
 • Ben je sterk in het oplossen van technische vraagstukken of uitdagingen.

Wat bieden wij jou?

Als Installatiebeheerder vragen we veel van je, maar hier mag je ook veel voor terugverwachten, namelijk; 
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Volop doorgroeimogelijkheden, denk hierbij aan het volgen van cursussen en opleidingen en doorgroeien naar een hogere functie.
 • Een salaris dat afhankelijk van je opleiding en ervaring maximaal EUR 4694,59 bruto per maand is. Natuurlijk groeit je salaris bij goed functioneren ieder jaar.
 • Vaste toeslagen waaronder een eindejaarsuitkering van 2%, 8% vakantietoeslag, functie toeslag van EUR 900,- per jaar. Daarnaast krijg je ook een variabele winstuitkering.
 • Veel vrije tijd, omdat naast je 26 vakantiedagen en 10 ADV dagen ook tijd opbouwt door middel van de flexuren regeling van Tata Steel
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenvoorziening, tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.

Wat is jouw werkomgeving?

Jouw afdeling:

HTD Maintenance Services (Hoogovens Technische Dienst), bestaat uit ruim 900 collega's vanuit meerdere afdelingen met elk hun eigen specialisme op het gebied van onderhoud en techniek. Binnen Tata Steel in IJmuiden is de HTD dé uitvoeringsorganisatie voor het planmatig onderhoud en oplossen van storingen. Bijzonder aan het werken in deze afdeling is dat jouw collega's in de verschillende fabrieken naast collega ook je klanten zijn. Een echte HTD'er is het best te omschrijven als oplossingsgerichte technisch vakspecialist.

Jouw team:

De afdeling O&B. staat voor Opleidingen & Beheer, die naast het asset- en installatiebeheer van de HTD ook de opleiding van Jonge Vaklieden verzorgt. Het team bestaat uit 18 personen. De cultuur in het team wordt omschreven als een uitdagende en collegiale werkomgeving waarbij flexibiliteit, creativiteit en innovatie een belangrijke rol spelen.

Onze ambitie:

Een groen, schoon en circulair staalbedrijf waar iedereen trots op is, dat is onze ambitie. We willen verbeteren hoe mensen over de hele wereld werken, leven en bewegen door middel van duurzaam staal. Om dit te laten slagen hebben we talenten nodig zoals jij. Maak jij samen met ons werk van de toekomst.

Solliciteren of meer weten?

Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct! Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Rustin Ramadhin, Corporate Recruiter, op telefoonnummer [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur een Whatsapp bericht. Mailen mag ook naar: [stuur een e-mail]
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel