Tata Steel

Support Engineer Packaging

Details van de functie

Logo Als Support Engineer ben je verantwoordelijk voor het geven van technisch advies aan onze Packaging klanten. Met jouw kennis en kunde vertaal jij de ?voice of the customer? door naar productie.

What's your job?

De producten en diensten van Tata Steel Packaging helpen onze klanten de efficiëntie van hun blikproductielijn te verhogen, de blikprestaties te verbeteren, de kosten van de toeleveringsketen te verlagen en duurzaamheid te waarborgen. Met onze focus op innovatie ontwikkelen we producten die voldoen aan de wensen van de klant. Daarnaast bieden we onze klanten de benodigde technische service voor een optimale implementatie. Als Support Engineer draag je zorg over deze technische service.

Technische service bestaat uit een scala aan diensten. Denk aan advies op gebied van materiaalkeuze, probleemoplossing, oplossing van kwaliteitsklachten, implementatie van verbeteringen en andere technische uitdagingen die onze klanten naar voren brengen. Intern ga jij de klantbehoefte vertegenwoordigen. Zowel binnen Operations als binnen de Verpakkingssector. Zodoende heb je een grote mate van invloed op de klanttevredenheid bij Packaging klanten.

Onder jouw verantwoordelijkheden scharen we:
 • Eerste technische aanspreekpunt voor klanten
 • Spin in het web voor alle technische aspecten met betrekking tot onze producten en service
 • Je maakt actief deel uit van het accountteam om het accountplan op te stellen en uit te voeren. Dit doe je niet alleen, maar samen met de relevante werkeenheden. Constant gefocust op de kwaliteit van onze producten en ontwikkelingen bij de klant.
 • Het geven van technisch advies, zodat de klant ondersteund wordt in het maken van productkeuzes.
 • Klachtenbehandeling; zodat de klanttevredenheid over Tata Steel producten blijft gewaarborgd.
 • Product verbeter voorstellen, zodat technische productspecificaties aansluiten op de gebruikerswensen

Het aantrekkelijke van deze functie is dat je met tastbare vernieuwende techniek (Protact) bezig bent, dichtbij de eindklant staat, er een directe lijn met productie is en zodoende jouw projecten van A tot Z meemaakt.

Is this you?

 • Heb je minimaal een afgeronde technische HBO of WO ? Bij voorkeur in Material Science
 • Je bent klantgericht, leergierig en proactief
 • Je bent een echte teamplayer
 • Je beschikt over goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal, beheersing van een andere Europese taal is een pré
 • Bereid zijn tot reizen (ongeveer 2 a 3 nachten per maand)

What do we offer?

Tata Steel is een internationaal bedrijf dat zich kenmerkt door een open en informele cultuur in een technische omgeving. Jij kunt een waardevolle bijdrage leveren vanuit jouw expertise. Wij vragen veel, maar bieden nog meer:
 • Een basis maandsalaris tot maximaal EUR 6700,- afhankelijk van ervaring.
 • 25 vrije dagen én 11.5 adv-dagen.
 • 10% toeslag per jaar: een eindejaarsuitkering (2%) en vakantietoeslag (8%).
 • Een variabele winstuitkering.
 • Een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
 • Een (zeer goed) pensioen waarbij 70% betaald wordt door Tata Steel.
 • Een goede werk-privébalans: een flexurenregeling waarmee je spaart voor extra vrije dagen of andere mogelijkheden.

Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid om cursussen, trainingen en opleidingen te volgen.
Tata Steel staat voor vitaliteit en gezondheid. Je krijgt daarom korting op een sportschoolabonnement en heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.a. golf, wielrennen, hardlopen en roeien.

What's your department?

Jouw team:

Customer Technical Services (CTS) is een onderdeel van de afdeling Technical binnen de HUB Strip Products NL, Packaging. Tata Steel Packaging produceert dunne staalsoorten bekleed met tin-, chroom en polymer voor de verpakkingsindustrie. Onze klanten verwerken ons staal tot blikken voor voedsel, drank, verf en overige kwalitatief hoogwaardige verpakkingsmiddelen. Het hoofdkantoor is gevestigd in IJmuiden met productiesites in Nederland (IJmuiden) en Belgie (Duffel).

Jouw fabriek:

Tata Steel Packaging produceert hoogwaardig verpakkingsstaal voor diverse klanten in de wereld. Bij Packaging doorloopt warmgewalste band een volledig productieproces (beitsen koudwalsen gloeien nawalsen vertinnen en nabewerken) om tot het door de klant gewenste product te komen.

De fabriek is opgedeeld in 7 secties die elk integraal resultaatverantwoordelijk zijn voor veiligheid milieu en het behalen van de juiste kwaliteit en kwantiteit. Deze fabriek is een van de grootste fabrieken onder 1 dak in Nederland (18 hectare groot).

Apply or learn more?

Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct!

Heb je nog vragen? Mail of WhatsApp David Jonker, Corporate Recruiter, [stuur een e-mail], [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel