Tata Steel

Project Engineer HVAC

Details van de functie

Logo Ben jij de technisch specialist die de juiste klimaatcondities garandeert in onze gebouwen?

Wat ga je doen?

Als Technisch Specialist HVAC ben jij dé specialist op het gebied van klimaatinstallaties in alle ruimten van ons indrukwekkende industriële complex. In deze functie ben je niet alleen verantwoordelijk voor de klimaatcondities in het bestaande complex maar ook voor de ontwikkelingen van de klimaatinstallaties in nieuwbouw projecten. In dit laatste geval ben je als onderdeel van het projectteam verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de klimaatinstallaties in alle fasen van het project.
Jouw verantwoordelijkheden als Technisch Specialist zijn:
 • Het (laten) ontwikkelen en specificeren van (energiezuinige) HVAC installaties in investeringsprojecten
 • Het (laten) ontwikkelen van technische concepten ter verbetering van de klimaatcondities in bestaande hallen en ruimten
 • Fungeren als kennisdrager en aanspreekpunt voor de fabrieken op het gebied van klimaatinstallaties
 • Technische expertise leveren tijdens alle fasen van het projectenproces
 • Succesvol introduceren van standaards en richtlijnen

Het aantrekkelijke van deze functie is dat je binnen één bedrijf ongelooflijk veel toepassingen van klimaatinstallaties treft. En wat jij bedenkt en ontwikkelt zal ook daadwerkelijk worden gerealiseerd. Je brengt continu de theorie in praktijk. Hierbij werk je veelvuldig samen in projectteams en met de installatiebeheerders van de verschillende fabrieken.
Tevens werkt het bedrijf op dit moment aan de unieke transitie naar de productie van staal op basis van waterstof (H2). Vanuit jouw functie zul je direct bijdragen aan het realiseren van deze transitie.

Herken jij jezelf hierin?

 • Afgeronde opleiding op HBO/WO niveau richting Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar
 • Kennis van en ervaring met stromingsleer, trillingsleer, geluid van klimaat installaties en/of aerodynamica in een industriële omgeving
 • In staat om operationele problemen te analyseren en vervolgens praktische oplossingen te implementeren in (project)teamverband
 • Analytisch sterk, overtuigingskracht en goed kunnen luisteren

Wat bieden wij jou?

TATA Steel is een internationaal bedrijf dat zich kenmerkt door een open en informele cultuur in een technische omgeving. Jij kunt een waardevolle bijdrage leveren vanuit jouw expertise. Wij vragen veel, maar bieden nog meer:
 • Een baan waarin jij jezelf kunt ontwikkelen tot de absolute expert
 • Naast een variabele winstdeling ook een vaste eindejaarsuitkering van 2% en vakantietoeslag van 8%
 • Minimaal 26 vakantiedagen en 11,5 ADV dagen
 • Flexibele werktijden waarbij 4x8 en 4x9 mogelijk is
 • Uitstekende pensioenregeling

Wat is jouw werkomgeving?

De afdeling Projects & Technical Consultancy (PTC) is een proactief en professioneel leverancier van projectmanagement en engineering diensten op basis van specifieke proces-, installatie-, en vaktechnische kennis. Als intern ingenieursbureau van 250+ werknemers leveren wij onze diensten voor de realisatie en het continu verbeteren van de productie-installaties van Tata Steel IJmuiden.

De vakgroep Ventilatie-, Geluid- en Smeertechniek is een team van acht specialisten die zijn werkplek hebben op een steenworp afstand van het fabrieksterrein. Ze zijn dé specialist in hun vakgebied en leveren technische expertise aan projecten en fabrieken. Het is daarnaast een bijzonder leuk team.

Solliciteren of meer weten?

Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct online en vergeet niet om zowel je CV als je motivatie te uploaden. Heb je nog vragen en wil jij eerst meer informatie? Neem dan contact op met Maud Kuipers, Corporate Recruiter via [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel