Tata Steel

Proces- en Producttechnoloog HIsarna

Details van de functie

Logo Wil jij meewerken aan innovatie en uitdaging? Dan is deze functie geschikt voor jou!

Wat ga je doen?

Als proces- en producttechnoloog zorg je tijdens jouw dienst voor de kwaliteit van de continuÔteit en productievoortgang. Door het analyseren van het proces en het berekenen en implementeren van setpoints en wijzigingen volg en stuur jij, samen met de Proces Controller Operations het hele proces bij. Je overlegt met korte lijnen met de Ovenchef wat de verwachte impact hiervan is. Daarnaast bewaak je en volg je de trends van het proces middels het HCM-model.

Je bent verantwoordelijk voor het oplossen van acute problemen en eventuele verdergaande procesonderzoeken. Gedurende jouw dienst neem je na jouw analyse in overleg met de Process Controller Operations en Ovenchef beslissingen over de setpoints van het proces. Je hebt daarmee een grote verantwoordelijkheid over de kwaliteit van het product maar ook over de procesveiligheid en de veiligheid van jouw collega?s. Gedurende stilstanden voer je specifieke technologische projecten uit in dagdienst.

De Process Controller Operations en de Ovenchef zijn je belangrijkste sparring partners en samen met hen bestuur en volg je het proces.

Naast je directe werkzaamheden bij HIsarna kan je ook ingezet worden om ondersteuning te bieden bij projectactiviteiten op het gebied van de transitie naar staalproductie met waterstofstof, het Heracless project. Groen staal in een schone omgeving (tatasteeljobs.nl)

Herken jij jezelf hierin?

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding in een technische richting (bij voorkeur chemische- of procestechniek)
 • Je durft besluiten te nemen omdat je problemen adequaat wil oplossen.
 • Je bent doelgericht op zoek naar oplossingen voor problemen en verbeteringen in processen en brengt deze processen naar een hoger niveau.
 • Je vindt uitdaging in leren en innoveren
 • Je beschikt over uitstekende analytische en rekenkundige capaciteiten
 • Je bent innovatief van aard
 • Ben jij een starter op de arbeidsmarkt zijn we ook geÔnteresseerd in jouw profiel!

Wat bieden wij jou?

We vragen veel maar we dit is wat wij je bieden:
 • Volop doorgroeimogelijkheden, denk hierbij aan het volgen van cursussen en opleidingen en doorgroeien naar een hogere functie.
 • Een salaris dat afhankelijk van je opleiding en ervaring maximaal EUR5802,42 Bruto per maand is en wanneer in de 5-ploegendienst werkt, ontvang je een ploegentoeslag van 29% bovenop je bruto salaris.
 • Natuurlijk groeit je salaris bij goed functioneren ieder jaar.
 • Naast een variabele winstdeling krijg je een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag.
 • Veel vrije tijd omdat 26 vakantiedagen krijgt en 11,5 ADV (in het kantoordienstrooster).
 • werk je in de ploegendienst ben je gemiddeld 34 uur per week
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenvoorziening, tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.

Wat is jouw werkomgeving?

Het team waarin je werkt bestaat uit vooral technisch onderlegde collega's, met elk een eigen aandachtsgebied en expertise. Naast field- en procesoperators is er ook een Ovenchef en storingsdienst medewerkers waarmee je samenwerkt. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met de dagdienst voor zowel projecten als voor operationele zaken.

Jouw fabriek:

Tata Steel heeft zich gecommitteerd om een schone, CO2 neutrale en circulaire staalproducent te zijn. Een van de technologieŽn die hier aan kunnen bijdragen is HIsarna, een nieuwe technologie om op een andere manier dan de traditionele manier ijzer te maken. Het is uniek van karakter omdat kolen en ijzererts nagenoeg onbewerkt in het proces kunnen worden ingebracht. Van ijzererts hoeft dus niet eerst sinter of pellets te worden gemaakt en kolen hoeven niet te worden omgezet in kooks. HIsarna is een echte doorbraaktechnologie en heeft verschillende voordelen. Naast een significante verlaging van de CO2 uitstoot is er sprake van een vermindering van uitstoot van onder meer fijnstof, zwaveldioxide, stikstofdioxide en andere schadelijke stoffen. Tevens is het proces uitermate geschikt om een belangrijke bijdrage te leveren aan de circulariteitsdoelstellingen door bijvoorbeeld de inzet van reststromen en schroot, de terugwinning van zink en het nuttig inzetten van slak voor bijvoorbeeld cement en beton toepassingen.

HIsarna is hiermee een voorbeeld om door het bedenken en ontwikkelen van slimme technologische oplossingen bij te dragen aan het verduurzamen van onze samenleving! In de HIsarna proeffabriek werken we aan het verzamelen van data en het opbouwen van kennis om de installatie naar industriŽle schaal op te schalen. Mede gezien het technologische en innoverende karakter van HIsarna vinden we het erg belangrijk dat jij je als medewerker je verder kan ontwikkelen in kunde en kennis en waar mogelijk faciliteren we in het aanbieden van functiegerichte- en niveau verhogende opleidingen.

Solliciteren of meer weten?

Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct via de sollicitatieknop, vergeet niet om je motivatiebrief mee te sturen. Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Isolde Stam, [klik hier voor het telefoonnummer] of via [stuur een e-mail]
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel