Trigion

Business analyst

Details van de functie

Logo Spreek en schrijf jij Nederlands en ben je op zoek naar een functie als Business analyst

Functieomschrijving

Ben jij dol op analyses en weet jij uit een grote stroom aan data precies de juiste informatie te filteren? Dan zoeken wij jou! Denk aan het vergaren van in- en uitstroomcijfers, kwaliteit performance indicatoren, en nog veel meer branche gerelateerde data.

Als Business Intelligence Analist bij onze organisatie draag je bij aan de ontwikkeling en groei van de stroom aan informatie binnen onze organisatie. Je werkt nauw samen met diverse afdelingen en stakeholders binnen de organisatie om ervoor te zorgen dat de juiste data beschikbaar is en op de juiste manier wordt gepresenteerd. Daarbij zorg je ervoor dat de correcte informatie wordt aangeboden en een overlap aan rapportages wordt geminimaliseerd. Wij hebben binnen Facilicom reeds bijzonder veel interessante data beschikbaar waarmee jij direct aan de slag kunt!

Jij bent verantwoordelijk voor het bouwen van informatie dashboards en rapportages in Power BI, waarbij je ad hoc analyses uitvoert en data vertaalt naar waardevolle informatie voor de business.

Uit de veelheid aan beschikbare bronnen dienen de juiste keuzes gemaakt te worden, zodat die informatie beschikbaar komt en je daarmee direct het besluitvormingsproces kunt ondersteunen. Tevens kun je de organisatie zo continue op de hoogte brengen van de trendontwikkeling in de data.

Naast het ontwerpen van informatie dashboards en rapportages, o.a. in power BI, draag je bij aan het structureel gebruik van data en dashboards in de dagelijkse werkpraktijk. Dit doe je door continu het gesprek aan te gaan met de business en hen te begeleiden en faciliteren in het gebruik van data. Hierbij bewaak je de continuļteit van de bestaande informatievoorziening en ontwikkel je nieuwe prestatie indicatoren om de business te ondersteunen bij het maken van beslissingen. Daarnaast genereer je eenduidige rapportages die de communicatie met de klant -luchthavens Schiphol en RTHA- en de beveiligers versterken.

Wat je krijgt

· Een salaris tussen de 4000-5400 bruto op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van opleiding en ervaring.

· Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie binnen een dynamische organisatie met ambitieuze collega?s, waarbij je werkt in een informele en collegiale werksfeer.

· Een enorme ?vijver? aan data beschikbaar binnen de verschillende divisies van onze organisatie, waardoor je nooit onvoldoende input hebt om jouw werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren.

· Wij bieden diverse interne-en externe opleidingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

· Wij bieden diverse doorgroeimogelijkheden binnen de divisie maar ook naar andere divisies binnen Facilicom.

· 27 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband.

· De mogelijkheid om tussen de 32 en 40 uur te werken

· Hybride werkmogelijkheden, dit geeft jouw vrijheid om je rol uit te voeren waar jij maar wilt, zolang er internet is

· Diverse collectieve regelingen en een goed pensioen (8% eigen bijdrage)

Wie je bent

Om deze functie goed uit te kunnen voeren beschik je over uitstekende analytische vaardigheden en kun je goed omgaan met deadlines en tijdsdruk. Je hebt ruime ervaring met Power BI, SQL, en ETL-tools en hebt kennis van data governance, datakwaliteit, tooling en (data) standaarden. Je hebt ervaring met projectmanagement en bent in staat om projecten tot een goed resultaat te brengen. Daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en kun je communiceren met verschillende stakeholders op verschillende niveaus.

Functie-eisen:

  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • HBO of WO-diploma in de richting van Bedrijfskunde, Informatica, Data Science, of een vergelijkbare studierichting,
  • Ruime ervaring met Power BI en daarnaast is ervaring met SQL en ETL-tools een pre.

Kennis van aviation security- en/of luchthavenprocessen en interesse in het optimaliseren en vernieuwen van deze processen is een pre.

  • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie als Business Intelligence Analist.
  • Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden en je bent in staat om de vertaalslag te maken van data naar waardevolle informatie.
  • Je hebt ervaring met projectmanagement en je bent in staat om projecten tot een goed resultaat te brengen.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en je bent in staat om te communiceren met verschillende stakeholders op verschillende niveaus.

? Je bent in staat om zelfstandig te werken en je kunt goed omgaan met deadlines en tijdsdruk.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Trigion