STL

Opleiding tot vrachtwagenchauffeur bij Janssen Distribution Service BV

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?

Voor de interne opleiding en het behalen van de benodigde papieren hebben zij diverse mogelijkheden. Bij iedere kandidaat wordt een individueel opleidingstraject afgesproken. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je eerst een periode in de loods of op kantoor gaat werken of als bijrijder meegaat. Op deze manier leer je het bedrijf kennen en zij leren jou kennen. We kunnen dan samen betere keuzes maken over jouw individueel groeipad. In de tussentijd volg je de opleidingen voor het rijbewijs.

Voor de afdeling transport worden chauffeurs opgeleid voor een CE-rijbewijs. C is voor de vrachtauto en met de opleiding E mag je een aanhangwagen of oplegger meenemen. Nadat je deze rijbewijzen hebt krijg je ritten in Nederland, BelgiŽ, Luxemburg of Duitsland (meestal tot 500 km van Venlo). Tijdens zo'n rit stop je op meerdere adressen om goederen te brengen of op te halen. Die goederen staan op pallets. Soms moet je zelf die pallets in- of uitladen en soms wordt dat voor jou gedaan. Je bent alleen onderweg en leert om zelfstandig de juiste beslissingen te nemen. Indien je wilt overleggen neem je contact op met de planner welke je verder begeleidt. Kwaliteit vinden zij erg belangrijk. Dit neem je mee in de manier waarop jij je werkzaamheden uitvoert. In de regel zijn dit dagritten, maar een enkele overnachting hoort er ook bij.

Wat neem je mee?
  • Rijbewijs B;
  • Fysiek fit en je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
  • Een flexibele werkhouding en je bent representatief;
  • Klantvriendelijkheid en kwaliteitsgericht;
  • Goede beheersing van de Nederlandse, Engelse taal en basiskennis van de Duitse taal;
  • Woont binnen een straal van 25 km van Venlo.

Waar ga je werken?

Janssen Distribution Services BV - gevestigd te Venlo - is in de loop der jaren uitgegroeid tot een service center voor een wereldwijde klantenkring. Naast logistieke activiteiten worden er ook diensten geleverd op het gebied van assemblage en customer service. Het team van 350 medewerkers reageert snel op de markt- en klantbehoeften, waardoor er continue nieuwe diensten worden ontwikkeld waarbij gebruik gemaakt wordt van de moderne technologie. De service van Janssen gaat verder waar anderen stoppen. Alle transporten worden bij Janssen uitgevoerd door gemotiveerde en klantvriendelijke chauffeurs.

Wat krijg je?

Als je de opleiding gaat volgen onderteken je een studieovereenkomst. Tijdens de opleiding van gemiddeld 3 maanden krijg je eerst een contract van 32 uur zodat je ook nog 1 dag rijlessen en theorie kunt volgen. Om je te motiveren krijg je begeleiding en afhankelijk van je wensen en in samenspraak met HR wordt er een invulling gegeven aan je opleiding. Uitzondering in vergoeding van je opleiding is dat herkansingen niet vergoed worden.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van STL