Facilicom Solutions

Projectcontroller

Details van de functie

Logo Ben jij het financieel geweten van ieder projectteam en weet jij in complexe situaties hoofd- van bijzaken te scheiden? Dan is de functie van Projectcontroller zeker iets voor jou!

Functieomschrijving

Wie zijn wij?

Facilicom Solutions is onderdeel van de Facilicom Group, een prachtig familiebedrijf met ca. 30.000 collega?s. Binnen Facilicom is Facilicom Solutions dť specialist als het aankomt op het (ver-)bouwen van gebouwen, sportaccommodaties, onderwijs- of zorginstellingen en wooncomplexen.

Met een jaarlijkse omzet van circa 250 miljoen, bouwen wij aan een output gestuurde en resultaatgerichte organisatie. Hierbij is een belangrijke rol als projectcontroller, voor jou weggelegd om de sturing binnen de organisatie hierop aan te passen. Je werkt hierbij nauw samen met de Business Controller.

Functieomschrijving:

Als projectcontroller ben jij verantwoordelijk voor het systematisch inrichten en monitoren van de financiŽle controle van meerdere projecten. Dit doe je zodat de status en de risico?s altijd inzichtelijk zijn en kunnen worden beheerst. Je bent in deze rol dus echt de schakel tussen Finance en het projectteam waarbij risicomanagement, genereren van managementinformatie en budgetbewaking de belangrijkste aspecten zijn.

Wat betekent dit?

Je bent onderdeel van het finance team bij Facilicom Solutions. Het team bestaat uit 6 collega controllers op diverse vlakken. Een team met sparringpartners die weten waar ze mee bezig zijn en het vak snappen. Wij zijn er voor elkaar en je krijgt in dit team de kans jezelf te ontwikkelen. Wil jij bijvoorbeeld doorgroeien naar businesscontroller? Dan is dit de plek voor jou!

In deze rol breng je verandering en inzicht bij de business, je levert direct toegevoegde waarde voor de businessunit directeur door hem te voorzien van de juiste financiŽle input.

Dit doe je door:

? het opstellen van financiŽle project overzichten voor de contract verantwoordelijke. Hierbij zijn de aanneemsom, budget en voortgang van het project van belang;

? het analyseren van de resultaten van de projecten, zoals het grondig analyseren van kosten en opbrengsten;

  • het tijdige in kaart brengen van (financiŽle) project risico?s;

? het ondersteunen van de operatie.

Voor de operatie werk je samen met calculators, werkvoorbereiders, contractbeheerders etc. Zij worden door jou geholpen op financieel vlak. Er is werk aan de winkel! Je bent verantwoordelijk voor veel projecten, denk aan het vervangen van diverse technische onderdelen in bedrijfspanden van een groot Rijksvastgoedbedrijf of het vervangen van alle keukens. Structuur bewaren en overzicht houden is jou ?way of life?! Uiteraard werken wij met systemen om dit proces zo efficiŽnt mogelijk te laten verlopen. Maar jij beheerst de kunst om systemen voor je te laten werken en de operatie op de juiste wijze met het systeem te laten werken. Jij bent instaat de ander in beweging te krijgen, want iedereen meekrijgen maakt jouw werk weer een stuk gemakkelijker! Samen klaren jullie de klus om projecten financieel op orde te krijgen en te houden.

Wat je krijgt

? Een salaris afhankelijk van kennis en ervaring tussen de ? 3.500 - ? 4.500, - fulltime per maand;

? Goede secundaire arbeidsvoorwaarden;

? 27 vakantiedagen (met de mogelijkheid deze flexibel uit te breiden);

? Flexibele werktijden;

? Thuiswerk mogelijkheden, je kan 2 dagen per week thuiswerken;

? Mogelijkheid tot deelname aan Jong Facilicom;

? Goede pensioenregeling;

? Mogelijkheid tot deelname aan collectieve (zorg)verzekeringen;

? Ontwikkeling en opleidingen op maat;

? Werken voor een geweldig en sociaal bewogen familiebedrijf.

Wie je bent

Jij komt tot je recht in een dynamische omgeving, jij weet de hectiek om te zetten in een gestructureerde aanpak en je houdt overzicht.

Je hebt:

? Een afgeronde hbo-opleiding bij voorkeur bedrijfseconomische of financiŽle richting;

? Ervaring in een vergelijkbare rol maar een schoolverlater wordt ook uitgenodigd om te reageren;

? Hands-on mentaliteit;

? Uitstekende Excel en rapportage vaardigheden;

? Analytisch sterk en stressbestendig;

? Sociaalvaardig, proactief, gevoel voor cijfers.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Facilicom Solutions