Ministerie van Defensie

Soldaat oriŽntatie gevechtsfuncties (Oirschot) | Ministerie van Defensie

 • Vacature
 • Fulltime baan
 • Parttime baan
 • Vast contract
Ongeschoold
 • Drenthe
Oirschot
21 april 2023
1 oktober 2023

Details van de functie

Logo Ä1.050 - Ä2.000 salaris
23 - 30 vrije dagen per jaar
Kosteloos je rijbewijs halen
Locatie: Oirschot

Je keuze voor de Landmacht staat vast, maar je weet nog niet precies bij welke afdelingÖ Dat laatste wil je natuurlijk het liefst zelf eerst meemaken voordat je je keuze maakt. De Landmacht gaat je daar actief bij helpen!

Dit ga je doen
Daarom krijg je na je Algemene Militaire Opleiding (AMO) een oriŽntatieperiode van een aantal weken op de kazerne van 13 Lichte Brigade in Oirschot. In die periode ontdek je de verschillende gevechtseenheden, zoals de pantserinfanterie, de verkenners en de pantsergenie.

Na deze oriŽntatieperiode geef je je voorkeur op voor ťťn of meerdere van deze eenheden en wordt in overleg met de Landmacht jouw uiteindelijke keuze bepaald. Vervolgens volg je de vakopleiding, zodat je daarna binnen jouw gekozen richting aan de slag kan als Soldaat!

Die richtingen noemen we binnen de Landmacht Ďwapensí of Ďdienstvakkení. Welk Ďwapení heeft jouw voorkeur straks? Check hieronder alvast de onderstaande vacatures:
 • Soldaat Infanterie Noord
 • Soldaat Cavalerie Verkenning
 • Soldaat Pantsergenie

Hier ga je werken
Na je sollicitatie word je uitgenodigd voor het sollicitatie- en keuringstraject. Bij het succesvol doorlopen hiervan start je carriŤre bij de Koninklijke Landmacht vervolgens een aantal weken AMO (basisopleiding) in Oirschot. Na afronden van deze opleiding word je bij een van de eenheden geplaatst en maak je tijdens de oriŽntatieperiode van ongeveer 6 weken kennis met alle dingen van het leven op een kazerne. Je werkt mee met alle dienstvakken op de kazerne en kunt op deze manier jezelf goed voorbereiden op je uiteindelijke keuze. Na afloop maak je, in overleg met je begeleider van de Landmacht, een keuze en volg je de vakopleiding die daarbij hoort. Let op, jouw keuzemogelijkheden kunnen soms beperkt worden door het aantal beschikbare opleidingsplaatsen en je vooropleiding. Voor sommige vacatures heb je een bepaalde opleidingsrichting nodig, check dus bij de vacatures of je die hebt.

Je dient bij aanvang opleiding in het bezit te zijn van een geldig paspoort!

Jouw Profiel
 • Geen minimaal opleidingsniveau vereist
 • Je bent tussen de 17 jaar en 27 jaar en 11 maanden
 • Een bril of lenzen is geen probleem
 • Je moet kunnen zwemmen

Je groeit persoonlijk
Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen. Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend zijn. Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair ťn als mens.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Ministerie van Defensie
Contactpersoon:
ROC Nederland
E-mailadres:

Acquisitie n.a.v. deze functie wordt niet op prijs gesteld!