Incluzio Zaanstad

Sociaal Werker FinanciŽn

Details van de functie

Logo De kracht van onze inwoners benutten en begeleiden binnen de kaders van de WMO, dat ga jij doen!

Functieomschrijving

Als Sociaal Werker binnen ons wijkteam ga jij aan de slag met diverse vragen van onze inwoners. Samen met jouw collega's werk je generalistisch en pak je alle hulpvragen aan. De hulpvragen zijn divers van enkelvoudig tot meervoudig en kunnen op meerdere leefgebieden zijn. Je maakt samen met de inwoner een plan van aanpak, stuurt in het behalen van de doelen en zet extra hulp in waar nodig. Jij houdt de touwtjes in handen, maar laat de regie bij de inwoner. In de functie ga je aan de slag met verschillende vraagstukken en aanvragen binnen de WMO. Hierbij kom je verschillende problematiek tegen. Denk hierbij aan beschermd wonen, GGZ-problematiek. Je bent gewend door te vragen en de vraag achter de vraag boven te halen.

Naast jouw werk als sociaal werker word jij binnen ons wijkteam dť specialist op het gebied van financiŽn.
Jij probeert inwoners te ondersteunen bij de financiŽle huishouding en mogelijk bijkomende problematiek. Je helpt de inwoner zijn/haar geldproblemen in beeld te krijgen en bekijk je wat een meest passende oplossing hiervoor is. Hierbij maak je gebruik van voorliggende voorzieningen, bijvoorbeeld de participatie uitkering. Onderdeel van je werkzaamheden kan zijn dat je inwoners toe leidt naar schuldhulpverlening. Je staat naast de inwoner en onderzoekt hoe de problemen zijn ontstaan en of er een problematiek achter ligt. Verder coach en ondersteun je iemand in hoe je omgaat met financiŽn en kan je voorliggend veld inzetten waar nodig. In deze functie is financiŽle affiniteit een pre.

Incluzio Zaanstad is onderverdeeld in vier wijkteams. Wij geloven in ondersteuning dicht bij de wijk. We pakken problemen en vragen zo vroeg mogelijk op en zijn dus betrokken bij het welzijn van de buurt/stad. In ons wijkteam in Krommenie ga jij generalistisch aan de slag en zet jij jouw specialisme, onder andere, op het gebied van financiŽn/ financiŽle hulpverlening in.

Wij zoeken een nieuwe collega die positief is ingesteld. Iemand die zichzelf omschrijft als pro-actief en zelf aan de slag wilt. Weet je iets misschien nog niet? Dan ga je zelf erop uit om informatie, hulp of het antwoord te krijgen.

Wat je krijgt

Incluzio Zaanstad is een energieke en dynamische organisatie. Onze opdracht is gestart in 2019 en we zijn nog steeds aan het innoveren. Er is daarom voldoende ruimte voor eigen inbreng, vrijheid en resultaatverantwoordelijkheid.

 • Beloning conform cao sociaal werk, schaal 8 (minimaal ? 2867,- en maximaal ? 4086,- bruto per maand);
 • Individueel keuzebudget van bijna 19% inclusief eindejaarsuitkering;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de intentie om daarna te verlengen voor onbepaalde tijd;
 • Flexibele werktijden, je hebt de vrijheid om je dag zelf in te delen;
 • Je krijgt voor je werk een smartphone en een laptop ter beschikking.

Wie je bent

Ons team is dynamisch en je krijgt bij ons veel zelfstandigheid. Jij weet hier mee om te gaan en durft jouw collega?s te betrekken als dat nodig is. Verder zien we graag:

 • Een afgeronde hbo-opleiding Social Work of vergelijkbaar;
 • Jij bent gemotiveerd om met de WMO te werken;
 • Affiniteit met participatie en financiŽn is een pre
 • Ervaring op gebied van problematiek zoals GGZ, LVB, dementie is wenselijk.
 • Energie, ondernemende en resultaatgerichte houding.
 • Beschikbaar voor 28 uur per week.

Enthousiast?

Wij zijn Incluzio Zaanstad en wie ben jij?
We ontmoeten je graag dus stuur zo snel mogelijk je cv ťn een korte motivatie via de sollicitatiebutton. Sollicitaties graag via de sollicitatiebutton in verband met de AVG.

Voor vragen kun je contact opnemen met de Recruiter via de gegevens op deze pagina.

Incluzio bouwt mee aan een samenleving waarin iedereen meetelt, meedoet en van betekenis is. Wij zijn actief in het sociaal domein en kunnen het verschil maken. Doe je mee? Als onderdeel van het Social Return programma bieden wij, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om ervaring op te doen middels een werkervaringsplek. Vraag bij de recruiter naar de mogelijkheden.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Incluzio Zaanstad