STL

Opleiding tot Kraanmachinist

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?

Om opgeleid te worden tot kraanmachinist, zal er eerst een kennismaking dag plaats vinden om te kijken wat het werk inhoudt en of jij er klaar voor bent om kraanmachinist te worden. Deze kennismaking dag zal bestaan uit een aantal onderdelen met onder andere een behendigheidsproef op de kraan. Doorloop jij deze onderdelen goed en zie jij het helemaal zitten om kraanmachinist te worden? Gefeliciteerd! Dan zal jouw opleidingstraject tot kraanmachinist in werking gezet worden.

Je zal eerst als rigger aan de slag gaan. Als rigger ben je de steunpilaar op de werkvloer en ondersteun jij de kraanmachinist bij de hijswerkzaamheden. Tijdens je werkzaamheden als rigger, wordt je ingepland voor de rijopleiding C en CE. Heb je jouw rijbewijzen behaald? Dan word je via de eigen academy opgeleid tot kraanmachinist.

Als kraanmachinist wordt je ingezet op verschillende werkzaamheden, waarbij jij verantwoordelijk bent voor het uitvoeren van hijs-werkzaamheden met de toegewezen kraan. Soms zijn het gevels van woningen op een bouwplaats, een andere keer hijs je de bladen van een windturbine op zijn plek.

Wat neem je mee?
  • Enige relevante kennis/ervaring van verticaal transport (pre);
  • Het rijbewijs B is geen vereiste, dit kan onderdeel zijn van je opleidingstraject;
  • Een goede dosis enthousiasme!

Waar ga je werken?

Mammoet is een toonaangevend bedrijf in Nederland, maar ook in de wereld. Zij hijsen, transporteren, installeren en ontmantelen objecten, van dakkapellen tot windmolens en van brugonderdelen tot petrochemische kolommen. Dichtbij huis, bijvoorbeeld in de haven, of de bouw. Maar ook in de petrochemische, energie en offshore sector. Daarbij werken zij met een indrukwekkend machinepark.

Klanten weten dat Mammoet prestaties kan leveren die vaak onmogelijk lijken. Dat komt omdat zij met alle wereldwijde ervaring enorme technische expertise hebben opgebouwd. Mammoet staat bekend om de kwaliteit die zij leveren en de hoge veiligheidsnormen waarmee zij werken. Meer dan eens is het onmogelijke mogelijk gemaakt!

We werken hard met eensgezinde collega's. We werken hard met eensgezinde collega's. Zo'n 1.200 in Nederland en BelgiŽ, en 7.000 wereldwijd. We zijn een trotse club, waar jij onderdeel van kunt zijn. Je bent welkom. Samen maken we het verschil!

Wat krijg je?
  • Veelzijdige en afwisselende werkzaamheden;
  • Werken in een leuk team;
  • Goede arbeidsvoorwaarden, schaal D EUR2424,88 of E EUR3346,83 (afhankelijk van de ervaring en leeftijd);
  • Een groeiende organisatie waar veilig werken voorop staat.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van STL