Incluzio Zaanstad

Sociaal Werker Participatie

Details van de functie

Logo Binnen de kaders van de participatiewet ga jij de kracht van de inwoners benutten en hen hierin begeleiden.

Functieomschrijving

Iedereen kan meedoen, dat is onze ambitie. Dit kan in de vorm van werk zijn maar het gaat vooral over meedoen naar de mogelijkheden die de wijkbewoner heeft. In deze functie ga jij je daar voor inzetten. Incluzio Zaanstad is onder verdeeld in vier wijkteams en vanuit het wijkteam in Zaandam-Noord-Kogerveld ondersteun jij de inwoners op basis van de Participatiewet. Jij coacht wijkbewoners om weer mee te doen in de samenleving. Hierbij help je mee om de afstand tot de arbeidsmarkt kleiner te maken, zodat deze uiteindelijk helemaal verdwijnt: de inwoner gaat weer aan het werk. Betaald werk is niet voor iedereen mogelijk, meedoen naar vermogen is dan jouw doel. Denk daarbij aan vrijwilligerswerk en meedoen aan buurtactiviteiten. Vanuit het sociaal wijkteam gaan wij aan de slag met de inwoners die een bijstandsuitkering (aangevraagd) hebben.

Graag brengen we de wijkbewoners met elkaar in contact, met als doel om deze wijkbewoners weer onderdeel te laten zijn van de maatschappij. Dit doen we doormiddel van collectief aanbod te creëren. Hiermee willen we de wijkbewoners weer op weg helpen naar een zelfstandig bestaan, door gebruik te maken van de juiste voorlichting of collectief aanbod. Hier ga jij, naast het individuele werk, actief mee aan de slag in deze functie. Je weet wat er speelt in de wijken en kan dit vertalen naar collectief aanbod. Je kunt zelf een groep begeleiden of coördineert het aanbod wat door vrijwilligers, stagiaires of een externe partij wordt begeleidt. Ook bouw je een netwerk op met vrijwilligersorganisaties, zodat de bewoners warm overgedragen kunnen worden en vrijwilligersplekken soms aangepast kunnen worden naar de ondersteuningsbehoeften van de bewoners.

Wat je krijgt

Incluzio Zaanstad is een energieke en dynamische organisatie. Onze opdracht is gestart in 2019 en we zijn nog steeds aan het innoveren. Er is daarom voldoende ruimte voor eigen inbreng, vrijheid en resultaatverantwoordelijkheid.
  • Beloning conform cao sociaal werk, schaal 8 (minimaal ? 2.867,- en maximaal ? 4.086,- bruto per maand);
  • Individueel keuzebudget van bijna 19% inclusief eindejaarsuitkering;
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de intentie om daarna te verlengen voor onbepaalde tijd;
  • Flexibele werktijden, je hebt de vrijheid om je dag zelf in te delen;
  • Je krijgt voor je werk een smartphone en een laptop ter beschikking.

Wie je bent

Ons team is dynamisch en je krijgt bij ons veel zelfstandigheid. Jij weet hier mee om te gaan en durft jouw collega?s te betrekken als dat nodig is. Wij zoeken een nieuwe collega die positief is ingesteld. Iemand die zichzelf omschrijft als pro-actief en een zelfstarter. Weet je iets misschien nog niet? Dan ga je zelf erop uit om informatie, hulp of het antwoord te krijgen. Je bent creatief in zowel het zoeken naar een individuele oplossing als voor een groep inwoners. Daarnaast ben jij iemand die het leuk vindt om op zoek te gaan naar de kracht van de inwoner. Naar waar de talenten liggen en de bewoner in te laten zien hoeveel ze nog wel kunnen, waarbij je kleine stappen zet, meestal vooruit, maar soms ook achteruit. Je bent creatief in het zoeken naar mogelijkheden en je vindt het een uitdaging om met weinig tijd en middelen veel resultaat te behalen.Wat breng je mee?
  • Een afgeronde HBO opleiding Social Work, SJD, toegepaste psychologie, MWD of vergelijkbaar;
  • Werkervaring met collectieve hulpverlening is een pré;
  • Energiek, geduldig en zelfstandig;
  • Ondernemende en resultaatgerichte houding;
  • Beschikbaar voor minimaal 28 uur per week.

?Ben jij de medewerker die we zoeken?

Stuur dan je cv én een korte motivatie via de sollicitatiebutton. Sollicitaties graag via de sollicitatiebutton in verband met de AVG.

Voor vragen kun je contact opnemen met de Recruiter via de gegevens op deze pagina.

Incluzio bouwt mee aan een samenleving waarin iedereen meetelt, meedoet en van betekenis is. Wij zijn actief in het sociaal domein en kunnen het verschil maken. Doe je mee? Als onderdeel van het Social Return programma bieden wij, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om ervaring op te doen middels een werkervaringsplek. Vraag bij de recruiter naar de mogelijkheden.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Incluzio Zaanstad