Incluzio Zaanstad

Sociaal Werker en Opbouwwerker

 • Vacature
 • Vast contract
 • Noord-Holland
Zaandam
3 oktober 2023

Details van de functie

Logo Inwoners aan elkaar verbinden zodat zij zich samen inzetten voor een veilige, gezonde en leefbare buurt, dat ga jij doen!

Functieomschrijving

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk, dat is waar Incluzio voor staat. In onze visie staan zelfregie en minder afhankelijkheid van professionals, meer steun vanuit de gemeenschap en netwerken centraal.

Verbinden van de inwoners en faciliteren van de wijk. Dat ga jij doen als sociaal werker en opbouwwerker. Jij bouwt aan de wijk en faciliteert een veilige en inclusieve buurt. Een coach voor alle inwoners - onze nieuwe Opbouwwerker in Zaandam.

Als Sociaal werker en Opbouwwerker ga je met inwoners van Zaandam in gesprek over hun wijk en hun ambities met de wijk. Samen met hen en ketenpartners ontwikkel je buurtbrede programma's die o.a. bijdragen aan inclusiviteit. Jouw focus ligt op het verbinden van bewoners en het versterken van hun wijk. Je zet hierbij jouw eigen netwerk actief in en faciliteert bewoners en vrijwilligers bij het zelfstandig organiseren van collectieve initiatieven. Je bent breed inzetbaar op een scala van thema's die kenmerkend zijn voor community gericht werken. Specifiek organiseer je met anderen nieuwe vormen van activiteiten voor mensen uit de buurt. Daarnaast ben je als expert ook een sparringpartner en adviseur voor ketenpartners en collega's uit jouw team en begeleid je stagiair(e)s.

Je bent een doorpakker en denkt out of the box. Netwerken, kansen zien en benutten en verbinding maken met anderen gaat je gemakkelijk af. Jij bent een professional die gelooft dat je door continu leren en verbeteren van elke buurt een betere buurt maakt. We zien graag dat je al ervaring hebt in het aangaan van verbindingen met mensen en organisaties. Jij gaat erop af, kunt goed plannen en voelt je verantwoordelijk voor het behalen van resultaten van jouwzelf en die van het team.

In ons team in Noord-Kogerveld hebben we extra middelen beschikbaar om kansengelijkheid te vergroten en jij bent als Sociaal Werker en Opbouwwerker belangrijk in het verder vinden en ondersteunen op dit onderwerp.

Wat je krijgt

 • Beloning conform CAO Sociaal Werk, schaal 8 (minimaal EUR 3.068,- en maximaal EUR 4.372,-;
 • Individueel keuzebudget van bijna 19%;
 • Een telefoon en laptop;
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie om daarna te verlengen voor onbepaalde tijd;
 • De vrijheid om je dag zelf in te delen;
 • De mogelijkheid om mee te bouwen aan een ambitieuze organisatie.

Wie je bent

Wij zoeken een sociaal werker die onze visie deelt. Een proactieve collega die met ons de organisatie wil laten groeien. Dit doe jij samen met het team, huidige en nieuwe partners en bovenal de inwoners van de wijk.

Wat breng je mee?
 • Een afgeronde Hbo opleiding Sociaal Werk of vergelijkbaar;
 • Werkervaring in community gericht werken;
 • Proactieve houding en een eropaf mentaliteit;
 • Beschikbaarheid van 32 uur per week en de bereidheid om buiten kantoortijden te werken als de situatie daar om vraagt;
 • Kennis van en ervaring met de sociale kaart van Zaanstreek is een pre.

?Ben jij de medewerker die we zoeken?

Stuur dan je cv én een korte motivatie via de sollicitatiebutton.

Sollicitaties graag via de sollicitatiebutton in verband met de AVG.

Voor vragen kun je contact opnemen met de Recruiter via de gegevens op deze pagina.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Incluzio Zaanstad