STL

Opleiding tot vrachtwagenchauffeur bij VSDV

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?

Via het zij-instroomtraject kan jij je C/CE rijbewijs gaan halen. Jij denkt vast hoe gaat dit nu in zijn werk? Als wij (STL) jouw sollicitatie met cv en motivatie hebben ontvangen voor deze droom opleiding nemen wij jouw sollicitatie in behandeling. Wij sturen jouw cv en motivatie door naar Van Straalen de Vries Transport. Bij interesse nemen zij vervolgens zelf contact met jou op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Is er een klik en heb jij goed kunnen uitleggen waarom je vrachtwagenchauffeur wil worden, dan meld Van Straalen de Vries je aan voor het zij-instroom traject waarbij jij met subsidie je C/CE rijbewijs kan gaan halen. Eerst zal hier een testdag voor ingepland worden waar jij een ochtend of een middag een aantal testen moet afleggen en een stukje gaat rijden. Aan de hand van deze test zal blijken of jij het in je hebt om vrachtwagenchauffeur te kunnen worden. Is dit allemaal positief verlopen dan krijg jij een GO van (STL) en mag jij met je theorie en lessen gaan starten. Tijdens je opleiding ga je aan de slag in het DC in Nieuw Bergen met het voorladen van de vracht, zo leer je het werk alvast een beetje kennen.

Tijdens je opleiding ga je aan de slag in het DC in Nieuw Bergen met het voorladen van de vracht, zo leer je het werk alvast een beetje kennen. Na het behalen van je C rijbewijs kan je direct de weg op, zij hebben namelijk ook bakwagens rijden. In de tussentijd ga je aan de slag met het CE rijbewijs, zodat je uiteindelijk op een grote truck aan de slag gaat in de winkeldistributie.

Wat neem je mee?
 • Rijbewijs B en 2 jaar rijervaring;
 • Een goede motivatie om vrachtwagenchauffeur te willen worden;
 • Beheersing van de Nederlands taal in woord en geschrift;
 • Flexibiliteit en bereidt om minimaal eens in de twee weken op zaterdag te werken, en eens in de maand op zondag;
 • Sociale vaardigheden, klantvriendelijkheid, nauwkeurigheid en je bent een echte aanpakker;
 • Eigen vervoer om naar de standplaats Oss te kunnen komen (max 25km).

Waar ga je werken?

Van Straalen de Vries is niet zomaar een werkgever in de transportwereld. Zij zijn een grote speler met enorm veel mogelijkheden om door te groeien of je te specialiseren, maar zij blijven een hecht familiebedrijf. Zij doen het écht samen en vinden het belangrijk dat het goed met je gaat. Daarom steken zij tijd in je opleiding, word je goed begeleid en helpen we je met het vinden van je eigen plek binnen ons bedrijf. Achter het stuur, in het magazijn, op het laadplatform, aan de telefoon, met je handen onder de motorkap of met je hoofd in de planning. Zij hebben altijd goede mensen nodig. Waarom zou je gaan werken bij VSDV? Het is heel simpel. Zij zijn een grote logistieke speler in Nederland en ver daarbuiten maar ondanks dat zijn zij ''heel normaal gebleven''. Hierdoor zijn zij een bedrijf met een platte organisatiestructuur. Zij hebben een nuchtere West-Friese aanpak en zijn daarom altijd open en eerlijk tegen elkaar!

Wat krijg je?
 • Een opleidingstraject om je C/CE rijbewijs te behalen met subsidie via STL;
 • Een contract in loondienst bij Van Straalen de Vries Transport, met uitzicht op vast dienstverband;
 • Salaris conform cao beroepsgoederenvervoer';
 • Werken in een groot en gezellig familiebedrijf waar aandacht voor de chauffeurs centraal staat;
 • Persoonlijke aandacht en waardering speelt bij Van Straalen de Vries een grote rol.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van STL