STL

Opleiding tot vrachtwagenchauffeur via TOLO

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?

TOLO is op zoek naar vrachtwagenchauffeurs in opleiding. TOLO is de samenwerking tussen jou, logistieke bedrijven, Dinkla Verkeersopleidingen en FryslanWerkt!

TOLO biedt een gedegen, praktijkgerichte chauffeursopleiding. De theorielessen worden verzorgd bij werkgevers en een truck- en trailergarage in Sneek en van daaruit ook alle rijlessen door Dinkla. Door in een groep met enthousiaste mensen dit traject te doen is de kans op slagen groter, krijg je veel kennis en ervaringen zodat na ca 5-6 maanden volwaardig vrachtwagenchauffeur bent.

Bij TOLO volg je een compacte opleiding tot vrachtwagenchauffeur. Dat betekent dat je werkt bij een logistiek bedrijf en op dinsdag de TOLO chauffeursopleiding volgt. Zowel de theorielessen, de lessen voor je vakbekwaamheid, de examentrainingen als ook de rijlessen voor het C en CE rijbewijs worden verzorgd door Dinkla Verkeersopleidingen bij Hoekstra transport in Sneek. Door in een kleine, vaste groep te studeren en in duo's de rijlessen te doen, leer je meer in dezelfde tijd en is de kans op slagen beslist groter. Als 'plus' bieden we ook praktische zaken zoals motorvoertuigentechniek, tiltraining en werken met een pompwagen. Ook trainen we jouw communicatieve vaardigheden en leren we je de 'waarde van het transport'.

Wat neem je mee?
  • Je zeer gemotiveerd bent om chauffeur te worden;
  • Je inmiddels over het B-rijbewijs beschikt;
  • Je professioneel, verantwoordelijk en effectief je werk doet;
  • Je netjes werkt, correct en vriendelijk omgaat met anderen en je wilt investeren;
  • in jouw toekomst;
  • Je bent flexibel en hebt geen bezwaar tegen het werken op wisselende tijden;
  • Je betaalt een eigen bijdrage wat in de leerovereenkomst met jouw werkgever wordt vastgelegd.

Waar ga je werken?

TOLO staat voor Toekomst in Logistiek en is een initiatief van uit het bedrijfsleven. Een bedrijfsschool voor de transport en logistiek. Bij TOLO volg je een BBL-opleiding tot logistiek medeweker. Dat betekent dat je minimaal 24 uur per week aan de slag gaat bij een bedrijf in de logistieke sector. Daarnaast volg jij 1 dag per week een opleiding op locatie bij een van deze bedrijven in Sneek, gegeven door de docenten van de Friese Poort.

Wat krijg je?
  • Een opleidingstraject om je CE rijbewijs te behalen met subsidie via STL;
  • Na het behalen van je CE rijbewijs krijg je een contract in loondienst bij een bedrijf;
  • SalariŽring en arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Beroepsgoederenvervoer.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van STL