STL

Opleiding tot vrachtwagenchauffeur CE bij Baks Logistiek B.V.

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?

Via het zij-instroomtraject kan jij je C en CE rijbewijs gaan halen. Jij denkt vast hoe gaat dit nu in zijn werk? Als wij (STL) jouw sollicitatie met cv en motivatie hebben ontvangen voor deze opleiding nemen wij jouw sollicitatie in behandeling. Wij sturen jouw cv en motivatie door naar Baks Logistiek. Bij interesse nemen zij vervolgens zelf contact met jou op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Is er een klik en heb jij goed kunnen uitleggen waarom je vrachtwagenchauffeur wil worden, dan word je aangemeld voor het zij-instroom traject waarbij jij met subsidie begint met je rijbewijs C of CE. Eerst zal er een testdag worden ingepland. Je gaat dan een ochtend of een middag een aantal testen afleggen en een stukje rijden. Aan de hand van deze test zal blijken of jij het in je hebt om vrachtwagenchauffeur te worden. Is dit allemaal positief verlopen dan krijg jij een GO van (STL) en mag jij met je theorie en lessen gaan starten.

Tijdens de opleiding tot vrachtwagenchauffeur bij Baks Logistiek doorloop je een intern opleidingstraject waarbij je stap voor stap wordt klaargestoomd tot volwaardig chauffeur bij Baks Logistiek. Gedurende de opleiding assisteer jij de chauffeur bij zijn dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor leer je Baks Logistiek als bedrijf beter kennen en weet jij hoe een werkdag als chauffeur CE eruit ziet.

De werkzaamheden die je kan je verwachten als tankwagenchauffeur CE bij Baks:
 • Je controleert voor vertrek het oliepeil, de spanning van de banden, verlichting, etc. en verricht zo nodig klein onderhoud;
 • Je voert de algemene (voorbereidende) werkzaamheden uit zoals controle van de vrachtdocumentatie, evt. verzegeling, routebepaling, etc;
 • Je rijdt volgens opgave van de planning naar de opgegeven locatie(s);
 • Je meldt je bij aankomst van de betreffende locatie en volgt aangegeven instructies op;
 • Je laadt en lost volgens instructies van betreffende locatie(s);
 • Je laat na instructie van de planning de tankoplegger reinigen bij het opgegeven erkende reinigingsstation. Controleert hierbij de kwaliteit van de uitgevoerde reiniging, de reinigingscertificaten en verzegeld de tank volgens zegelplan.

Naast het werken volg je een volledig verzorgd opleidingstraject waarbij je zowel de praktijk als de theorie aangeleerd krijgt zodat jij uiteindelijk aan de slag kan als zelfstandig chauffeur CE bij Baks Logistiek. Als je dan je rijbewijs CE hebt zal je gaan rijden vanuit Borculo. Je gaat fulltime werken in een werkschema. Zij hebben verschillende mogelijkheden waardoor er altijd wel een schema is wat bij jouw wensen past. Je bent veel onderweg waardoor overnachten onderdeel is van jouw werk.

Wat neem je mee?
 • Enige ervaring met het rijden met rijbewijs B;
 • Beschikbaarheid van 40 uur per week om te werken na je opleiding;
 • Flexibiliteit: overnachten en wisselende diensten is voor jou geen probleem;
 • Hardwerkend en je steekt de handen uit de mouwen;
 • Eigen vervoer om naar de standplaats in Burculo te komen (woon-werkafstand max. 35km).

Waar ga je werken?

Baks is van oudsher een familiebedrijf met de daarbij geldende normen en waarden die zij tot in de bovenste laag van de organisatie doorvoeren. In deze sfeer krijgt een ieder van hun de kans om de kwaliteiten ten volle te benutten. De mensen worden gezien als 'eigen' ondernemers binnen de organisatie. Het personeelsbestand is een afspiegeling van de maatschappij, waarbij iedereen eigen verantwoordelijkheden krijgt en neemt, waardoor er in de loop der jaren bijzonder lange dienstverbanden zijn ontstaan. Baks kenmerkt zich als een organisatie met een platte structuur en korte lijnen, een organisatie die ruimte biedt aan haar medewerkers om zich verder te ontwikkelen binnen de organisatie, een organisatie met een actieve personeelsvereniging, een organisatie met een prima samenwerking tussen directie en medewerkersvertegenwoordiging, een organisatie die veel aandacht besteedt aan het opleiden van jonge (vak) mensen. Zij zijn door Fundeon gecertificeerd voor de machinisten-opleiding, door Aequor voor de loonwerk-opleiding en door VTL voor de opleiding tot beroepsgoederen chauffeur. Zij zijn een organisatie waar medewerkers met plezier werken. Dit uit zich o.a. in positief ingestelde en betrokken medewerkers en in een laag ziekteverzuim. Als organisatie nemen zij ook hun maatschappelijke verantwoordelijkheid door het te werk stellen van arbeidsgehandicapte en arbeidsbeperkte medewerkers. Daarnaast werken zij bij groenprojecten intensief samen met Sociale Werkplaats-bedrijven, waarbij zij medewerkers inhuren met afstand tot de arbeidsmarkt. Als familiebedrijf zijn zij ook betrokken bij ontwikkelingen in de regio en sponsoren zij regionale doelen op het gebied van gezondheid en ontspanning.

Wat krijg je?
 • Een goed salaris volgens de cao Beroepsgoederenvervoer;
 • Minimaal 24 vakantiedagen + 3,5 dag ATV op basis van een fulltime dienstverband;
 • Fijne collega's (het team bestaat uit 140 chauffeurs, 6 transport planners, 1 teamleider chauffeurs en 3 bedrijfswagenmonteurs);
 • Modern wagenpark met goed onderhouden materiaal;
 • Een financieel gezond familiebedrijf met groeiambities;
 • Een chauffeurscoach die jou optimaal ondersteunt (trainingen, documentenbeheer, rijstijl, etc.);
 • Tevens hebben wij een 7-tal mentoren die zorgen voor een goede inwerkperiode.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van STL