Incluzio Hollands Kroon

Sociaal Ondernemer Operationeel bij Incluzio Hollands Kroon

 • Vacature
 • Vast contract
 • Noord-Holland
Wieringerwerf
28 september 2023

Details van de functie

Logo Bouw jij mee aan een samenleving waar iedereen meetelt? Weet jij het overzicht te houden in een politiek sensitieve omgeving? Dan ben jij de Sociaal Ondernemer die we zoeken.

Functieomschrijving

Wij zijn Incluzio Holland Kroon, wij leveren zorg en hulp aan iedereen in de gemeente Hollands Kroon op het gebied van Jeugdzorg en Wmo. Een unieke opdracht in Nederland, want nog niet eerder is zo'n breed takenpakket belegd bij één organisatie. Hier maken wij onze visie op een vernieuwende en integrale aanpak in de zorg waar. Wij geloven in de kracht van de lokale samenleving, in echte professionals, die effectief (samen)werken en in sterke basisvoorzieningen.

De wijkteams bieden laagdrempelige ondersteuning dichtbij de inwoners en waar nodig schakelen zij een gecontracteerde partner in. Hierdoor is het wijkteam ook bij complexe en veiligheidszaken intensief betrokken. Het personeel is verdeeld in 4 wijkteams, die integraal samenwerken, gericht op Jeugd, Wmo en Wmo voorzieningen. Daarnaast is een specifiek team dat zich richt op ouderschap.

Het doel is om de juiste zorg op het juiste moment, met de juiste begeleiding en/of middelen te leveren aan de inwoners van Hollands Kroon.

Functieomschrijving

Als Sociaal Ondernemer Operationeel heb je een sterke focus op de inhoud; het vertrekpunt is daarmee de casuïstiek, teams en klant. Samen met de Sociaal Ondernemer Bedrijfsvoering ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken voor Incluzio Hollands Kroon. Van daaruit ontwikkel je samen een visie en strategie op de uitvoering van het sociaal domein.

Daarin heb jij als Sociaal Ondernemer Operationeel een spilfunctie richting (strategische) zorgpartners, voorliggende partijen, gemeente, onderwijs, GGD, huisartsen, woningbouw, regio en andere stakeholders.

Je voornaamste werkzaamheden zijn het:
 • aansturen van de teamcoaches en het supportteam;
 • realiseren van de door de gemeente vastgestelde KPI's;
 • voldoen aan alle kwaliteitseisen conform de Wmo en de Jeugdwet;
 • ontwikkelen en realiseren van een jaarplan, meerjaren visie en strategie, samen met de Sociaal Ondernemer Bedrijfsvoering;
 • ondersteunen van de teamcoaches en het supportteam bij hun (door)ontwikkeling;
 • vervullen van een bijdrage aan de ontwikkeling van Incluzio (moederorganisatie) door vernieuwingen in het complexe speelveld door te voeren.

Sociaal Ondernemer Operationeel bij Incluzio Hollands Kroon

Als Sociaal Ondernemer Operationeel ben je verantwoordelijk voor een organisatie van ongeveer 70 wijkteammedewerkers en een supportteam bestaande uit: 3 teamcoaches, 3 werkbegeleiders/orthopedagogen en 1 medewerker Kwaliteit & Proces Optimalisatie.

Ook heeft de Sociaal Ondernemer Operationeel functionele lijnen met directeuren/managers van andere Incluzio onderdelen, de Ondernemingsraad, Klantenraad en de Raad van Commissarissen van Incluzio Hollands Kroon. En is daarmee 1e contactpersoon voor deze organen.

Je rapporteert aan de directeur van Incluzio.

Wat je krijgt

Incluzio Hollands Kroon is een energieke en dynamische organisatie. Wij proberen altijd te innoveren en jij kunt ons daarbij helpen. Er is voldoende ruimte voor eigen inbreng, vrijheid en resultaatverantwoordelijkheid. Jij geeft leiding aan een team van collega's die erg betrokken zijn. We helpen elkaar en leren van elkaar!
 • Beloning conform cao sociaal werk functieschaal 12, minimaal EUR 4.114,- en maximaal EUR 6.490,- bruto per maand o.b.v. 36 uur;
 • Individueel keuzebudget van bijna 19% inclusief eindejaarsuitkering;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de intentie om daarna te verlengen voor onbepaalde tijd;
 • Je krijgt voor je werk een smartphone en een laptop ter beschikking.

Wie je bent

Als Sociaal Ondernemer Operationeel beschik je over sterke sociale vaardigheden om je team en stakeholders te stimuleren en te inspireren. Je hebt het analytisch vermogen om vraagstukken te vertalen naar de praktijk. Daarnaast beschik je over:
 • een afgeronde hbo bachelor opleiding in een relevante richting;
 • minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie binnen het domein zorg & welzijn;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden die passen binnen een politiek sensitieve omgeving;
 • de competenties: Klantgericht, Omgevingssensitief, Motiverende Leiderschap, Ondernemerschap, Visie en Integraal denken.

Heb je eerst nog vragen of direct solliciteren? Neem dan contact op met Wouter Besuijen via [klik hier voor het telefoonnummer] of [stuur een e-mail].
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Incluzio Hollands Kroon