Incluzio Sociale Basis

Jongerenwerker Venlo

 • Vacature
 • Vast contract
 • Limburg
Venlo
24 september 2023

Details van de functie

Logo (Preventief) ondersteuning bieden aan jongeren en samen aan hun talenten werken, dat ga jij doen!

Functieomschrijving

Ter versterking van het jongerenteam Incluzio Sociale Basis Venlo zoeken wij per direct een medewerker.

Wat ga je doen?

Als jongerenwerker ben je een netwerker en bruggenbouwer pur sang. Je ondersteunt jongeren bij het zelfstandig opzetten van initiatieven en netwerken, gericht op o.a. jongerenparticipatie en talentontwikkeling. Daarnaast voorzie je jongeren en hun systeem van informatie en advies rondom relevante voorzieningen gericht op het duurzaam verbeteren van hun situatie. Om goed vindbaar te zijn ben je veel in de wijk en investeer je veel tijd in het onderhouden van contacten met jongeren, hun systeem en ketenpartners. Door actief verbinding te zoeken met jongeren en betrokken te blijven bij ontwikkelingen in de wijk en stad, lever je een optimale bijdrage aan de aanpak van leeftijdsgebonden jeugdvraagstukken zoals school & werk, identiteitsontwikkeling , online gedrag en positieve vrijetijdsbesteding. Daarnaast ben je als expert ook een sparringpartner en adviseur voor collega's en ketenpartners en begeleid je stagiair(e)s.

Onze aanpak is gebaseerd op de WIE focus, gericht op Wederkerigheid, het Informele netwerk van de jongere, en het versterken van de Eigen kracht, ook van de sociaal kwetsbare jongere.

Wie zijn wij?

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk, dat is waar Incluzio voor staat. In onze visie staan zelfregie en minder afhankelijkheid van professionals, meer steun vanuit de gemeenschap en netwerken centraal. Met 6 teams in de sociale basis van Venlo, geven wij samen met de bewoners en ketenpartners vorm aan de sociale basis in Venlo. Jij bouwt aan de wijk, een luisterend oor en een veilige plek voor de jongeren.

Wat je krijgt

 • Beloning conform CAO Sociaal Werk, schaal 7 of schaal 8 afhankelijk van opleiding. De werkzaamheden die je gaat verrichten zijn afhankelijk van je diploma;
 • Individueel Keuzebudget van bijna 19%;
 • Een telefoon en laptop;
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie om daarna te verlengen voor onbepaalde tijd;
 • De vrijheid om je dag zelf in te delen;
 • De kans om van betekenis te zijn voor de jongeren in Venlo.

Wie je bent

Jij bent een professional die gelooft dat je door continu leren en verbeteren van elke buurt een betere buurt maakt. Je bent een doorpakker en denkt out of the box. Netwerken, kansen zien en benutten en verbinding maken met anderen gaat je gemakkelijk af. Je gaat altijd uit van de eigen kracht van inwoners en laat de regie daar waar het hoort. Je weet daarnaast goed om te gaan met veel vrijheid, kunt goed plannen en voelt je verantwoordelijk voor het behalen van resultaten van jou en het team.

Wat breng je mee?
 • HBO Werk- en denk niveau;
 • Minimaal 1 jaar werkervaring als coach of begeleider van jongeren;
 • Een minimale beschikbaarheid van 32 uur per week en de bereidheid om ook buiten kantooruren te werken.
 • Kennis van en ervaring met de sociale kaart van Venlo is een pre;
 • Weet jongeren ook online te vinden en benaderen;
 • Netwerker en kan verbinding aan gaan met opdrachtgever en ketenpartners.

Ben jij de collega die we zoeken?

Stuur dan je cv én een korte motivatie in via de sollicitatiebutton. Wees creatief! Maak bijvoorbeeld een leuk filmpje of moodboard waarin je ons laat zien waarom jij bij ons wil werken.

We laten ons graag verrassen.

Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Demi Pors (corporate Recruiter) via de gegevens op deze pagina.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Incluzio Sociale Basis