STL

Opleiding tot vrachtwagenchauffeur bij Alphatrans Int. Trucking B.V.

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?

Via het zij-instroomtraject kan jij je CE rijbewijs gaan halen. Jij denkt vast hoe gaat dit nu in zijn werk? Als wij (STL) jouw sollicitatie met cv en motivatie hebben ontvangen voor deze opleiding nemen wij jouw sollicitatie in behandeling. Wij sturen jouw cv en motivatie door naar DFDS Logistics . Bij interesse nemen zij vervolgens contact met jou op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Is er een klik en heb jij goed kunnen uitleggen waarom je vrachtwagenchauffeur wil worden bij Alphatrans Int. Trucking B.V., dan word je aangemeld voor het zij-instroomtraject waarbij jij met subsidie begint met je rijbewijs C om vervolgens je CE te behalen. Eerst zal er een testdag worden ingepland. Je gaat dan een ochtend of een middag een aantal testen afleggen en een stukje rijden. Aan de hand van deze testen zal blijken of jij het in je hebt om vrachtwagenchauffeur te worden. Is dit allemaal positief verlopen dan krijg jij een GO van ons (STL) en mag jij met je theorie en lessen gaan starten.

Na het behalen van je rijbewijs ga je aan de slag als chauffeur bij DFDS Logistics Special Cargo. Alphatrans Int. Trucking B.V. is een dochterbedrijf van hen.

Je bent de hele week onderweg met speciale lading door heel Europa. Je rijdt diverse soorten ladingen rond en doet dit met een open trailer. Ervaring met speciale lading is geen vereiste. Slechts de motivatie om het te willen leren, is voldoende.

Wat neem je mee?
  • Het rijbewijs B;
  • Een VCA-certificaat is een pré of bereid deze te halen;
  • Flexibiliteit om een hele week van huis te zijn;
  • Beheersing van een tweede taal (Engels of Duits) is een pré.

Waar ga je werken?
Alphatrans Int. Trucking B.V. is een dochterbedrijf van DFDS Logistics. DFDS is ontstaan in 1866 toen 4 Deense stoomschipbedrijven samengevoegd werden tot Det Forenede Dampskibs-Selskab. Door de oprichting van DFDS werd het eenvoudiger om op internationaal niveau handel met elkaar te bedrijven. Dit zorgde ervoor dat ondernemers in alle soorten en maten (economisch) konden groeien. Het voelde als een beweging in de logistieke sector, de mogelijkheden werden ineens letterlijk grenzeloos.

Nog steeds proberen zij iedere dag deze beweging voort te zetten. Zij bieden zowel transport over weg, lucht als zee aan en de talloze logistieke diensten die hierbij hand in hand gaan. Denk bijvoorbeeld aan douanediensten, packaging, warehousing, crossdocking en nog veel meer. Door een totaaloplossing aan onze klanten te kunnen bieden veranderen zij de manier van transporteren en blijven we dé logistieke beweging van Europa.

Vanaf de oprichting in 1866 tot nu is DFDS enorm gegroeid. Zij hebben inmiddels meer dan 11.000 medewerkers en samen verbinden ze meer dan 20 landen met elkaar. Zij zorgen ervoor dat Europa nooit stil komt te staan. Onderdeel worden van hun team betekent dus impact hebben. Iedereen die bij hun werkt, werkt mee aan hun gemeenschappelijke drijfveer: ''we move for all to grow''.

Wat krijg je?
  • Een salaris conform CAO Beroepsgoederenvervoer (afhankelijk van je ervaring);
  • Collectieve zorgverzekering;
  • De mogelijkheid om drie keer per jaar mee te varen op hun schepen;
  • Mogelijkheid voor wagen mee naar huis te nemen.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van STL