STL

Opleiding tot vrachtwagenchauffeur C(E) bij Mainfreight

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?

Via het zij-instroomtraject kan jij je CE rijbewijs gaan halen. Jij denkt vast hoe gaat dit nu in zijn werk? Als wij (STL) jouw sollicitatie met cv en motivatie hebben ontvangen voor deze droom opleiding nemen wij jouw sollicitatie in behandeling. Wij sturen jouw cv en motivatie door naar Mainfreight. Bij interesse nemen zij vervolgens zelf contact met jou op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Is er een klik en heb jij goed kunnen uitleggen waarom je vrachtwagenchauffeur wil worden, dan wordt je aangemeld voor het zij-instroom traject waarbij jij met subsidie je CE rijbewijs kan gaan halen. Eerst zal hier een testdag voor ingepland worden waar jij een ochtend of een middag een aantal testen moet afleggen en een stukje gaat rijden. Aan de hand van deze test zal blijken of jij het in je hebt om vrachtwagenchauffeur te kunnen worden. Is dit allemaal positief verlopen dan krijg jij een GO van (STL) en mag jij met je theorie en lessen gaan starten.

Zodra jij je rijbewijzen hebt behaald ga je als chauffeur bij Mainfreight aan de slag, maar hoe ziet een dag als chauffeur eruit?
Voordat je met je volgeladen wagen vertrekt, is er altijd tijd voor koffie met je team. Dat belooft een mooie dag! De goederen die je daarna vervoert zijn divers, en zo ook de routes die je rijdt. Bij aankomst lever je de goederen gemakkelijk af met een elektrische pompwagen, wat deel uitmaakt van hun service.

Jij bent het visitekaartje van Mainfreight, dus contact met klanten staat hoog in het vaandel. Met jouw vriendelijkheid bouw je snel een band op, waardoor ze je een volgende keer al gauw herkennen. Het ophalen van retourvrachten is part of the job. Een extra ophaaladres op je route? Geen probleem, met jouw flexibiliteit ga jij er wel even langs! Volgeladen met retourvrachten parkeer je eenmaal op locatie de wagen op de juiste plek voor het dock. Terwijl jij onderweg bent naar huis voor het avondeten, wordt de wagen alweer klaargemaakt voor de volgende dag.

Wat neem je mee?
 • Het rijbewijs B en het liefst 2 jaar rijervaring;
 • Een goede motivatie om vrachtwagenchauffeur te willen worden;
 • Een gemotiveerde, klantvriendelijke en servicegerichte houding;
 • Een flexibele houding in de samenwerking met de planning;
 • Fysiek fit en stressbestendig;
 • Eigen vervoer om naar de standplaats in Waddinxveen te kunnen komen (maximaal 35 km).

Waar ga je werken?

Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener die klant specifieke en bij voorkeur geďntegreerde warehousing, transport- en distributieoplossingen biedt voor haar klanten.

Het bedrijf is gebouwd op 3 pilaren (Cultuur, Familie en Filosofie) waar veel waarde aan gehecht wordt en aandacht aan besteed wordt. De betekenis van deze pilaren vind je hier terug en geeft inzicht in waar het bedrijf voor staat en hoe er wordt samengewerkt. De mens staat hierin centraal. Niets voor niets leeft de term ''Special people, special company" intern. Teamleden zien elkaar als familie en eten met elkaar. Tegelijkertijd wordt er gericht op het leveren van prestaties.

Wat krijg je?
 • Goed werkklimaat (Denk aan goed materieel, hulpmiddelen en een reële planning);
 • Solidariteit onder team members;
 • Betaling volgens cao, netjes op tijd;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Zekerheid, uitzicht op vast contract bij goed functioneren;
 • Mogelijke groei in carričre;
 • Goede flexibiliteit met vrije dagen;
 • 5, 4 of 3-daagse werkweek mogelijk.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van STL