Consolid

Opleiding tot C Chauffeur bij de Technische Unie

Details van de functie

Logo Consolid is op zoek naar gemotiveerde kandidaten die een opleiding tot C-chauffeur willen volgen voor de Technische Unie.

Als C-chauffeur bij de Technische Unie ben je verantwoordelijk voor het afleveren van diverse bouwmaterialen. Je levert bijvoorbeeld batterijen af bij kapperszaken en zonnepanelen op bouwplaatsen. Met gemiddeld 40-50 stops per dag is het een afwisselende baan waarbij je veel op de weg zit. Veel mensen denken dat het zwaar werk is, maar door de variatie in ladingen valt het reuze mee.

Je werkdag begint vaak rond 06.00 uur, zodat je op tijd bij de klanten kunt zijn. De meeste ritten zijn zo gepland dat je weer thuis bent voor het avondeten. Bij de Technische Unie wordt veel waarde gehecht aan een goede balans tussen werk en privé, en daarom streven ze ernaar om je werktijden zo efficiënt mogelijk in te plannen.

Voordat je de opleiding tot C-chauffeur start, kun je alvast aan de slag als logistiek medewerker. Hierbij help je bij het orderpicken van bouwmaterialen en het klaarzetten voor transport. Ook het laden en lossen van goederen behoort tot je taken. Dit werk is perfect te combineren met de opleiding en je kunt gemiddeld 24-30 uur per week werken. De werktijden vallen vaak tussen 04.00 en 10.00 uur.

Je bent het visitekaartje voor de Technische Unie en levert bestellingen af bij klanten in de installatiebranche, industrie en winkels. Je onderhoud goed contact met de klant en andere relevante stakeholders. Jij bent het eerste aanspreekpunt! Je kan ingezet worden op meerdere routes, maar na verloop van tijd ga je een vaste route rijden met ongeveer 40 á 50 stops per dag. Je werkt van maandag tot vrijdag (32 á 40 uur), weekenden ben je vrij!Benieuwd naar de functie? Kijk dan zeker even het onderstaand filmpje:

Onze mensen maken het verschil: Chauffeurs - Youtube

De opleiding: De opleiding zal bestaan uit het halen van het C rijbewijs met Code 95. Dat zal ongeveer drie à vier maanden in beslag nemen. Hiervan zit je 3 weken fulltime in de schoolbanken (verplichte theorielessen die afgesloten worden met examens), gevolgd door 2 tot 3 keer in de week rijlessen. Consolid regelt de opleiding en neemt de kosten grotendeels voor haar rekening. Ten tijde van de opleiding ontvang je nog geen salaris. Gedurende de opleiding kun je je eventuele huidige baan blijven behouden of in overleg met ons kijken naar andere mogelijkheden!Selectietraject: Ingekomen sollicitaties zullen geselecteerd worden op basis van CV en motivatie voor de verder selectieprocedure. Deze bestaat uit de volgende onderdelen:
 • Online capaciteitentest (screening voor het opleiding benodigde MBO 2 werk- en denkniveau);
 • Sollicitatiegesprek bij Consolid;
 • Sollicitatiegesprek bij opdrachtgever;
 • Rijtest bij de rijschool;
 • Medische keuring;
 • Aanvragen Verklaring Omtrent Gedrag (V.O.G.); De volgorde van de selectieonderdelen kan verschillen. Ieder selectieonderdeel dient met positief resultaat afgesloten te worden om in aanmerking te komen voor de verdere selectieonderdelen en/of de opleiding.

Spreekt dit jou aan en voldoe jij aan onze eisen? Wacht dan niet langer en reageer vandaag nog!

Arbeidsvoorwaarden
 • Een opleiding tot C-chauffeur met code 95;
 • Een afwisselende baan bij de beste werkgever van 2023, de Technische Unie;
 • Goede balans tussen werk en privé;
 • Een aantrekkelijk startsalaris conform de CAO Technische Unie, tussen EUR14,01 - EUR15,06 bruto per uur exclusief toeslagen;
 • 8,33% vakantiegeld & 25 vakantiedagen op fulltime basis;
 • Goede begeleiding met veel persoonlijke aandacht;
 • Een functie voor een langere tijd;
 • Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden binnen de Technische Unie;
 • Het is altijd mogelijk om een dagje proef te rijden bij de Technische Unie.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Consolid