Bouwmaat

Manager Control & Analytics

Details van de functie

Logo Wat breng je mee?

Wie ben jij?

Je bent een aanjager, met name in het verbeteren van datagedreven werken binnen de organisatie en performance management. Jij weet onze organisatie in beweging te krijgen van ‘verklarend’ naar ‘voorspellend’. Je hebt een ontwikkeld netwerk en antennes om de ontwikkeling van onze organisatie en de markt waarin wij opereren goed te kunnen volgen en onze organisatie te begeleiden naar nieuwe ontwikkelingen op bijvoorbeeld het gebied van Business Intelligence (bijv. AI, machine learning).

Deze aanjagende rol zet je in waarbij je weet dat de basis van de planning & control-cyclus uitstekend is. Je bent in staat om je te richten op interne controlemaatregelen zoals het controlframework en de Administratieve Organisatie en Interne Controle (AO/IC) en je tegelijkertijd ook te richten op het rapporteren van de maatschappelijke verantwoordelijkheid van onze organisatie, inclusief duurzaamheidsaspecten zoals CSRD.

Je kunt vertrouwen opbouwen, nieuwe nog onbekende terreinen verkennen en tegelijkertijd onze organisatiebehoeften verzamelen om dit vervolgens te analyseren en om te zetten in de realisatie van projecten om onze ambities te blijven waarmaken.

Kortom, je bent één van de sleutelfiguren die ervoor gaat zorgen dat we als organisatie weten waar we strategisch staan en stappen vooruit maken. Dit op basis van de enorme hoeveelheden aan beschikbare data en informatie, projectmanagement en controlling.

Verder vragen wij:

  • wo werk- en denkniveau bij voorkeur door afgeronde wo master Bedrijfseconomie of Accountancy
  • Uitstekende kennis en aantoonbare ervaring met Financial Control
  • Aantoonbare kennis en ervaring met Business Control en/of Business Intelligence is een pré
  • 3 tot 5 jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare rol waarvan minstens 2 à 3 jaar als controller in een (grote) commerciële organisatie en minimaal 3 jaar in een leidinggevende rol

Breng je een relevant netwerk mee vanuit een andere sector dan retail of groothandel, dan is dat interessant en het vermelden waard.

Wij geloven in de kracht van de juiste mix aan competenties. Daarom zijn we benieuwd naar welke competenties jij meebrengt. Hoe meer diversiteit, hoe effectiever we kunnen zijn op uiteenlopende terreinen.

Wij zijn nieuwsgierig naar je talent en hoe je het verschil maakt voor onze organisatie. Als je solliciteert gaan wij ervan uit dat je interesse hebt in onze organisatie en dat je bereid bent om in dienst te staan van onze ambities.

Wat krijg je terug?

Wie zijn wij?

Jouw werkplek is bij de Beste Werkgever in retail van 2022-2023. Dat is niet voor niets en daar zijn we dan ook enorm trots op! Wij hebben een zeer afwisselende functie voor je klaarliggen met veel doorgroeimogelijkheden. Als organisatie willen we blijven ontwikkelen en innoveren. Kortom, we zijn een professionele, gedreven organisatie met een sociale en resultaatgerichte cultuur. Vindingrijkheid en daadkracht staan hoog in ons vaandel.

We werken binnen een fijne werksfeer waar successen worden gevierd en staan stil bij jubileums en andere bijzondere momenten. Niet voor niets is een van onze merkwaarden ‘Persoonlijk betrokken’. Daarnaast zorgen we ook goed voor onze mensen. We hebben een reiskostenvergoeding, een pensioenregeling met flexibel sparen en werken hybride. Ook stellen we thuiswerkmiddelen ter beschikking. Persoonlijke groei en verdere ontwikkeling in je (eigen) vakgebied is met ons eigen digitale opleidingshuis Bouwplaats altijd binnen handbereik.

Naast dit alles bieden wij een passend salaris met een resultaatafhankelijke bonus die kan oplopen tot 16% van je bruto jaarsalaris. Ben je in een kalenderjaar niet ziek geweest, dan krijg je naast de 26 vakantiedagen nog 3 extra vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Bovendien ontvang je ook korting op al onze producten, dus je kunt thuis volop aan de slag met onze kwaliteitsproducten.

Het team

Binnen de afdeling Control & Analytics werk jij nauw samen met je directe collega’s en geef je leiding aan een team van zeven personen. Je rapporteert rechtstreeks aan de Financieel Directeur. Naast Financial Controllers en een Business Controller werk je ook samen met de Business Analisten, een Projectleider en AOIC/CSRD Specialist. Ook werk je samen met de controllers bij onze vier Franchisenemers.

Wat ga je doen?

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en borgen van het Financial en Business Control beleid. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor Business Intelligence, AOIC/CSRD en het strategisch projectmanagement.

Als meewerkend voorman van Financial Control geef je sturing en inhoud aan deze afdeling en ben je verantwoordelijk voor de planning & control-cyclus, inclusief het jaarrekeningtraject met de accountant. Hierbij zijn liquiditeit en fiscaliteit voor jou geen onbekende. Ook neem je verantwoordelijkheid voor het controlframework dat in het kader van ISAE3402 jaarlijks gecontroleerd wordt. Ook ben je verantwoordelijk voor ontwikkeling van beleid, realisatie en controle op Business Intelligence en Business Control.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het meten van en rapporteren over de voortgang van het strategisch plan, dit door adequaat performance management.

Door onze vernieuwende focus op duurzaamheid ben jij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van beleid, realisatie en controle van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en de communicatie hieromtrent zodat Bouwmaat Nederland voldoet aan de vereisten van CSRD en daarin haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt.

Je bouwt meer op bij Bouwmaat

Wil jij samen met Bouwmaat aan jouw carrière bouwen? Solliciteer dan op de functie Manager Control & Analytics en stuur je CV en motivatiebrief. Wil je meer weten of heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Claudia Verboom, HR Adviseur a.i. via [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur een e-mail naar [stuur een e-mail].
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Bouwmaat