STL

Opleiding tot tankcontainer chauffeur CE bij de H&S Group B.V.

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?

Ook bij de H&S Group kun jij via het zij-instroomtraject je CE-rijbewijs halen. Je kunt je hiervoor heel simpel via ons (STL) aanmelden. Als onderstaande vacature past bij hoe jij jezelf ziet als vrachtwagenchauffeur (m/v), dan kun je via ons solliciteren. Wij sturen vervolgens je cv en motivatie door naar de H&S Group. Zij zullen rechtstreeks met jou een eventueel kennismakingsgesprek plannen. Na positieve gesprekken en een dagje meerijden, kan H&S jou aanmelden voor de testdag bij STL. Slaag je daar ook voor, dan kun jij bij H&S met subsidie en baangarantie jouw CE-rijbewijs gaan halen. Let op: de nieuwe lichting zij-instromers start pas zomer 2024 met lessen.

Wat ga je doen als Tankcontainer Chauffeur bij de H&S Group? Jij zorgt dat de tankcontainers met vloeibare levensmiddelen worden op- en afgezet op haven- en treinterminals. Ook zul je gaan laden en lossen bij klanten. Jij wordt dus het visitekaartje van het bedrijf, dus jij ťn je truck zien er goed verzorgd uit.

Bij de H&S Group staat kwaliteit centraal: de kwaliteit van het product dat je vervoert, de nette administratie die je bijhoudt voor reinigingscertificaten, CMR's en douanepapieren, en de professionaliteit waarmee jij rijdt in je lichtblauwe truck. Het rijden met vloeibare lading vraagt een andere rij-techniek, en omdat je met levensmiddelen rijdt moet je heel hoog scoren op kwaliteitsbewustzijn.

Je werkgebied is vooral Nederland (Rotterdam), BelgiŽ (Antwerpen, Zeebrugge), een stukje Duitsland (Duisburg, Keulen) en noord Frankrijk (Dourges). Je werkzaamheden zijn containers op- en afzetten op terminals; vloeibare bulk laden en lossen bij klanten; containers laten reinigen en zelf controleren en verzegelen; ook zorg je er altijd voor dat je slangen en eventueel pomp gereinigd en weer verzegeld zijn; administratie van reinigingscertificaten, CMR's en douanepapieren.

Hoe ziet een werkdag er bijvoorbeeld uit?
Je start om 6 uur met een kort ritje naar de haven van Rotterdam, want je bent gister al in de buurt geŽindigd. Waar je vanavond zult slapen weet je nog niet, daar kom je halverwege de dag pas achter.

Op de terminal laad je een lege tankcontainer die net met de boot uit de UK is aangekomen. Als eerste ga je die laten reinigen, en ondertussen kun jij koffiedrinken en wat collega's spreken. Na de reiniging check jij of het reinigingscertificaat correct is wat betreft procedure en voorgaande producten. Een foto van het certificaat stuur je naar de planning. Je klimt zelf met je valbeveiliging aan op de container om te controleren of de tank schoon is en om de verzegeling aan te brengen.

Van de planning heb je doorgekregen dat deze container in Amsterdam geladen gaat worden bij een klant, en vervolgens zet je de volle container in Keulen op de terminal af. Dan krijg je een nieuwe opdracht. Zo gaat het de hele dag door. Soms is het lang wachten op een terminal of bij een klant, andere keren loopt het vlot door. De ene dag rijd je misschien ritjes in Rotterdam tussen de terminals, andere dagen maak je meer kilometers.

Wat neem je mee?
  • Je hebt je rijbewijs B en 2 jaar rijervaring;
  • Je bent bereid om ADR te halen;
  • Je bent kwaliteitsbewust: wat jij vervoert vind je zelf ook terug in de supermarkt;
  • Je bent een relaxed persoon: planning is ad-hoc en het kan voorkomen dat je ergens langer moet wachten;
  • Je bent flexibel: je bent de hele week van huis en weet 's ochtends nog niet waar je 's avonds overnacht;
  • Je woont op maximaal een half uur rijden van Rotterdam/Den Haag/Barneveld.

Waar ga je werken?

Je gaat werken in een bedrijf dat persoonlijke aandacht belangrijk vindt. Zo heb je dagelijks contact met de planning via telefoon en boordcomputer, en zie je hen gemiddeld ook twee keer per maand in het echt. De sfeer in het bedrijf is te omschrijven als 'we doen dit samen en we helpen elkaar om eventuele issues op te lossen'. Je collega's (op de vrachtwagen en op kantoor) zijn dus bereid om jou te helpen, zeker als jij je eerste stappen gaat zetten als vrachtwagenchauffeur. En natuurlijk wordt ook diezelfde houding van jou terugverwacht. De meeste face to face contacten zul je hebben met collega chauffeurs van H&S en van andere bedrijven uit dezelfde branche: je ziet elkaar vaak terug op de terminals en bij klanten.

De H&S Group is in Europa een toonaangevende logistieke dienstverlener in de vloeibare levensmiddelenindustrie. Zij bedienen hun klanten met een eigen vloot vanuit Nederland, Engeland, Polen, Hongarije en Bulgarije. Daarnaast bieden ze ook 3PL/4PL en Control Tower oplossingen om hun klanten volledig te ontzorgen, en duiken ze dieper de keten in met hun Cleaning en Filling.

De H&S Group heeft 500 collega's in heel Europa, maar ze blijven een hecht familiebedrijf: de werksfeer is informeel en de communicatielijnen zijn kort. Ze organiseren regelmatig momenten buiten het werk om, om even samen te ontspannen en elkaar beter te leren kennen.

H&S investeert in langdurige relaties, zowel met hun klanten als met hun medewerkers. Bij H&S werken starters en ervaren medewerkers: die mix en wederzijdse bereidheid van elkaar te leren, maken het een leerzame en plezierige werkomgeving voor iedereen.

Wat krijg je?
  • Salaris en vergoedingen volgens het cao Beroepsgoederenvervoer;
  • Maandelijkse salarisbetaling op de 25e;
  • Fulltime werkweek: van maandag t/m vrijdag van huis;
  • Vertrouwen.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van STL