Kracht voor Jeugd en Gezin

Jeugd- en gezinscoach Den Haag

 • Vacature
 • Vast contract
Den Haag
23 februari 2024

Details van de functie

Logo Ga jij Haagse kinderen helpen met passende jeugdhulp?

Functieomschrijving

Over ons

Jeugd- en gezinshulp wordt in een deel van Den Haag vanaf 1 januari 2024 uitgevoerd door Kracht. Kracht is een samenwerkingsverband waar Incluzio deel van uit maakt. In opdracht van de gemeente Den Haag zijn wij verantwoordelijk voor de preventie, de toegang en de basisteams voor jeugd- en gezin in de stadsgebieden Kust en Escamp in Den Haag. Wij staan voor samen anders denken. Samen anders doen. Om Kracht tot een succes te maken, zoeken wij een ervaren Jeugd- en gezinscoaches, die deze visie kunnen uitdragen.

Ieder kind verdient het om in een veilige, gezonde en kansrijke omgeving op te groeien. Dat gunnen we elk kind en elke ouder/opvoeder. Kracht is er voor het hele gezin; het kind én de opvoeders. Wij kijken samen met alle betrokkenen wie kan ondersteunen en hebben oog voor de totale leefomgeving. Samen anders denken. Samen anders doen.

Elke vraag verschilt. Onze aanpak niet. We hebben drie waarden waar we ons altijd aan vasthouden:

· Eenvoud, lokaal en integraal

· Ruimte voor de professional

· Gezinsgericht en leefwereld centraal

Wie zoeken wij?

Wij zoeken iemand die het een uitdaging vindt om samen te bouwen. We starten op 1 januari met een vernieuwende aanpak voor jeugd en gezin. Je vindt het leuk om daar je steentje aan bij te dragen. Als Kracht willen wij de basis versterken door steun dichtbij te organiseren en specialisme - waar nodig - toe te voegen. We zijn ervan overtuigd dat het nodig is om het jeugddomein eenvoudiger in te richten, de jeugdige en het gezin in zijn leefomgeving centraal te zetten en te doen wat nodig is. We zoeken mensen die expertise hebben op jeugd en bevlogen zijn om een stevige aanpak met ons te ontwikkelen vanuit een brede blik zodat het gezin perspectief ervaart.

Wat ga je doen?

Als Jeugd- en Gezinscoach maak je deel uit van de Kracht-basisteams en ga je in de omgeving Kust of Escamp aan de slag. Het basisteam bestaat uit verschillende disciplines en biedt diverse vormen van ondersteuning, begeleiding, coaching en voert regie. Als Jeugd- en Gezinscoach onderzoek je de vraag met behulp van GIZ (Gezamenlijk Inschatten Zorgbehoeften)-methodiek en stel je samen met jeugdige en gezin het (familiegroeps-)plan op, waarin zij concrete doelen vastleggen.

Wat je krijgt

We bieden je een arbeidsoverkomst aan voor de duur van een jaar, met de intentie om je na een jaar een contract te geven voor onbepaalde tijd. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Sociaal Werk en bestaan (onder andere) uit het volgende:
 • Een maandsalaris tussen € 3.191 en € 4.547 op basis van 36 uur per week. Het uiteindelijke salaris is afhankelijk van je opleiding, ervaring en het aantal uren dat je per week werkt
 • Individueel keuzebudget van bijna 19% bestaande uit:
 • 8% vakantiegeld
 • Een eindejaaruitkering
 • Een loopbaanbudget
 • Ontwikkelings- en scholingsmogelijkheden
 • Je krijgt voor je werk een smartphone en een laptop ter beschikking

Wie je bent

Je bent communicatief vaardig, je staat stevig in jouw schoenen en je bent instaat om zelfstandig een caseload te draaien. Daarnaast vind je het leuk om samen met collega's het basisteam vorm te geven en kun je anticiperen op verandering. Je werkt vanuit locaties in de wijk waaronder de KrachtPunten in de omgeving Escamp of Kust, hier kom je samen met jouw collega's. Hoe kleiner de afstand tussen de diverse professionals in de wijk, hoe beter de samenwerking en laagdrempeliger de toegang voor jeugdigen en gezinnen. Verder zien we graag:
 • Een afgeronde hbo-opleiding Pedagogiek, Psychologie, Social Work of vergelijkbaar;
 • Dat je in het bezit bent van een SKJ-registratie, je voldoet aan de criteria om je te laten registreren of je hebt daar uitzicht op;
 • Dat je ervaring met (jeugd)hulpverlening hebt middels werk of stage;
 • Een energieke, ondernemende attitude en resultaatgerichtheid;
 • Dat je beschikbaar bent voor minimaal 28 uur per week.

Wil je meer weten over de baan of de wervingsprocedure? Neem dan contact op met Justin Kluin, onze recruiter. Je kunt hem bereiken via justin.kluin@incluzio.nl.

Wil je gelijk solliciteren? Dan ontvangen we graag je cv en een motivatie. Je kunt deze uploaden via onze website.

Over Incluzio

Ben jij de professional die wij zoeken dan kom je in dienst bij Incluzio en ben je werkzaam voor Kracht. Incluzio is de divisie die focust op de zorg en welzijn van de maatschappij. Wij bouwen, samen met inwoners en partners, mee aan een samenleving waarin iedereen meetelt. Daar staan we voor! Hierin spelen zelfregie, minder afhankelijkheid van professionals, steun vanuit de gemeenschap en netwerken een grote rol. Wij werken vraaggericht en onze aanpak is georganiseerd vanuit de buurt. Laagdrempelig en voor elke inwoner toegankelijk. We maken gebruik van aanwezige voorzieningen, faciliteren inwoners waar nodig, zetten bewezen innovaties uit door heel het land en experimenteren met nieuwe werkvormen en technologische innovaties. Zo versterken wij de samenleving elke dag weer! Dit doen we onder meer in Leiden, Rotterdam, Utrecht, Rheden en Leiderdorp. Meer weten? Neem een kijkje op onze website: www.incluzio.nl en www.krachtdenhaag.nl
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Kracht voor Jeugd en Gezin