Stedin

Technicus Hoogspanning

 • Vacature
 • Fulltime baan
MBO
 • Zuid-Holland
Heinenoord
24 juni 2024

Details van de functie

Logo Werk waar je trots op kan zijn
Dit ga je doen


Goed salaris, binnen werken, fijne collegiale werksfeer, werken in je eigen regio én met goed en veilig gereedschap, een volledig ingerichte nieuwe werkbus en prima ABP pensioen. Te mooi om waar te zijn? Bij Stedin is het mogelijk als Technicus Hoogspanning.

Wat (jouw toekomstige) collega Dennis als Station Specialist vindt van het werken bij Stedin? “Vaak word ik als ploegleider aangewezen om het onderhoudsproject in goede banen te begeleiden. Ik zorg voor een veilige werkomgeving en ik ben de ogen en oren van de werkverantwoordelijke waar ik nauw mee samenwerk. De ploeg waarin ik werk bestaat meestal uit een werkverantwoordelijke ploegleider, werkvoorbereider & collega specialisten. Deze ploeg wordt als team opgesteld om de werkzaamheden met een goed resultaat af te ronden. Als station specialist heb je ook de nodige kennis van het hoogspanningsnet in de regio waar je werkt. Ik ben werkzaam in de regio Zuid daarnaast is er ook nog een regio Midden en Noord. Stedin is een mooi groot bedrijf met heel veel disciplines en een goed CAO. Ik ben al een aantal jaren actief bij Stedin en heb het nog steeds enorm naar mijn zin. Daarom raad ik het iedereen aan om bij dit mooie bedrijf te komen werken, kom jij ook?"

Wat jij gaat doen?

Vanuit een specialisten rol begeleid je het onderhoud en voer je samen inspectierondes uit met onze onderaannemers, zoals ABB, Siemens en Smit Transformatoren. Dit gebeurt aan de Hoogspanningsinstallaties van Stedin. Denk hierbij aan:
 • transformatoren,
 • schakelinstallaties (vermogensschakelaars, scheiders en aarders),
 • hulpspanningsinstallaties ( accu’s, gelijkrichters en compressoren).

Je voert ook metingen uit aan diverse componenten en bent toezichthouder voor werkzaamheden die door onderaannemers worden uitgevoerd. En dat allemaal in de spanningsniveaus van 10kV tot en met 150kV.

Jouw sterke punten
Worden we blij van


Veiligheid staat bij Stedin voorop. Daarom heb jij veel gevoel voor verantwoording, bent gefocust, oplossingsgericht en je mening wordt gewaardeerd. Ben jij het ergens niet mee eens? Dan spreek je dat uit. Daar blijven we scherp door en zo houden we het werk samen veilig.

We gooien je niet direct in het diepe, maar je krijgt van ons een onboarding traject en een praktijkbegeleider. Wat jij meeneemt?
 • Een mbo-opleiding niveau 3 richting elektrotechniek of een andere relevante richting.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring met techniek in de midden en / of hoogspanning.
 • (A)VP-MS aanwijzing.
 • Je hebt rijbewijs B, zo kun je meteen in je nieuwe werkbus wegrijden.
 • Storing- en wachtdiensten draaien vind je geen probleem (1 week in de 6 weken).

Voldoe je (nog) niet aan alle functie eisen, maar denk je dat jij de juiste kandidaat bent? Dan zijn we benieuwd naar je en nodigen we je graag uit te solliciteren!

Een goed team
Daar hoor je bij


Meteen vanaf dag één maak je deel uit van het team Primaire Stations Techniek van de afdeling Zakelijk complex. Een groep van 50 aanpakkers, doeners en probleemoplossers. Harde werkers en harde lachers. Een team dat altijd vooruitdenkt over de te nemen stappen, waarbij je blind op elkaar en elkaars veiligheid kan vertrouwen. Kenmerkend voor dit stationsteam is de fijne werksfeer, de onderlinge collegialiteit en het familiegevoel.

Benieuwd naar hoe jouw werkdag eruit kan zien? Bekijk het hier; youtu.be/aXg8EfOFcuU

Mooie arbeidsvoorwaarden
Die wil je hebben


Je kiest niet voor een baan, maar voor een carrière. Met volop groeikansen. Doorgroeien naar stations specialist, uitvoerder, werkvoorbereider of zelfs doorgroeien naar een functie buiten dit vak? Met jouw ambitie maak je het waar. En wij helpen je natuurlijk! Wat mag je nog meer van Stedin als werkgever verwachten? Alle financiële arbeidsvoorwaarden op een rij, dan weet je meteen waar je aan toe bent:
 • Goede arbeidsvoorwaarden horen erbij. Zo krijg je, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal een salaris van €4653,- gebaseerd op 40 uur per week, 24,5 vakantiedagen en bouw je prima pensioen op bij het ABP. 
 • Je krijgt 8% vakantiegeld. Jij kiest of je dit maandelijks of in mei in één keer laat uitbetalen.
 • Een Persoonlijk Budget van max € 744,- Die kun je maandelijks uit laten betalen (dan verdien je max € 5397,-) of je koopt er vrije dagen van (max 35,5 dag per jaar). In onze nieuwe Rekentool krijg je een alvast voorproefje van hoe jouw persoonlijk budget eruit zou kunnen zien en hoe je het zou kunnen besteden.
 • Wij bieden jou een vast contract met twee maanden proeftijd, in plaats van een jaarcontract met één maand proeftijd, als jij de juiste kennis en ervaring hebt. De kennis heb jij; de zekerheid geven wij
 • Een wacht- en storingsdienstvergoeding van € 404,80,- bruto voor een volledige wachtdienstweek, bovenop de vergoeding die je natuurlijk krijgt voor je overuren tijdens deze wachtdienst. Ook deze kun je laten uitbetalen of omzetten in verlof.
 • Je ontvangt €80,- netto per maand buitendienstvergoeding.
 • Gezonde energie, die heb je nodig. Daarom krijg je van ons een budget van €500 bruto per jaar (bijvoorbeeld voor je sport abonnement ).

Daar komt dit nog bovenop:
 • Werken bij Stedin betekent werken bij een Worldclass Workplace. Een van de trotspunten van onze (en jouw toekomstige) collega’s? Werksfeer.
 • Je krijgt een bedrijfsbus van ons. Zo zit je zelf achter het stuur van jouw werk! En kun je gelijk je nieuwste gereedschappen kwijt.
 • Met tablet of telefoon die je van ons krijgt, sta je altijd in contact met je collega’s en teamleider.
 • Jouw ontwikkeling staat centraal: Meer leren? Dat kan! Volg cursussen of opleidingen; wij betalen ze. Doorgroeien? Hier helpen we jou natuurlijk bij.
Arbeidsvoorwaarden
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Stedin