STL

Opleiding tot vrachtwagenchauffeur bij Raben

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?

Via het zij-instroomtraject kan jij je CE rijbewijs gaan halen. Jij denkt vast hoe gaat dit nu in zijn werk? Als wij (STL) jouw sollicitatie met cv en motivatie hebben ontvangen voor deze opleiding nemen wij jouw sollicitatie in behandeling. Wij sturen jouw cv en motivatie door naar Raben. Bij interesse nemen zij vervolgens zelf contact met jou op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Is er een klik en heb jij goed kunnen uitleggen waarom je vrachtwagenchauffeur wil worden, dan word je aangemeld voor het zij-instroom traject waarbij jij met subsidie je CE rijbewijs kan gaan halen. Eerst zal er een testdag worden ingepland. Je gaat dan een ochtend of een middag een aantal testen afleggen en een stukje rijden. Aan de hand van deze test zal blijken of jij het in je hebt om vrachtwagenchauffeur te worden. Is dit allemaal positief verlopen dan krijg jij een GO van (STL) en mag jij met je theorie en lessen gaan starten.

Tijdens het traject kun je al aan de slag bij Raben op een busje met je B rijbewijs, zo krijg je al feeling met het bedrijf. Als je dan chauffeur bent zal je distributie ritten gaan rijden voor Raben. Je krijgt als chauffeur dan de avond vooraf aan een werkdag bericht vanuit de planning met hoe laat je in de ochtend aanwezig dient te zijn (dit is uiteraard afhankelijk van de route en het aantal leveringen). Bij aankomst in de ochtend meldt je je dan bij de balie om de vrachtdocumenten op te halen. Daarna ga je de vrachtwagen en lading nalopen/ checken en kan je vertrekken. Per dag dien je dan 20 tot 25 orders af te leveren. Aan het einde van de dag/ route wordt er contact opgenomen met de planning om te kijken of er nog eventuele pick-ups zijn bij klanten in de omgeving. Bij aankomst, aan het einde van je werkdag, zet je de vrachtwagen terug op het bedrijfsterrein van Raben en lever je de vrachtdocumentatie af. In de avond/ nacht wordt je vrachtwagen wederom geladen door het crossdock zodat die weer klaar staat voor de volgende werkdag!

Wat neem je mee?
  • Enige ervaring met het rijden met rijbewijs B;
  • Beschikbaarheid van minimaal 32 uur per week om te werken na je opleiding;
  • Aanpakkersmentaliteit, flexibiliteit en socialiteit;
  • Eigen vervoer naar de standplaats in Etten-Leur (maximaal 25 km).

Waar ga je werken?

Raben Group is een van oorsprong Nederlands Transportbedrijf met inmiddels uitbreidingen naar 15 Europese landen. Dankzij de goede vloot aan transportmiddelen, een uitgebreid netwerk van verschillende depots en moderne warehouses in Europa zijn zij trots op het leveren van de hoogste kwaliteit. Maar het belangrijkste is dat zij zich onderscheiden met een toegewijde en individuele benadering van alle klanten, met dank aan de medewerkers, hun professionele aanpak, begrip van de behoeften van de klant en toewijding aan elk afzonderlijk project.

Wat krijg je?
  • Salaris conform CAO Beroepsgoederenvervoer;
  • Goede arbeidsvoorwaarden;
  • Een informele werkomgeving met fijne en deskundige collega's
  • Minimaal 24 vakantiedagen, 2,5 ATV en 8% vakantiegeld;
  • Een individueel ontwikkelingsplan, opleidingsmogelijkheden en ruimte om jezelf te ontwikkelen.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van STL