Facilicom Group

Legal counsel / bedrijfsjurist

Details van de functie

Logo Zoek je een baan als jurist in een interessante werkomgeving, waar je werk zowel juridisch, commercieel, als maatschappelijk relevant is? Dat kunnen wij jou bieden!

Functieomschrijving

Binnen de afdeling Juridische Zaken, sectie contractenrecht, zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven collega-bedrijfsjurist.

Wie zijn wij en wat doen wij zo al?

Facilicom Group is een familiebedrijf, echt Nederlands van oorsprong. Met ruim 21.000 collega's zijn we marktleider in Nederland binnen de facilitaire dienstverlening.

De afdeling Juridische zaken ondersteunt, faciliteert en adviseert alle divisies binnen de Facilicom Group over diverse juridische aangelegenheden. Als onze nieuwe collega kom je terecht in een ervaren en specialistisch team, met volop ruimte voor jouw inbreng. De afdeling bestaat momenteel uit 6 juristen/advocaten, een Functionaris voor de Gegevensbescherming en een juridisch adviseur. De afdeling Juridische Zaken is, ''al zeggen wij het zelf'', een fijn en collegiaal team, waar samenwerking en zaken van elkaar over nemen hoog in het vaandel staan.

Naast jou als nieuwe collega zijn er op dit moment nog 2 bedrijfsjuristen binnen de sectie contractenrecht werkzaam. Zij hebben de nodige ervaring, ook binnen Facilicom, en maken jou graag wegwijs in de organisatie en de eventueel voor jou nieuwe rechtsgebieden. Je kunt dus rekenen op een professionele werkomgeving met voldoende inhoudelijke sparringpartners.

Wil je alvast een indruk krijgen van je nieuwe werkomgeving? Kijk dan hier: Werken als bedrijfsjurist bij Facilicom Group

Wat je gaat doen:

Binnen de sectie contractenrecht, waar jij aan de slag gaat, werk je het ene moment aan een aanbesteding of contract, bijvoorbeeld voor de beveiliging van een grote (inter)nationale opdrachtgever, en ben je het andere moment in gesprek met de collega's van het zorgdomein.

·        Jouw focus zal primair liggen bij het ondersteunen van de divisies in aanbestedingen. Door nauw betrokken te zijn bij diverse aanbestedingen kom je op een praktische manier in contact met onze verschillende divisies en leer je de verschillende branches beter kennen. Jouw bijdrage bestaat hier voor een belangrijk deel uit het in kaart brengen van de juridische kansen en risico's. Om deze vervolgens te delen met het tenderteam en met hen in gesprek te gaan over mogelijkheden en oplossingen.

·        Daarnaast pak je gevraagd en ongevraagd alledaagse juridische zaken en vragen op, alleen of samen met één van de andere juristen. Denk aan het opstellen van en onderhandelen over een nieuw contract, maar ook aan juridische vraagstukken die vervolgens spelen tijdens de uitvoeringsfase van dat contract.

·        Verder werk je volop mee aan kennisoverdracht binnen de organisatie. Zo geef je samen met de andere juristen regelmatig trainingen en ben je onderdeel van onze interne Juzacademy! Daarnaast stel je notities op en draag je kennis over door het delen van relevante jurisprudentie. 

Wat je krijgt

Naast een veelzijdige functie, bieden wij:
  • een salaris tussen de € 4.000 euro en € 5.700 bruto per maand o.b.v. van een fulltime dienstverband;
  • 27 vakantiedagen op fulltime basis;
  • een goede pensioenregeling;
  • hybride werkomgeving;
  • de mogelijkheid tot deelname aan collectieve (zorg)verzekeringen;
  • volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingsprogramma's.

Wie je bent

Je bent communicatief vaardig, een echte teamplayer die het leuk vindt om op verschillende niveaus te schakelen. Je bent pragmatisch en je kunt je juridische kennis en bevindingen vertalen naar de praktijk. Je vindt het leuk om binnen het speelveld de grote lijn te bewaken en weet risico's in te schatten en te beheersen. Je snapt het commerciële belang en neemt dit mee in je advies. En uiteraard ben je enthousiast over ons vakgebied en wil je je graag verder verdiepen!

Je beschikt over
  • Een afgeronde academische opleiding Nederlands Recht;
  • 0-3 jaar juridische werkervaring. Heb je meer relevante werkervaring, ook dan nodigen we je uit om te solliciteren.
  • Gedegen kennis van het algemeen contractenrecht;
  • Heb je toevallig (al) wat kennis van het aanbestedingsrecht en de privacy wetgeving, en vind je IT-vraagstukken interessant, dan is dat alvast een pré.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Facilicom Group