IKEA

Circular Sales Specialist

Details van de functie

Logo Op de afdeling Product Quality & Recovery zorgen we voor een duurzame groei. Dit doen we door inspirerende ontmoetingen met onze klanten te creŽren en IKEA producten een tweede leven te geven. In de functie van Circular Sales specialist zorg je voor buitengewone groei door het optimaliseren van de product recovery processen. Dit doe je door de levensduur van IKEA producten te verlengen door producten een tweede kans geven, met oog voor de financiŽle resultaten, kwaliteit, veiligheid en duurzaamheidsimpact.

Verder werk je met verschillende functies samen om te voorkomen dat er onnodige kosten ontstaan in verband met IKEA producten.

Een dag met ons in jouw leven
Je bent altijd bezig om ervoor te zorgen dat de Tweedekanshoek, zowel in de winkel als online, er goed verzorgd uitziet, volledig gevuld is en commercieel wordt gepresenteerd om een goede klantervaring te garanderen. De Circular Sales specialist zorgt ervoor dat de basisprincipes van merchandising op orde zijn. Je stuurt erop dat het optimale verkoopkanaal wordt bereikt en dat het IKEA assortiment wordt gepresenteerd op een manier die klanten inspireert.

Wat je verder gaat doen:
  • Je neemt de verantwoordelijkheid voor de commerciŽle doelstellingen van de afdeling en zorgt ervoor dat het actieplan ervoor zorgt dat eventuele circulaire of commerciŽle prioriteiten binnen de eenheid worden geÔmplementeerd.
  • Implementeren en trainen van afdelingsmedewerkers in commercialiteit en verkoop. Het doel is het vergroten van de commercialiteit en het verbeteren van de winkelervaring van de klant in de Tweedekanshoek.
  • Werk nauw samen met het verkoopteam en andere functies aan het verbeteren en optimaliseren van de interne productstromen naar Recovery om optimale effectiviteit te garanderen. (Range wissels, 'Nieuw' introducties, externe campagnes, uitgaand, enz.)
  • Ondersteun de Product Quality & Recovery Manager door indirect leiding te geven aan het team samen met de andere specialisten, door indien nodig taken toe te wijzen en toezicht te houden op de dagelijkse werkzaamheden van het Product Quality & Recovery-team.
  • Ondersteun de productkwaliteit- en veiligheidswerkzaamheden daar waar we de klant ontmoeten door eventuele problemen te signaleren en op de voorgeschreven manier te melden. Je zorgt ervoor dat alle artikelen in de Tweekans Hoek op de voorgeschreven wijze worden 'geshowed' en zijn voorzien van alle vereiste productinformatie en waarschuwingen die aan de klant gecommuniceerd moeten worden.

Wie je bent
Bij IKEA vinden we het belangrijk dat jij jezelf kunt zijn. In deze baan kom je goed tot je recht als je een passie hebt voor verkopen, je doelen bereikt met een hoog niveau van energie en motivatie en het beste realiseert voor IKEA klanten. Je interesse in het dagelijkse leven van mensen in huis en woninginrichting spreekt voor zich. En je bent zeer gemotiveerd om IKEA producten op een creatieve manier een tweede kans te geven.

Wat heb je nog meer nodig:
Je spreekt en begrijpt goed Engels.
  • Het vermogen om een hoge commerciŽle prestatie neer te zetten.
  • Goede kennis van het IKEA productassortiment, inclusief serviceproducten.
  • Goede kennis van verkopen op de IKEA-manier, prijzen op de IKEA-manier, Store-operations begrijpen op de IKEA-manier, assortimentspresentatie op de IKEA-manier en logistiek in de winkel op de IKEA-manier.
  • Goede kennis van verkoopsturing
  • Goede analytische en computervaardigheden
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van IKEA