Incluzio Zaanstad

Wijkteammedewerker Vroegsignalering Schulden en Wmo

 • Vacature
 • Vast contract
 • Noord-Holland
Wormerveer
18 mei 2024

Details van de functie

Logo Liever voorkomen dan genezen? Jij gaat aan de voorkant bij onze inwoners ondersteuning bieden voordat zij in een problematische schuldensituatie komen.

Functieomschrijving

Als Wijkteammedewerker Vroegsignalering Schulden ga jij aan de slag in Wormerveer met de portefeuille wmo én vroegsignalering. Jij benadert pro actief inwoners die mogelijk hulp kunnen gebruiken bij de financiële huishouding en mogelijk bijkomende problematiek. Jij probeert beginnende geldproblemen in beeld te krijgen, om zo een problematische schuldensituatie te voorkomen. Jij staat naast de inwoner. Samen onderzoeken jullie waar het is fout gegaan met de betalingen en welke problematiek er mogelijk achter deze achterstanden ligt. Dit doe je door te luisteren en door te vragen. Samen komen jullie tot een passende oplossing.
Omdat we generalistisch werken, blijf jij het aanspreekpunt bij een bredere hulpvraag en zoek je de samenwerking op met je collega Wijkteammedewerkers

Incluzio is in Zaanstad actief met 4 wijkteams. Ons motto is: Elke buurt een betere buurt. Samen met de buurt en met alle (zorg)partners in Zaanstad zorgen wij dat de juiste aanpak voor elke Zaankanter beschikbaar is. Voor de financiële hulpverlening aan onze inwoners, word jij onze nieuwe collega.

Wat je krijgt

Bij Incluzio Zaanstad gaan we voor het beste resultaat en brengen we vernieuwing. We kleuren dus buiten de lijntjes waar nodig en zoeken een collega die samen met ons bouwt aan een bruisende organisatie. Er is ruimte voor eigen inbreng, vrijheid en resultaatverantwoordelijkheid. Verder krijg je:

 • Beloning conform cao sociaal werk, schaal 8 (min € 3.191,- en max € 4.547,- bruto per maand o.b.v. een 36-urige werkweek, inschaling op basis van opleiding en ervaring);
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging;
 • Een telefoon en een laptop;
 • Ontwikkelmogelijkheden, Loopbaanbudget e.a. (een IKB van bijna 19%);
 • De kans om van betekenis te zijn voor de inwoners van Zaanstad;
 • De mogelijkheid om mee te bouwen aan een nieuwe organisatie en deze verder vorm te geven.

Wie je bent

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega met kennis van schuldenproblematiek in de breedste zin van het woord. Wij zoeken iemand die positief is ingesteld. Door jouw werkervaring heb je al de nodige kennis van hulpverleningstrajecten waardoor je de nodige hulp snel kunt inzetten. Verder vragen we:
 • Een afgeronde relevante hbo opleiding (Bachelor) in de richting van Sociaal Domein;
 • Minimaal één jaar ervaring met financiële hulpverlening (budgetbeheer, schuldhulpverlening oid);
 • Ervaring met een eigen caseload is een pré;
 • Beschikbaar voor 32 uur per week;
 • Ondernemende en resultaatgerichte houding.

 

Wij zijn Incluzio Zaanstad en wie ben jij?

Solliciteer dan direct! We ontmoeten je graag dus stuur je cv én een korte motivatie via de sollicitatiebutton in verband met de AVG.

Voor vragen kun je contact opnemen met de Recruiter via de gegevens op deze pagina.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

De vacature sluit op zondag 21 april.

De eerste gesprekken staan gepland in week 17.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Incluzio Zaanstad